Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magda89mc

Yasminelle, pomóżcie proszę

Polecane posty

Gość Magda89mc

Biorę tabletki antykoncepcyjne Yasminelle od 5 miesięcy. Miesiąc temu podczas tygodnia przerwy współżyłam z chłopakiem i on skończył we mnie. Zrobił to po raz pierwszy, ja się bardzo bałam. Poszłam do ginekologa, a on powiedział mi, że podczas tygodnia przerwy nie jest się bezpiecznym. Przez ten miesiąc zrobiłam 3 testy ciążowe, każdy wyszedł negatywny, choć ten ostatni QuickVue tez wyszedl negatywny to porownujac z innymi, tlo tego testu bylo lekko rozowe, a nie białe, ale brak linii na obszarze testowym, tylko na kontrolnym. Powiedzcie mi, czy ja mam powod do niepokoju?

Gość pomocna_dłoń
po 1 zmien ginekologa. Jak podczas przewry nie jestes bezpieczna skoro JESTES????? przeczytaj ulotke.

Gość Magda89mc
czytałam i zawsze uwazalam, ze przerwa jest zabezpieczona. Az tu nagle, ide do lekarza i mi mowi, ze sie myle ;/ a jak mam tlumaczyc, ze w porownaniu z innymi testami na Quick vue wyszlo mi lekko rozowe tło testu? wszystko jest ok i nie mam powodu do niepokoju?

Gość pomocna_dłoń
ja tez biore tabletki przez 21 dni i potem mam 7 dni przerwy i jestem zabezpieczona,Twoje dzialaja tak samo

Gość Magda89mc
jesli moge spytac, tez wspolzylas w tygodniu przerwy i chlopak skonczyl w Tobie?

Gość pomocna_dłoń
Madzia ja biore te tabletki od kwietnia i on odkad skonczyla pierwsze opakowanie to konczy we mnie :) niezaleznie od tego czy to pierwszy tydzien brania czy przerwa:)

Gość Magda89mc
tak? to mnie uspokoilas, bo ja mimo, ze mam 20 lat to jestem jeszcze dzieckiem i nie wyobrazam sobie takiej sytuacji i mnie w roli glownej z malym czlowiekiem... podziwiam Cie w takim razie za to, ze tak spokojnie do tego podchodzisz i sie nie obawiasz pomimo, ze konczy w Tobie :)

Gość pomocna_dłoń
dla mnie to zadna satysfakcja jezeli tak jak niektore bym musiala brac tabletki, uzywac prezerwatywy i jeszcze stosowac stosunek przerywany. To po co stosowac tabletki w takim wypadku? jak mi kiedys gin powiedzial jedyna skuteczna metoda antykoncepcji to szklanka wody zamiast :) i ma racje bo nie ma takiej, ktora w 100% daje pewnosc. jakbys jeszcze chciala pogadac to pisz smialo gg 25243737