Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smutasek 64

ZArodek 2mm - czy widoczna akcja serca ???

Polecane posty

Gość Smutasek 64

Hej Czy u 2mm zarodka można zobaczyć już pulsujące serce ???

Gość ................loiujhygt
nie

Gość PrzyszłaMamusiowataa
pomysl glowa zanim zadasz pytanie akcja sercja widoczna jest 6-8 tydzien ciazy

Gość maalinkova33
Oczywiscie ze nie ja lezac na podtrzymaniu spotkalam dziewczyne z ciaza blizniacza i musiala lezec jeszcze tydzien w szpitalu zeby zobaczyc czy zarodek sie rozwija bo byla w 5 tyg i musiala czekac do 6 zeby zobaczyc czy serce sie rozwija.. niestety zarodek byl obumarly:(

Gość Smutasek 64
Mój wynik USG nie daje mi spokoju . Pęcherzyk ciążowy o wymiarach 17 mm , zarodek 2 mm , pęcherzyk żółtkowy 6 mm . Lekarz poinformował mnie iż nie widzi akcji serca . Kazał przyjść za tydzień na USG i wtedy się wyjaśni . Czy to nie puste jajo płodowe . Przepłakałam już 2 noce . Ciekawa jestem czy ktoś na takim etapie widział juz pulsujące serduszko . To moja druga ciaża pierwsza staciłam . Bardzo się boje . Proszę o poradę .

Co to za lekarz konował??????????? u mnie było widać jakoś w 7 tygodniu (9mm) akcja 151/min wcześniej na usg nic nie widać. zmień lekarza. który to tydzień?

Dodatkowy stres i nerwy na pewno Ci nie pomogą. Porada tylko taka, żebyś spróbowała się uspokoić, nerwy tylko pogarszają sytuację. Wypij meliskę, zrób sobie kąpiel z bąbelkami, zrób coś co lubisz, ale się nie denerwuj. Trzeba czekać, tego nie przeskoczysz...

Gość Smutasek 64
Wedłuh OM 6w6d

Gość paszczuchowa
za mały jest, wszystko jest OK, tylko musisz jeszcze troche poczekac Po prostu za szybko poszłaś do lekarza

nie wiem, czy się nie mylę, ale to nie jest tak, że z pęcherzyka żółtkowego powstaje zarodek?

6t6d i zarodek ma 2mm? coś chyba nie tak. Mój w 7t miał 9mm może coś Ci się pomyliło z tymi wymiarami?

MINIA85 to strasznie duże to tętno u Ciebie było.:) ja miałam 151 i mi powiedziała że jest duże:D

Gość pearlinee
spokojnie, jeszcze za wcześnie. A dostałaś jakąś luteine?

Gość Smutasek 64
NIc nie dostałam mam czekać . Mam brac kwas foliowy i czekac do środy ;-( Zarodek ma wiek według USG 5w5d. Jest różnica co do pęcherzyka ok tydzień . Lekarz nic nie mówił ze za mały tylko nie słyszał drgania serca.

Gość ciezarowka30
po jaka cholere nabijacie kabze ginekologom, chodzac na USG w 4 czy 5 tc??? potem tylko dodajecie takie posty na forum..

Gość pearlinee
a jakie miałam usg? no jest za wcześnie jeszcze miał prawo nie słyszeć serca.

Gość pearlinee
ja miałam puste jajo ale lekarka na 100% to stwierdziła chyba ok 8 tygodnia. a przy pierwszej donoszonej ciąży zarodek był za mały jak na wiek ciąży, był to prawie 7 tydzień a wszystko było ok :)

Gość pearlinee
może zrób bete i zobaczysz czy będzie przyrastać, ale moim zdaniem nie powinnaś jeszcze wszczynać alarmu

Gość Smutasek 64
macie rację że za wcześnie poszłam . Ale raz już straciłam dziecko i nie chciałam tego powtórzyć .

Gość ----=====
niestety na pewne rzeczy nie ma się wpływu.

U mnie w 5 tygodniu nie było jeszcze ani serduszka a tym samym pulsu:) , wszystko pojawiło się już w 7 t.c Myślę że lekarze powinni lepiej informować pacjentki a nie krótko i oschle że nie widzi serduszka;)

Gość pearlinee
popieram Kaje w całej rozciągłości :)

Gość Smutasek 64
Co ma być to będzie .

Mam pytanie, jak to jest możliwe że lekarz zobaczył zarodek ( nie ważne czy z akcją czy bez) i powiedział żeby czekać tydzień i wtedy się wyjaśni czy to nie puste jajo płodowe (sic!). Jeżeli jest zarodek to a) jajo płodowe nie jest puste b) jeżeli nie będzie akcji serca to ciąża obumarła... Ludzie do jakich wy lekarzy chodzicie?

Smutasek głowa do góry! Niegatywne myśli w Twoim stanie są wysoce niepożądane . A teraz się usmiechnij i z nadzieją czekaj na badanie ... :)

Gość pearlinee
a no właśnie skoro się zarodek pojawił to jakim cudem puste jajo? skoro już się pojawił to jest dobrze! A na serducho przyjdzie czas :)

Gość Smutasek 64
Bardzo dziękuje za słowa otuchy . Czekam z nadzieją .....