Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość winogronek.

pyt o pieska, dziwne zachowanie

Polecane posty

Gość winogronek.

mam polroczna suczke w domu...jeszcze szczeniak. Ale ostatnio bardzo czesto -ze tak powiem- gwalci mnie i innych po nogach. Nie pomaga karanie, krzyki i odganianie, bo czesto to sie powtarza. Czy to normalne?? Jak ja tego oduczyc???

Każdy pies przez to przechodzi. I mam nadzieję, że karami nie jest bicie :o Tak reaguje na swój popęd.

Gość winogronek.
nie mam zamiaru jej sterylizowac. Kara jest okrzyczenie i odganianie, czasem klepne ja gazeta jak mam pod reka. A kiedy to minie?

Gość ouhuygigbj
myślałam, że tylko psy gwałcą... :O no to się dowiedziałam, ech.

Tego Ci nie powiem. Mój pierwszy pies miał takie stany dość długo, a drugi tylko kilka sytuacji. Poza tym ja mam psa, więc nie wiem jak suki reagują :)

ja mam suczkę, już 6 lat. teraz ma to samo o czym ty piszesz, lecz gdyby nie to że mam już ją tyle czasu, pewnie też bym się zmartwiła. to jest jak najbardziej normalne. nawet suczki tak mają, a zwłaszcza te młode, ona chyba nie miała jeszcze cieczki, prawda? podejrzewam, że nie bo chyba od 9 m-ca czy jakoś tak.:) a więc najprawdopodobniej niedługo dostanie. to nie jest tak, że one to mają przed każdą cieczką, ale zazwyczaj przed pierwszą, a potem co jakiś tam czas się zdarza i nie jest koniecznie powiedziane, że to zapowiada cieczkę, chyba że pierwszą.:P po jakimś czasie jej przejdzie, ale nie karaj jej zbyt brutalnie, tymbardziej, że jest jeszcze młoda i wiele nie zrozumie. chwalić też ją nie ma tu za co, bo to nie dobry nawyk. po prostu za każdym razem gdy będzie chciała to zrobić zabieraj jej nogę czy co tam bierze, jak będzie dalej nalegała to krzyknij stanowczo że nie wolno, ale staraj się jej nie bić. mam nadzieję, że pomogłam, jak coś to pisz. :)

Gość kalachanti
wystarczy skarcić (nie bić) kiedy pies zaczyna się do ciebie dobierać, złap go za sierść na grzbiecie i powiedz "feee" jest jeszcze jedno rozwiązanie za każdą próbę takiego wybryku pies idzie do kozy - w końcu zrozumie poza tym polecam serwis www.dogomania.pl znajdziesz tam wiele cennych informacji, na ten temat też

Gość kalachanti
pies rozumie bez krzyków, szkoda wrażliwych uszu psów i tyle

Gość to normalne zachoowaniee
nie trzeba karcic ,to instynkt-proba dominacji-nalezy odsunąc pieska ,nie bic ani krzyczec

Gość ktossssss
jak jej nie masz zamiaru sterylizować to mam nadzieję, że będziesz chociaż dobrze pilnować 2 razy w roku...

Gość a to zaleeeeeeeeeeeeeeeżyyyy
Nie wiem, czy sterylizacja pomoże, to nie jest tylko popęd seksualny, tylko próba dominacji, pokazania, kto tu rządzi. Moja wysterylizowana suka "gwałci" w ten sposób mojego drugiego psa, samca :D

Gość winogronka.
hmm...mialam kiedys tez suczke, 16 lat, ale tak nie robila...dlatego jestem dosc zdziwiona bo tez myslalam ze tak maja tylko psy.