Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nepheutes

początek żylaków w wieku 21 lat ?

Polecane posty

Gość nepheutes

ostatnio zauważyłam że z tyłu nóg na zgięciach pojawiły mi się nieduże fioletowe kreski , jakby żyła biegnąca w tym miejscu przyjęła ciemno fioletowy kolor. jestem szczupłą osobą, mam niskie ciśnienie, i sporo siedzę w ciągu dnia, lecz codziennie też wychodzę, niedużo ale się ruszam. czy któraś z was też miała coś takiego w tym wieku? powinnam udać się do lekarza boje się że będzie z tym coraz gorzej , moja mama miała pamiętam też takie fioletowe na nogach lecz chyba nie w takim wieku

Gość nepheutes
mozliwe ze to od masturbacji??

Gość nepheutes
proszę o poważne odpowiedzi , i proszę się pode mnie nie podszywać

Gość korona5678
Obawiam sie,ze to mozliwe. Ja mam 25 lat i mam zylaki na lewym udzie (?!) - prawa noga calkowicie ok,a na lewym udzie mam taka wychodzaca zyle, mozna ja normalnie wyczuc palcami bez patrzenia. czasem prawie jej nie widac, glownie rano, ale pod koniec ciezkiego dnia czesto "wychodzi" i ma taki blekitny odcien. poza nia mam pare malych zylek, na tym samym udzie. Jestem zalamana. U mnie w rodzinie nie ma historii zylakow, chociaz przyznam ze mialam kiedys nadwage, ale zylak wyszedl mi jak juz ja zrzucilam. bylam u lekarza i oczywiscie powiedzial ze na operacje z funduszu sie nie nadaje, wiec mysle zeby zrobic prywatnie laserem. Poza tym jestem przekonana, ze nawet 1 zylak ma wplyw na krazenie w calej nodze, bo dlaczego niby wszystko mam na tej samej nodze a na 2giej nic? wiec jak juz masz 1 to radze ci uwazaj, dbaj o dobre krazenie, duzo ruchu i lezenie z nogami do gory min pol godz dziennie.

Gość beata12345
ja mam 19 i juz mam widoczna zyle na lewej nodze, za kolanem. wiem co mnie czeka bo wszystkie kobiety w rodzinie mojej mamy mialy zylaki, moje obie starsze siostry tez maja...

Gość anetka88
ja mam 22 lata i mam podobny problem. Fioletowo ciemną żyłę na nodze i pajączki. biorę od jakiegoś czasu Vari-Gone w kapsułkach i smaruję żelem Vari-gone. Dobre efekty już widać zniknęło kilka pajączków i żyła jest nieco mniej widoczna. To są ziołowe preparaty na żylaki i pękające naczynia. Zakupił mi brat przez internet.. www.natura-sanat.org Warte wypróbowania.

Gość dfghjkl
u mnie pierwsze żylaki pojawiły się w wieku 16 lat. Niestety jest to rodzinne. Byłam chirurga naczyniowego, który powiedział że zylaki są do usunięcia ale dopiero jak urodzę dzieci bo w ciąży mogą powrócić. Tak więc czekam na powiększenie rodziny i póki co całe lato chodzę w długich spodniach, a spódnicę zakładam tylko zimą do grubych rajstop i kozaków.

Gość invisiblehope
Ja mam 17 lat i już na lewej nodze pojawiły mi się początki. Takie czerwone i fioletowe 'pajączki'. Niestety to rodzinne..

Gość no włąsnie
Nie ma czegos takiego jak rodzinne:)sama pracujesz na swoje dolegliwosci

Jest takie cos jak "rodzinne" :) ma się tendencje do takich zmian i trzeba się bardziej pilnować niz inni... nie zakładaj nogi na nogę, nie siedź długo.. a najlepiej to pójdź do lekarza, może on coś zaleci.. powinien.,

Gość gość
mam 25 lat i żylaki na obydwu nogach :-(:-( okropnie to wygląda, czy naprawde operacja jest konieczna??

Gość gość
anetka88 trudno uwierzyć w to co piszesz bo brzmi jak reklama.

Operacja nie zawsze jest konieczna. Czasem wystarczy regularne noszenie rajstop przeciwżylakowych. Szczególnie w Europie Zachodniej to rajstopy i pończochy medyczne są bardzo często polecane przez lekarzy. Poprzez mechaniczny ucisk na nogę (najsilniejszy przy kostce, słabszy na udzie), stymulowane jest mikrokrążenie, a pajączki i żylaki znikają. Macie jednak rację. Dobrym sposobem jest też lżejsza dieta i więcej ruchu. Polecam także artykuł: http://zylakiprzeciwdzialaj.pl/abc-zylakow/jak-leczyc.

Gość Domeniczka333
tez mam 21lat i rowniez ten sam problem na lewej nodze wiecej a na prawej mniej.