Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chuda frytka

frytki z rękawa

Polecane posty

Gość chuda frytka

Mam pytanie do wszystkich lubiących i umiejących gotować. Czy uda mi się zrobić frytki w piekarniku, korzystająć z rękawa do pieczenia ? Nie chcę smażyć trdycyjnie na patelni, bo do tego trzeba użyć dużo tłuszczu. Nie chcę smażyć na blaszcze w piekarniku, bo mi sie piekarnik zasyfi i przy czyszczeniu bedzie więcej roboty niż przyjemności z jedzenia. Nigdy też niczego nie piekłam w rękawie, ale podobno mięso wychodzi dobre. Czy uda mi się usmażyć w ten sposób frytki ? Czy ktoś z Was już to robił ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość karol232
chyba sie posklejają

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość erfefr
ale mieso ma w sobie tluszcz w ktorym sie ono piecze...a frytki tluszczu samego w sobie nie maja....no chyba ze namoczysz je moze najpierw w oleju

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chuda frytka
Mam oliwę w spraju. Może najpierw je spryskam ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja to robię tak: biorę frytki do miski, wlewam trochę oleju, nakrywam miskę talerzykiem, dobrze trzeba wstrząsnąć żeby olej się "rozniósł" po frytkach. Na blaszkę kładę papier do pieczenia i wysypuję na to frytki. i do piekarnika. nic się nie skleja, są o wiele mniej tłuste, a i czyścić nic potem nie muszę bo po prostu wywalam ten papier. I są zajebiste frytki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chuda frytka
ale czy tłuszcz nie pryska po piekarniku i czy nie trzeba potem czyścic jego tłustych ścianek ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chuda frytka
?? ?? ??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chuda frytka
heh, nieznosze gotować to fakt, dlatego nie umiem :P piekarnika do tej pory nie uzywałam bo i po co, skoro nie umiem zrobic czegoś co można tam upiec ? :P czyścic go nie mam zamiaru, to oczywiste, wystarczająco duzo innej roboty w domu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chuda frytka
heh, czyli dobrze przeczuwałam, mój instynkt samozachowawczy podpowiada mi, że jak juz mnie przypili na te frytki to znacznie lepiej dla wszystkich będzie jeśli pójde sobie kupić porcję gotowych w jakims barze :P dzięki za rady 🌻

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chuda frytka
jest w wyanjmowanym przeze mnie mieszkaniu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość baś25
w rekawie piecze sie po to, zeby mieso dusilo sie we wlasnym sosie, nie tracilo wilgoci i nie wysychalo. jesli chcesz, zeby twoje frytki byly pyszne, miekkie, wilgotne i w ogole nie chrupiace, to jak najbardziej mozesz uzyc rekawa :) jesli wolisz chrupiace frytki, to tak jak ci radzili - wysyp je na papier do pieczenia lub folie aluminiowa (rozlozona na blaszce) i upiecz. jesli uwazasz, ze olej podczas pieczenia w piekarniku pryska tak samo, jak podczas smazenia na patelni, to jestes w wielkim bledzie. on nie pryska wcale.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chuda frytka
a jest coś takiego jak frytki mrożone light ? jestem w szoku dziękuję osobie, która uświadomiła mnie, że frytki smazone w piekarniku nie pryskaja tak jak na patelni, naprawdę tego nie wiedizałam 🌻 :D ale inne potrawy, chociażby to nieszczęsne mięso to chyba juz pryska ? do tej pory żywiłam sie jogurtem, bananami i gotowanymi brokułam z makaronem i mi to w zupełnosci wystarczało ale ostatnio mój facet wprowadził sie do mnie i mi uzmysłowił ze mam piekarnik, który do tej pory mnie nie interesował :P w najbliższym czasie ma on też zamiar go "odpalić" m.in. w roztrząsanym tu celu, nie chciałabym aby mi nabrudził, jego zapał może bowiem skończyć się tylko na gotowaniu a na sprzątanie juz go nie starczy...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość baś25
mieso tez nie pryska. olej nie jest w stanie sie rozgrzac do takiej temperatury w piekarniku, zeby pryskal. no, moze i jest w stanie, ale nie wiem, ile musialabys nawalic tam tego oleju, zeby ci ofajdolil caly piekarnik. ja sobie pieke rozne rzeczy w moim i chyba nie czyscilam go jeszcze ani razu :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do chudej frytki
To po cholerę masz ten piekarnik? Żeby stał i kurzł się? Cholera, kurz też trzeba od czasu do czasu sprzątać, oj jakaś ty biedna, tyle sprzątania. Najlepiej też nie oddychaj, bo na firankach osadzają się drbiny wyrzucone z oddechem z płuc, mało tego, wzbija siękurz, też go trzeba sprzątać i firanki prać. A może mieszkasz w mieszkaniu gdzie wszystko przykryłaś folią?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
;) Idealne podsumowanie 'do chudej frytki'. Niektorzy ludzie maja problemy tak wziete z d**y, ze az im zazdroszcze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×