Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciezarowka30

czy budzic na karmienie poznym wieczorem?

Polecane posty

Gość ciezarowka30

moja 7-tygodniowa coreczka jest karmiona okolo 19.30 i okolo 20 zasypia, budzi sie okolo 1, a potem okolo 4 i czasem tez okolo 6. ja sama klade sie spac przed 23. zastanawiam sie, czy jezeli nie przerwe jej tej pierwszej 5-godzinnej fazy snu na karmienie okolo 23, to nie zacznie sie budzic po raz pierwszy dopiero okolo 4 rano? czy i tak budzilaby sie kolo 1? i czy tak male dziecko mozna w ten sposob wyuczyc? z drugiej strony szkoda mi jej budzic...

dokładnie szkoda budzić :P a karmisz piersią czy sztucznie bo jak piersią to dobrze wiesz że karmi się na żądanie :P a poza tym jak jej o tej 23 dasz to mało zje bo nie będzie jeszcze głodna więc i tak gdzieś koło 2 ci się zbudzi :P

Gość ja tezz zaluje
z doswiadczenia doradze: jesli ostatnie karmienie przed snem jest o 19.30, a ty chodzisz spac pozno, to bezposrednio przed twoim pojsciem spac nakarm mala przez sen. jesli dziecko spi, to jesli podasz jej butelke przez sen, nie wybudzi sie. a jest spora szansa, ze wowczas pospi o wiele dluzej. ja tak robilam wiec polecam;)potem malenstwo przesypialo nieraz cala noc:)ja karmilam butla.

Gość ja tezz zaluje
a przynajmniej ominie cie ta pobudka o pierwszej;)

Gość ciezarowka30
karmie piersia. slyszalam opinie, ze od 6 tygodnia mozna zaczac troche tym karmieniem na zadanie 'sterowac'...

Gość ja tezz zaluje
spokojnie, jak budzi sie na karmienie o 1 w nocy, to gdy nakarmisz ja przez sen o 23 to tylko 2 godziny roznicy, a ty bedziesz miala jedna pobudke z glowy;)