Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cocoa89

Wpadłam, co robic???!!!!???

Polecane posty

Gość Maryśka co nie tyśka
no jak autorka topiku ma 15 lat i robi sobie tutaj jaja z nas to o czym my tutaj rozmawiamy

Gość a wspolwinny
ewa450 to Ty pewnych rzeczy nie rozumiesz, masz dzieci to patrzysz inaczej. Patrzysz na swoje dziecko i zastanawiasz sie jak mozna zabic swoje dziecko. Zrozum, ze aborcja to nie jest zabicie dziecka!!!!!! to usuniecie komorek, ktore dzieckiem nie są!!!! Ja mam akurat taka sytuacje, ze moge miec dziecko, moj mężczyzna i ja mozemy je miec ale nie musimy, chcemy jeszcze pojezdzic po swiecie. Wiem, ze nie usunelabym ciazy, bo chcialabym zeby dziecko mialo cechy mojego mezczyny. Jesli jednak zrobilabym cos nieodpowiedzialnego jak Autorka....to bym usunela ciaze i tyle.

Gość do neinka
ja już tylko hipotetycznie, bo na początku napisałam -10/10, że prowo... ale Jadzia, to się nieźle podjarała :D

Gość ewa450
neinka mnie to nie tłumacz ale ty idz powiedz to ludziom kosciola księżom biskupom i tym podobnym wez do nich przemów przeciez oni maja swoje racje i takie błędne koło

Gość Cocoa89
Nie mam 15 lat tylko 20. Nie róbcie sobie ze mnie jaj. Jestem już na skraju załamania nerwowego. Wydaje wam się, że wiecie o mnie wszystko, a tak na prawdę to nic nie wiecie. Nie wiecie jakie miałam, plany, marzenia. A teraz wszystko może legnąć w gruzach przez jedną nieodpowiedzialną decyzję. Wiem, że popełniłam bląd, on zresztą też. Ale teraz ja bede miała problem.

Gość Iwcia-29
300-500 zł kosztuja

Gość Cocoa89
Iwcia-29 - dzięki

Najpierw poinformuj faceta o tym. W takiej sytuacji jak ty jest dużo kobiet, w końcu skądś się biorą samotne matki. Trzeba ponosić konsekwencje swojego postępowania, wiedziałaś co robisz, nie jesteś dzieckiem.

Gość do neinka
Najpierw poinformuj faceta o tym. 1. musi sama podjąć decyzję, bo facet ani za nią nie urodzi, ani nie będzie karmić piersią - to na kobietę spada głównie obowiązek opieki nad dzieckiem... 2. poza tym, nie do końca wiadomo, czy to odpowiedzialny facet i czy autorka chce się z nim związać na całe życie, dłuższy czas itp. ... 3. może być tak, jak w pewnym mądrym stwierdzeniu: "lepiej się z mądrym zgubić, niż z głupim znaleźć", więc jak to ma być taki facet, który spierniczy życie jej i jej dziecku, to lepiej sobie odpuścić takiego faceta .... ..... a może się poza tym okazać, że ta "wielka niewiadoma" czyli " kropek" to w przyszłości super fajna dziewczynka z loczkami i zarąbiastym charakterem lub mądrasiasty chłopczyk który w przyszłości pomoże w wielu sprawach mamusi ;) :)

Gość a wspolwinny
zgadzam sie z do neinka. Sama musi wybrac, czy chce byc mama i miec madraska synka, coreczke z loczkami, czy tez chce wiesc jeszcze spokojne zycie...... Kazda opcja jest dobra, w zaleznosci czego chce autorka.

Gość Sympatyk-PiSu.
wy kurwy dziwki byscie sie tylko dupczyły i aborcje robily won

Gość do neinka
wy k**wy dzi**i byscie sie tylko dupczyły i aborcje robily won nieprawda nie jestem za aborcją, nigdzie nie napisałam,że wybrałabym aborcję ale liczę się z tym, że ktoś może mieć inne, niż ja, zdanie nie osądzam, ponieważ każdy powinien mieć konsekwencje własnych działań wiadomo, że zarówno dobro, jak i zło w życiu nie popłaca, gdyż wraca do nas po jakimś czasie ze zwielokrotnioną siłą... niestety...... chciałoby się powiedzieć

