Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dddaaaa

czy jest to karalne???

Polecane posty

Gość dddaaaa

Mam pytanie, czy naruszanie czyjeś prywatności jest karalne??? Wchodzenie na czyjąs pocztę e-mail przede wszystkim? Mój były facet przyznał sie że wchodził.... mimo, ze nie podawałam mu hasła, powiedział, ze są metody aby ,,ogłupić" komputer i hasło się ukazuje.. :/

Gość jest cos takiego jak
tajemnica korespondencji, ale chyba by go nie skazali. Mozesz go ukarac tym,ze z nim zerwisz, bo zachował sie jak niehonoirowa swinia,

Gość dddaaaa
własnie juz z nim nie jestem, ale byłam zajebistą idiotką, ponieważ to, że włamywał się na moja pocztę przyznał się po 2 miesiacach naszego zwiazku, ale tak dotrwałam, az do ponad 3 lat:) znalazlam cos takiego :) Art. 267. 1. Kto bez uprawnienia uzyskuje informację dla niego nie przeznaczoną, otwierając zamknięte pismo, podłączając się do przewodu służącego do przekazywania informacji lub przełamując elektroniczne, magnetyczne albo inne szczególne jej zabezpieczenie, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. 2. Tej samej karze podlega, kto w celu uzyskania informacji, do której nie jest uprawniony, zakłada lub posługuje się urządzeniem podsłuchowym, wizualnym albo innym urządzeniem specjalnym. 3. Tej samej karze podlega, kto informację uzyskaną w sposób określony w 1 lub 2 ujawnia innej osobie. 4. Ściganie przestępstwa określonego w 1-3 następuje na wniosek pokrzywdzonego.

Gość dddaaaa
..... i teraz tak myslę, jaka ja byłam gułpiutka, że nie zareagowałam, jak sie dowiedziałam, normalnie pipka ze mnie :/ Ku przestrodze, jesli komus z was trafi się coś takiego to od razu aut!!! Bo później to jest tylko gorzej ....

Gość dddaaaa
oczywiście karać juz go nie będę :) Myślę, że karę dostał odpowiednią... to była czysta ciekawość, bo ostatnio myślałam nad tym