Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dzikiwąż

CZYM KARMICIE SWOJE PIESKI ?

Polecane posty

Gość karol232
ja mu wszystko daje co nie zjem

Gość jajjajajaja
Suchą karmą.Jest w niej wszystko co trzeba psiakowi.

Gość czym do walki
ja przeczytałam czym karmicie swoje piersi :D

Gość aaaxaaxax
ja mojemu miksuje, jednego dnia dostaje suchą karme a na drugiego coś z lodówki i tak na przemian + resztki z obiadu.

Gość Boratka
Sucha karma w stałym dostępie bo mie jest żarłokiem. Marki Arion. Najnowsze odkrycie i bardzo jej smakuje. Ale daję też czasami mój obiadek. Czyli np. rosół z makaronem i mięskiem. Żeby urozmaicić posiłki. Sucha karma jest zbilansowana pod względem witamin. Ale jeśli chcesz podawać psu jakiś suplement witaminowy to najpierw spytaj weta. Przedawkowanie witamin jest tak samo niebezpieczne jak niedobór:)

Gość erfefr
a ile razy dziennie dajecie im jesc??

Gość aaaxaaxax
hahaha ja też na początku przeczytałem piersi :D:D

Gość nkjnj
Suchą karmą.Jest w niej wszystko co trzeba psiakowi. gowno prawda. Skoro w jedzeniu dla ludzi jest kupe syfu, jakies przemielone resztki (w parowkach), to co dopiero w jedzeniu dla psow. Karma to nic innego jak zmielone odpady, do ktorych dodaje sie odpowiedni kolor, zapach, smak, ewentualnie dosypuje sie niby jakichs witamin i gotowe:O

Gość aaaxaaxax
ja mojemu daje tylko śniadanie, pies powinien jesć tylko raz dziennie.

Gość Boratka
Jak pies jest łakomy to najlepiej dwa posiłki. Żeby nie jadłtego jedynego zbyt łapczywie. Mini pieski nawet trzy razy bo szybciej trawią i mają mniejszą pojemność żołądka

Gość po pierwsze juz
GILPA, dwa razy dziennie po miarce:-)

Gość jajjajajaja
Rozmawiałam na ten temat z weterynarzem.Nie miał nic przeciwko takiej diecie.Nie podaję byle jakiej karmy,pies rośnie,czuje się po niej dobrze,więc chyba wszystko jest ok.

Gość po pierwsze juz
pies wazy ok 40 kg

Gość Boratka
Kupa syfu jest w karmach dostępnych w markecie po 1,50 za kilogram, a do tego z jakimiś kolorowymi kulkami sztucznie barwionymi. Ale psa trzeba czymś karmić i suchy chleb i trochę kości to za mało

Gość po pierwsze juz
kup dobre mielone mieso, ja kupowałam drobiowe-wymieszaj troche z sucha, zobaczysz, ze pies wrabie, dawałam tez serek danio na zachete, jogurt naturalny, az przeszlismy całkowicie na sucha bez dodatkow, pies sie po prostu przyzwyczaił, mozesz tez gotowac jako dodatek galaretke z kurzych łapek, moj uwielbia.Co to za pies?

Gość Boratka
Po pierwsze już Byłaś szybsza:)

Gość po pierwsze juz
:-)

Gość po pierwsze juz
pewnie ze dobry:-)tylko miesa tak "do smaku" anie wiecej niz suchej.powodzenia

Gość aaaxaaxax
Bosze nie karmijcie piesków tylko suchą karmą :( aż się serce kraje normalnie :(

Gość Boratka
Beagle zwykle mają dziki apetyt. I nie tylko suchą karmą bo pies też ma zmysł smaku i lubi urozmaicenia

moj po suchej karmie strasznie sie drapie Dostaje wiec to co my jemy a raczej co po nas zostanie, uwielbia twarożek, wszelkie zupy, surową wątróbke, Karmiony jest 2 razy dziennie ale podjada przy kazdej mozliwej okazji gdy tylko ktos z domownikow cos wcina :)

Gość ja piersią karmię
:D

Gość gość
Rzeczywiście od podjadania to chyba żaden właściciel psa nie ucieknie. Po prostu pieski to są łakomczuszki. Druga sprawa to rzeczywiście jedzenie, które powinno być właścice. Mój weterynarz z http://www.weterynarz-gorzow.pl/ doradził mi, że najlepszym wyjściem są gotowane obiadki, takie z kurczaka, kaszy i ryżu

Gość gość
Mojej boksi gotuje szkielet z kurczaka z marchewka selerem .Osobno na przemian ryż , makaron lub kaszę .Szkielet obieram dodaje makaron lub ryż czy kaszę .Raz w tygodniu dodaje żółtko jajka i łyżkę oleju .Raz na jaki czas łyżkę siemienia lnianego.