Gość do neinka
a współ.... Sama musi wybrac, czy chce byc mama i miec madraska synka, coreczke z loczkami, czy tez chce wiesc jeszcze spokojne zycie...... Kazda opcja jest dobra, w zaleznosci czego chce autorka. No nie bardzo mogę się z tym zgodzić, bo wcale nie musi się okazać, że "... każda opcja jest dobra..." Istnieje wiele opisów tego, co przeżywają kobiety, który dokonały aborcje / i to niezależnie z jakich przyczyn/ -mają wyrzuty sumienia itp. ... nie wiadomo, jak silną ma autorka psychikę, żeby pogodzić się z sytuacją po... i ze stresem pourazowym - to może jedynie określić dobry specjalista lub też wspierające osoby najbliższe.

Gość proszę nie zabijaj
tego dziecka

Z tabletkami najlepsze pomysł, tylko się śpiesz z tym. Idź do lekarza, niech oceni na ile zaawansowana jest ciąża.

Gość 43t3t
jeśli nie minęły jeszcze 72 godziny,to jest spora szansa

Gość 43t3t
gorzej, jak juz zaawansowany stan

ewa haha zdziwie cie teraz ;] mowilam juz nie raz matce ze ja sie na swiat nie prosilam :D i jakos wcale mi z tym nie zle :D jestem szczera wiec nie mialabym sie czego bac zeby to powiedziec wiec powiedzialam bo tak mysle ;]]]]]

Gość 43t3t
tylko pytanie,czy ona będzie na tyle silna ze to zrobi

Cocoa89 A jak to jest z tymi tabletkami poronnymi?? Jak mozna je zdobyc??Nie wiem już co mam robić. Jestem z tym sama. Witam W przypadku tego typu problemów i wielu pytań związanych z antykoncepcją PO, dobrym rozwiązaniem jest zasięgnięcie fachowej opinii na stronie http://wpadka.pl/zapytaj-eksperta. Nic to nie kosztuje, a szybko możecie uzyskać odpowiedzi na interesujące Was kwestie. Pozdrawiam ----- eRzecznik serwisu http://wpadka.pl masz 72 godziny Konkurs na najlepszego DJa Polski, poleca DJ S.K.Pelle sprawdź http://wpadka.pl/konkurs

Gość to nie działa!!!!
Te tabletki nie zawsze działają !!!! A konsekwencje ich zażycia ponosi dziecko! To nie opinia histeryczki,czy przeciwniczki aborcji tylko .... :( Jeśli ktoś chce się zdecydować na tego typu tabletki niech zrobi to przynajmniej pod okiem lekarza. Konsekwencji nie da się cofnąć ...

Gość okres.tours

Lepiej teraz jechac na Ukrainie. 
Samolotem 1.50 h do Kijowa. Wszystko załatwia sie w jeden dzień i z wielkim szacunkiem do Polek. Polecam.

Gość Konan

Dziecko to cud. Zycie to cud. Nawet zwierze nie myslaloby o tym zeby skonczyc nowe zycie. Bedzie trudniej niz w przypadku pozniejeszego poczecia ale jest to jedyne rozwiazanie. Jak mozna wogole sie zastanawiac na zabiciem nowego czlowieka? Precz z takim mysleniem. Precz ! 

Gość okres.tours
Dnia 23.10.2010 o 23:01, Gość a wspolwinny napisał:

ewa450 to Ty pewnych rzeczy nie rozumiesz, masz dzieci to patrzysz inaczej. Patrzysz na swoje dziecko i zastanawiasz sie jak mozna zabic swoje dziecko. Zrozum, ze aborcja to nie jest zabicie dziecka!!!!!! to usuniecie komorek, ktore dzieckiem nie są!!!! Ja mam akurat taka sytuacje, ze moge miec dziecko, moj mężczyzna i ja mozemy je miec ale nie musimy, chcemy jeszcze pojezdzic po swiecie. Wiem, ze nie usunelabym ciazy, bo chcialabym zeby dziecko mialo cechy mojego mezczyny. Jesli jednak zrobilabym cos nieodpowiedzialnego jak Autorka....to bym usunela ciaze i tyle.

Zgadzam się w 100 %