Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Transformacja1

Płacicie za położna?

Polecane posty

Gość Transformacja1

Hej mam takie pytanie, czy macie zamiar płacic za położna? Ja rodze za okolo1,5 miesiaca, tzn wtedy mam termin i sie zastanawiam...

też o tym myślałam ale ktoś mi poradził że lepiej nie płacić bo wtedy reszta personelu ma Cie gdzieś bo wiedzą że masz kogoś i zwalają wszystkie obowiązki na tą osobę

Gość Transformacja1
No ja zbytnio nie chce płacić, nie chodzi tu o to ze żałuje, ale wole te pieniądze przeznaczyć na coś dla dziecka, nic płacić jakiejś babie do której obowiązków należy opieka nade mną i dzieckiem...Jednak widzę jaka jest mentalność niektórych osób, że jak nie dasz w łape to nic nie bedziesz miec;/

ja nie płacę bo wolę tą kase na dziecko wydać a nie na siebie :P ale sporo dziewczyn obecnie za to płaci szczególnie pierworódki bo się boją że zostaną bez opieki jak dużo porodów w danym dniu bedzie :) koszt jest spory przynajmniej u nas w szpitalu bo 650zł :)

i to jest przykre że lekarze, pielęgniarki mają obowiązek sie opiekować pacjentką a mimo to czekają na dodatkową kase (to za co im płaci NFZ sie pytam!)

Gość Transformacja1
No ja nie wiem dokładnie ile pewnie tez spora kwota;/ Ja bede rodzila pierwszy raz, ale wiem że jak wszyscy beda placic to nigdy sie nic w naszym kraju nie zmieni;/ a pieniadze na pewno bardziej przydadza sie na rzeczy dla dziecka...

to zależy od szpitala, sa szpitale w ktorych nie placi sie zupelnie za nic! ani za polozna, ani za lekarza, ani za porod rodzinny, ani za wlasna sale itp.. w jakim miescie bedziesz rodzila??

Gość nie placcie to nie mozliwe
polozna pielegniarki lekarze wykonuja swoj zawod za ktory otrzymuja pensje jelsi tak spoleczenstwo bedzie placic a kogos np nie bedzie stac to co oleja go ? to ich obowiazek !!!!

Gość w moim mieście trzeba
zapłacić ok 500zł za położną. ja jeszcze się waham ale raczej zapłacę:)ale to jest żenada ze trzeba dopłacać im do pensji bo inaczej cie w dupie maja:(

tam gdzie ja rodzilam byla swietna opieka na prawe suuuper, bo szpital posiada jakis certyfikat, i na prawde nie trzeba bylo zaplacic nawet zlotowki a byla ze mna polozna od poczatku do konca, ogolnie dobrze wspominam porod:)

no u nas za nic nie płacisz :) ale możesz sobie zażyczyć położną która będzie z tobą od początku do końca nie zostawi nawet na minutkę i będzie tylko dla ciebie ty wybierasz która to ma być i ona musi być nawet jak dyżuru nie ma a jak akurat ma dyżur to sobie musi kogoś na zastępstwo wziąźć i być tylko z tobą :) i za taką usługe płacisz jak pisałam w gliwicach 650zł :)

Gość Transformacja1
Ja bede rodzila w Krakowie, tu raczej niby nie placi sie za porod rodzinny ani znieczulenbie, tzn w tym szpitalu w ktorym planuje rodzic, ale wiadomo jak to jest "niby" a jak jest na prawde;/

Masz racje, to jest straszne:/ ale wiem, że w wielu szpitalach praktykowane jest tego typu łapówkarstwo.. ale chyba lepiej zapłacic dla waszego komfortu, skoro w innym wypadku polozna nie chce spelniac jak nalezy swoich obowiazkow.. kary godne to jest!! Szczęśliwego rozwiązania zycze!!!!!!!!!!!:):)

ja tez rodzilam w Krakowie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ktory szpital wybralas?? ja rodzilam w Zeromskim i na prawde polecam, a jestem wymagająca

mami82 dokładnie też o czymś takim myślałam ale ja raczej nie zapłacę słyszałam że w moim szpitalu jest super opieka no i faktycznie kase lepiej wydać na dzidzię

Gość w moim mieście trzeba
a co w przypadku gdy trafię do porodu akurat na dyżur położnej którą wynajmę??i nie bedzie musiała do mnie przyjechac bo przecież bedzie w pracy??tez wzięłaby kasę?bo skad mam wiedziec kiedy zaczne rodzić?

Gość Transformacja1
No od samego początku myślałam o Żeromskim, i w sumie byłam juz pewna wyboru ale teraz przechodzi mi przez myśl jeszcze Ujastek...

Gość ja placilam i nie zaluje
bylo to miesiac temu, koszt 800zł, ale warto

Ja w sumie przez całą ciąże sie wachałam miedzy wlasnie tymi dwoma.. o Ujastku słyszałam ze tam jest podejscie takiejakby automatyczne, do kazdego takie same, bez wyczucia itp, slyszalam opinie ze tam jest jak w jakiejs fabryce - doslownie tak mi ktoras kolezanka powiedziala:D:D jezeli chcesz znieczulenie to w Zeromskim jest za darmo - po prostu mówisz i dostajesz, a na salach poporodowych też jest super bo jak tylko polozne uslysza placz dziecka to od razu przychodza czy to dzien czy noc, i nie jestes zostawiona sama jak czegos nie umiesz, jakbym miala rodzic po raz drugi to tylko w Zeromskim

a po co placic? lepiej wziasc meza/przyjaciolke, ktorzy Wam pomoga a samo wyjscie dziecka nie obejdzie sie bez poloznej czy lekarza

Gość Transformacja1
No własnie słyszałam o Ujastku,że tam czasami jest taki tłok, że cięzko trafić na sale porodową, moja kuzynka musiała jechac na Żeromskiego bo nie doczekala się na sale...No a o Żeromskim slyszałam ,że sale porodowe super, a poporodowe to widzialam na własne oczy i nic specjalnego, ale to już mniej ważna sprawa, byle by miec przy sobie zdrowego malca:)

Gość Transformacja1
No fakt, poród bez położnej ani lekarza sie nie obejdzie więc niech pozostanie według moich przekonań że nie daje w łape:)