Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KasiaProblems9090

czy moge zaczac brac tab anty przed okresem

Polecane posty

Gość KasiaProblems9090

dostałam swoje pierwsz w zyciu opakowanie tabletek, ale chciałabym juz 27.10 byc nimi zabezpieczona, a okres powinnam dostac dopiero jakos 2.11. czy moglabym zaczac teraz brac tabletki antykoncepcyjne? jezeli zaczelabym brac teraz to od kiedy bede zabepieczona? i czy przesunie mi sie wtedy okres?

Gość KasiaProblems9090
.

ulotke ma ? jak wezmiesx teraz to sie musisz i tak dodatkowo zabezpieczać po za tym, zrobisz sobie bałagan w organizmie

Tabletki zabezpieczają od pierwszego dnia, jeśli tabletka jest przyjęta w pierwszym dniu krwawienia i po 7 dniach, jeśli jest przyjęta w 2-5 dniu. Jeśli zaczniesz brać je przed okresem zabezpieczona będziesz od drugiego opakowania. Krwawienie z odstawienia występuje najczęściej w 3-4 dniu przerwy, jeśli tabletki są w systemie 21+7.

Gość kasiaporoblem9090
mam ulotkę, tylko wyczytałam na innych forach, że jeżeli wezmę teraz tabletki to bede zabezpieczona po tygoniu sporzywania ich czyli w 8 dniu.. chciałm się tylko dowiedzieć co wy na ten temat wiecie i o wasza wiedzę na ten temat

Na ulotkach jest wyraźnie napisane pierwszy dzień krwawienia - zabezpieczenie od razu, 2-5 - po 7 dniach. Skoro nie mam mowy o tym, co się dzieje jeśli opakowanie zostanie rozpoczęte dowolnego dnia cyklu, to oczywiste jest, że po prostu nie wiadomo tak na prawdę kiedy jesteś bezpieczna przy tym pierwszym opakowaniu, więc to jest Twoje ryzyko Kasiu.