Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość często mamy tylko ,marzenia

Jestem przeciwna in-vitro z NFZ.Dzis byłam w szpitalu dziecięcym i ...

Polecane posty

jak zobaczyłam stłoczone małe dzieciątka, czekające w kolejce na specjalistę, stłoczone w wąskim korytarzu jak bydlęta w kolejce na rzeź. To ośmielam się zadać pytanie: "Czy Polskę na to stać?"

Gość PIS - choose your destiny
jesli znalazły się pieniądze na dwa przeszczepy wątroby dla dzieciaka, któego stary powinien zostać powieszony za yaya, to widocznie stać

akurat z tego się ciesze, bo dziecko niewinne ale szkoda marnować pieniądze na kilkanaście prób zapłodnienia pozaustrojowego skoro i tak czesto kończą się niepowodzeniem. żal mi rodzin, które bezsutecznie staraja sie o dzoiecko, ale my naprawde jestesmy zbyt biednym krajem

Gość punkt widzenia a punkt siedzen
Ciekawe jakbyście śpiewali, gdyby nie było ani dziecka ani kaski????

Gość to już nie jest topik dla
powiedz to matkom, których dzieci są chore a nie mogą się dostać już w tym roku do specjalisty, gdyż brak wolnych miejsc. Teraz będzie jeszcze gorzej, bo już w połowie roku będą zapisy na następny rok

Gość i co?????
To że IVF nie będzie refundowane kolejek nie będzie bądź się zmniejszą???

bardziej opłacalna byłaby legalizacja i opodatkowanie prostytucji, kasa leży na ulicy, trzeba sie tylko schylić

Gość a to juz innt temat ;-)

Gość sami ministrowie tu siedzą
W sejmie komisja z etykami, lekarzami, ekonomistami gada i głowi się: a mogliby zapytac na kafe, tu siedzą specjaliści, którzy wiedzą lepiej na co Polskę stać :)

Gość a co jest twoim problemem
NIEDZIEL?

Gość ej pisać
typowa zagrywka wyborcza przed wyborami współczuję nieszczęśliwym kobietom nie mogącym zajść w ciążę ale w Polsce brakuje pieniedzy na dzieci które juz zyją, nie dają rady nakarmić i zapewnić podręczniki biednym dzieciom , nie mówiąc o leczeniu a takie dzieci z in vitro to często chorują

Gość elbea
In vitro powinno się płaci samemu. Luksusy i dziwactwa są dla bogatych.

bazienka "nie widze tylko uderzam w instytucje najbardziej sie temu sprzeciwiajaca" Ok, masz do tego prawo tylko czy aby to nie jakaś mania prześladowcza? "ale skoro tak optujesz za tym, ze mamy panstwo swieckie to dlaczego niby sa rowni i rowniejsi?" Odpowiem cytatem. " Kościół w Polsce jest oddzielony od państwa. A to, że część funkcjonariuszy państwowych nie jest..."

"podatki powinny byc dla wszystkich przedstawicieli kosciola/ow tez" Ja się zgodzę że tego 1% nie powinno być, ale miej pretensje o to do polityków którzy się na zgodzili a nie do kościoła. Wiem że się powtarzam, ale przecież Watykan nie napadł na Polskę w 1993 roku i nie narzucił konkordatu siłą, Polska nie była pod okupacją Gwardii Szwajcarskiej. To przyjęli nasi politycy, a nie kościół narzucił. Twoje pretensje do kościoła to jakbyś miała pretensje do garbatego że ma dzieci proste.

"panstwo jest rozdzielne FORMALNIE , PRAKTYCZNIE NIE" A ty znowu swoje... "i nie sa opodatkowani, ani ich pensje (bo ksieza MAJA pensje) ani taca ani emerytury, ani budynki i ich eksploatacja " No... a ty jak gdzieś pracujesz to też przecież masz pensje... to chyba normalne że ksiądz otrzymuje pensje. A co do opodatkowania to wkleić ci jeszcze raz te paragrafy? W Polsce wszystkie związki wyznaniowe i kościoły są zwolnione z podatków, więc co cię tak boli to że od tacy podatku nie ma?

"nie mania przesladowcza a zadanie rownego traktowania" Ale w czym masz problem zebrać ludzi, nie wiem ile tam potrzeba, i założyć własny związek wyznaniowy? Też nie będziesz płacić podatku od tacy...

"wplyw episkopatu na decyzje politykow a przynajmniej proba wplywu prze grozenie ekskomunika" Pisałem chyba z tysiąc razy... każdy ma prawo sobie próbować wpływać... czy strajkujący górnicy nie usiłują wpływać? A to czy te wpływy są udane czy nie to zależy od polityków, bo to nie próby wpływania są problemem tylko ewentualna uległość polityków na takie próby.

Gość adfvbdzx
pensje ksieza dostaja od swojego proboszcza- tyle ile uzbieraja (z tacy, oplat itd) tyle adekwatnie maja ksieza "pensje". srednio w polsce ksiadz ma ok 5,5 tys zl miesiecznie (na swoje wydatki, poza uytrzymaniem, jedzeniem itd)

Gość azumziza
Łoooooo matko, znowu Niedziel i jego wydumane teksty Aż boję sie lodówkę otworzyć :-) :-) :-)

bazienka "nie zamierzam tworzyc kosciola" A widzisz, już wiemy co cię boli. Jest jakieś prawo z którego ty nie zamierzasz korzystać, to w związku z tym domagasz się likwidacji tego prawa.

bazienka pisalam ze gornikow nikt nie slucha czarnaj mafii i owszem- znaczy sie ze sluchaja nie napisalam ze wszyscy No ale to co? Konstytucyjny zakaz słuchania "czarnej mafii"? Ludzie mogą sobie słuchać kogo chcą. A politycy? Cóż... chyba wiesz na kogo głosujesz... a demokracja niestety polega na tym że rządzi większość, więc jeśli nie mogą dojść ci twoi do władzy to niestety ale przykro mi.