Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalina0998

Termin USG a OM

Polecane posty

Gość kalina0998

Witam! Wg OM jestem w 36tc a wg USG już 40tc!! Dodam, że mam na myśli USG wykonane w 13tc. Czym mam się sugerować?

terminem z OM ;) mi lekarz na ostatniej wizycie powiedział, że chociaż z usg wychodzi najczęściej wcześniejszy termin to ciąża i tak zqazwyczaj trwa ok 39-41tygodni wg OM ;)

Gość vbnghjkk
jesli usg bylo w 13tc to jest to najdokładniejszy termin. Różnica u ciebie wynsi 4 tyg. Wygląda na to, że będac już w ciąży miałaś krwawienie, które wziełaś za miesiączkę.

"ja mam róznice z om i ugs 3 tyg i tez sie martwie nie wiem co robić..." jak to co robić :) czekać na poród :) usg jest miarodajne tylko w I trymestrze i tego terminu powinno się trzymać

Gość niiiiiiiiiiva
ja mam różnicę 3 dni (jeśli brać pod uwagę USG z 12 tygodnia), ale podobno termin z USG jest bardziej miarodajny. Później wszystko się rozjeżdża.

Gość niiiiiiiiiiva
dziewczynka, a z którego tygodnia USG????

dziewczyneczka teraz to ja mam juz różnicę 3 tyg, bo dziecko za szybko rośnie- będzie z tych większych. Ale liczy się termin z początku, ponieważ wtedy idealnie pokrywało sie z OM

mi teraz na usg termin sie przesunal o 2 tyg do przodu... mala zamiast miec 26 tyg wedlug usg ma 28... dodam, ze nie ma opcji zebym zaszla mw ciaze wczesniej, bo byl monitoring cyklu, wiec dokladnie wiem kiedy doszlo do zaplodnienia... boje sie, ze cos jest nie tak, ze ona tak szybko rosnie...

każde dziecko rośnie w swoim tempie :P wczoraj jak mnie lekarz z patologii wypisywał to tłumaczył właśnie dziewczynie że termin z usg to liczy się tylko i wyłacznie z 3 pierwszych miesięcy kiedy to dziecko rozwija się idealnie według książek natomiast późniejsze usg sa kompletnie nie miarodajne bo jedno dziecko rodzi się większe a drugie mniejsze :P

Gość fgh
a ja miałam termin z OM na 20.11 a wg USG(każdego) na 08.11 i urodziłam właśnie 08:) a synuś oj do małych nie należał:) tak wiec dla mnie bardziej wiarygodny z USG:)

Gość dyktando
Tak jak napisała mami82, pierwsze USG tak, ale nie te późniejsze. Ja z OM mam termin na 08.12, z USG w 13 tygodniu na 05.12 - 3 dni różnicy, z ostatniego robionego w 31 tygodniu - 20.11, więc sorry, ale to, że na USG wychodzi nagle taka różnica to kwestia wielkości dzidzI, a nie zmiany terminu :] Nie wmawiajcie sobie bzdur.....

Gość PrzyszłaMamusiowataa
dziwne a ja mama roznice 3 dni jedynie miedzy jednym a drugim