Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamazatroskana

otyła piętnastolatka

Polecane posty

Gość mamazatroskana

Moja córka jest otyła,co robić?!

Gość 666666669999990
idź z nią do weterynarza, bo jest pewnie gruba jak świnia

Gość pearl beauty
dietetyk.

Gość jakby mniej żarła
a więcej się ruszała (ruszała nie ruchała) to by nie była gruba jak świnia

Gość mamazatroskana
Właśnie się nie rusz,nie lubi.za to bardzo lubi słodycze.a do dietetyka powiedziała,że nie pójdzie,przecież jej nie zmuszę!

Gość pearl beauty
to jej wytlumacz ze jej zycie bedzie do kitu jak sie za siebie nie wezmie. napisz jej w punktach co moze stracic jak tam bedzie wygladac i sie odzywiac. przestac kupowac jej slodycze. obiad niech bedzie slozony z chudego miesa i warzyw.

Gość bukaa
Co znaczy "nie lubi się ruszać"? Bo pewnie nie była tego nauczona od dzieciństwa. Trudno otyłą piętnastolakę nagle wysłać na siłownię. Wprowadz nowe zasady w domu, ale one mają dotyczyć wszystkich - zdrowe odżywianie, drastyczna redukcjia ilości słodyczy, 2 razy w tygodniu basen czy wycieczka rowerowa (choć to raczej nie o tej porze roku).

Przede wszystkim przemów jej do rozsądku pokazując jakiś program o chorobach wywołanych otyłością. Najwyżej do dietetyka wybierz się sama, a potem jego rady wprowadź w kuchni. No i sport by się przydał.

kup duze lustro i niech sie obowiazkowo pzreglada godzine dziennie. zacznij ja porownywac do kolezanek etc.moze troche wstydu jeszcze ma.

Gość ciociagoodrada
wiesz co, powiem ci, że nie możesz jej mówić wprost, ze jest gruba, porownywac do kolezanek, bo to ja bardzo zaboli i moze miec odwrotny skutek. nie mozesz takze jej mowic, ze jest w sam raz, bo wiadomo, ze nie jest to zbyt obiektywne. musisz jej wytlumaczyc, ze to nie sa przelewki z taka waga, a poza tym na pewno chcialaby byc szczupla. moja ciocia zrobila cos takiego, ze odchudzala sie z corka razem, zeby nie byla w tym sama. i tak schudly razem (ona byla dwa razy grubsza od swojej mamy).

Gość wiem o co chodzi
Chwil, chwila, lubi slodycze - a kto je jej kupuje? Same się w domu materializują? Wprowadź po prostu zdrowe jedzenie dla wszystkich. Poza tym nie jestem pewna, co masz na myśli, mówiąc "otyła". Trochę więcej ciała w tym wieku może być spowodowane przez hormony i nie jest niczym dziwnym. No, chyba że waży 80 kg. Do dietetyka nie musisz iść z nią, idź sama, będziesz wiedziała jak karmić ją i całą rodzinę, przecież obiady pewnie robisz Ty, zakupy spożywcze - też Ty.