Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewelina6455

DAJECIE WITAMINY?????

Polecane posty

Gość Ewelina6455

Dziewczyny dajecie niemowlakom dodatkowe witaminy? Ja mam 7miesięczną córkę,karmie piersią,daje kaszki(jenda na wodzie,druga na mleku modyf.),deserki,wołowinkę ze sloiczka,zupki i podaję dodatkowo tylko wit D.Powinnam podawać jej jeszcze jakieś inne witaminy???

Gość daje tylko wode i sloiczki
jakoś zyje a jak zdechnie to male zmartwienie.

Ja od listopada zacznę podawać przez okres zimowy. Mój ma 1,5 roku, w lecie witamin nie dostawał, wypijał tylko wodę z cytryną i miodem raz dziennie ale Twoja córcia jeszcze za malutka na miód.

Gość tak........
moja ma 5 miesięcy i lekarka kazała jej podawać cały czas wit. D (chyba że będzie wypijać ponad 700 ml mleka modyfikowanego dziennie to wtedy mam odstawić - wypija ok 500 ml)

Gość o kurka wodna
Moim zdaniem NIE , pije mleko modyfikowane z witaminami , je też pewnie warzywa i owoce . Organizm łatwo przyzwyczaja się do łatwych sztucznych witamin i nie będzie pobierał ich sobie z pożywienia . Dbaj o urozmaiconą dietę a wszystkich witamin będzie mieć pod dostatkiem :D

Gość tak........
no to ja już nie wiem jak z tymi witaminami.... kurka wodna mi to lekarka kazała podawać mimo że jej powiedziałam, że mała je już i zupki i owoce i kaszkę, no i teraz już nie wiem.... jak chodziłam do innej lekarki to kazała dawać co drugi dzień witaminę D, może znowu zacznę jej tak podawać?

Gość o kurka wodna
witamina D to co innego . Witaminy D nie masz w pożywieniu , no chyba że zajadasz się tłustymi rybami . Witaminę D organizm sobie sam wytwarza dzięki słońcu , ale w okresie jesienno-zimowym kiedy to słońca jest dużo mniej , a nawet jak jest, to i tak jesteśmy ubrani od stóp do głów więc organizmowi może jej brakować . Mówię tutaj o mieszankach witamin których tak na wszelki wypadek nie ma co podawać

Ja samą witaminę D podawałam do 6 miesiąca życia dziecka. Po tym okresie pediatra przepisała zestaw witamin Cebion Multi, którą podaję teraz.

Gość Anna Aleksandra
Nie podawałm nigdy mojej córce Cebionu Multi - mimo że lekarz zalecał. Wit. D podawałam przez 3 pierwsze miesiące, później odstawiłam. Córka karmiona była od 3 tygodnia mlekiem modyfikowanym, więc nie widziałam sensu podawać dodatkowo Cebionu. Teraz mała ma 10 miesięcy i jak dotąd wyniki były prawidłowe, więc mimo że słońca mało to wit. D nie podaję.

Gość A o diete dziecka nie mozesz
sie zatroszczyc dobra kobieto? Nie wiesz ze suplementy sa gorzej przysfajalne przez organizam niz naturalne skladniki pokarmowe z kompletnej zbilansowanej diety? Rusz troche glowa, prosze cie.

Gość chcialabym, ale mnie nie stać
ja podaje synowi kidabion (tran+witaminy), zalecił mi lekarz

Gość chcialabym, ale mnie nie stać
oczywiście nie jest on niemowlakiem;-) ma 2 lata i 7 miesięcy. Jak był niemowlęciem, dostawał wit. D i preparat z wit. C w okresie zimowym

Gość Ewelina6455
Bardzo Wam dziękuję za wpisy...Do mnie dziś zadzwoniła koleżanka i opierniczyła mnie dlaczego nie podaje małej dodatkowo witamin.Lekarz nic mi nie mówił ze trzeba.Jedynie tylko tą wit D do 1 roku życia więc daję ale co drugi dzień czasami, bo wskoczyło mleko modyf.Można zgłupieć... Dziewczyny moja córa skończyła 7 miesiąc i jeszcze nie siedzi...Powinnam się martwić?

Gość o kurka wodna
AnnaAleksandra ja jak mój syn był taki malutki też nie podawałam witaminy D ,bo pił dużo mleka modyfikowanego które ją zawiera , ale teraz podaję bo tak zalecają lekarze ... Aaaaa, podstawowe badania krwi nie wykażą niedoboru witaminy D ;)