Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kiepska poetka

Pomysł na WŁASNĄ przysięge małżęńską

Polecane posty

Gość Kiepska poetka

Co powinna zawierać taka przysięga małżeńska? Chcemy by ten dzien był wyjątkowy, i by przysiega tez była wyjątkowa, nie mamy jednak pojecia co powinna zawierac by mozna bylo ja wyglosic w kosciele, proszę o pomoc

Gość Kiepska poetka
sorki z aliterówki, no prosze o pomoc!!!!

Gość no to będzie zajebiście
wyjątkowa skoro nawet nie macie pojęcia co ewentualnie moglibyście sobie przyrzec :P

Delilah może biorą ślub cywilny? Tam można własne przysięgi składać. :) Kiepska poetka jeśli ma być wyjątkowa i Wasza to musisz sama ją napisać. :) Usiądź spokojnie przed komputerem(kartką?), weź ze sobą swoją ulubioną kawę/herbatę, zacznij przypominać sobie Wasze pierwsze wspólne chwilę, uczucie, które ci towarzyszyło przy pierwszym spotkaniu, pierwszej randce itd. Zacznij oglądać wspólne zdjęcia a potem pisz, sama będziesz wiedziała co. Taka przysięga nie ma być wypracowaniem do szkoły, ona ma być właśnie Wasza, emocjonalna, nie musi być długa ani perfekcyjnie napisana. Powodzenia! :)

Naprawdę? Myślałam że tylko na tzw. ślubach humanistycznych, zyskujących obecnie coraz większą popularność. A autorka napisała że biorą ślub w kościele.

A to przeraszam nie doczytalam. Tak naprawde, oczywiscie wymaga to troche chodzenia pytania i proszenia i zalezy od dobrej woli urzednika ale da sie cos takiego zrobic. Jesli chodzi o slub koscielny to moze byc w innym obrzadku. Wiem tez ze jest mozliwosc w KK wybrania przysiegi przynajmniej kiedys sie dalo. Ale o pisaniu wlasnej to nic nie wiem, moze autorka przybliz nam to troche? :-) Sama jestem ciekawa.