Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GorąceSłońce9999

Instynkt macierzyński.

Polecane posty

Gość GorąceSłońce9999

Witam. Czy są tu kobiety, które wcześnie poczuly instynkt macierzynski, potrzebe ?Chodzi mi o wiek 20, 21 lat? Co z tym zrobilyscie? Czy staraliscie sie o dziecko z mezem? Czy rozsadek wzial gore i wstrzymalyscie sie? JAk tak to ile czekalyscie?

ja poczulam chyba nawet szybciej.. od kad pamietam chcialam byc mama i zona... ale najpierw byla szkola i mimo, ze z moim mezem jestem od 15 roku zycia to o dziecko zaczelismy starac sie dopiero po slubie... slub byl jak skonczylam studia majac 25 lat... i teraz czekamy na to nasze upragnione malenstwo :) ale jesli w wieku 21 lat masz ustabilizowana sytuacje... nie uczysz sie juz i masz obok siebie tego wybranego mezczyzne to czemu nie starac sie o dziecko wczesniej ;)

Gość GorąceSłońce9999
Nie nie. Ja poczekac musze. Ucze sie i nie mam stabilnej sytuacji finansowej. Mam ukochanego mezczyzne. Chcialam poczytac jak to bylo u innych kobietek.

Gość gryczka
Tak, w okolicach 19 czy 20 roku życia... Miałam faceta, z którym chciałam spędzić życie i wielką potrzebę bycia mamą... On na szczęście był rozsądny ;-) Namówił mnie, abyśmy poczekali, aż życie nam się ustabilizuje. Nie chcieliśmy nie wiadomo jakiej kasy, kariery, ale w miarę stabilnego życia, aby nie martwić się o dach nad głową i móc się samodzielnie utrzymać. Wyszłam za niego mając 23 lata. Potem skończyłam studia, wyjechaliśmy na 9 miesięcy do Anglii, aby odpracować pewien dług... Po powrocie oboje znaleźliśmy pracę, popracowaliśmy chwilę, zaczęliśmy szukać mieszkania do kupienia... Zaczęliśmy się starać o dziecko, gdy miałam 26 lat. Zaszłam niemal rok później, obecnie kończę 8 miesiąc:-) W międzyczasie kupiliśmy na kredyt mieszkanie, w którym jest osobny pokój dla synka, żebyśmy nie musieli się gnieździć w jakiejś kawalerce...W czerwcu skończę 28 lat. I teraz widzę, że to wszystko było po coś (choć długo byłam rozgoryczona i zła na męża, że tak to odkłada), że teraz dopiero dojrzewam do bycia mamą tak naprawdę... Nie wiem, jak by to było, gdybym zaszła w ciążę mając 20 lat. Może byłabym dobrą mamą, może nie... Gotowym psychicznie można być wcześnie, ale sytuacja lokalowa, zawodowa, finansowa - to ważne czynniki, które też trzeba brać pod uwagę. Tak uważam.

Gość GorąceSłońce9999
Oczywiście, że warunki są ważne. Dziękuję za Wasze wypowiedzi.