Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WaliaSwanseaCaro

Payslip malutka pomoc potrzebna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość WaliaSwanseaCaro

Witam! Prosiła bym kogos o małą pomoc przy payslipie. (Walia) na payslipie co tydzien jest inna kwota wypłaty. Czy mogl by ktos mi wytlumaczyc prosze dlaczego wysokosc skladek sie zmienia ? Zrozumiala bym to gdyby zarabial w jednym tygodniu wiecej i by mu wiecej potrącili, ale czasami pracuje np. jeden dzien mniej nigdy ponad norme. Stawka wiadomo ...5,93 brutto za godzine. raz jest taxu 34 a raz np. 27, raz za NIN odciągają 20 a raz 14 funtow. przez to ile mu miesiecznie wychodzi wyliczylam ze za godzine pracy wychodzi mu stawka w rzeczywiskosci mniej wiecej 3,40 funta :O.............. prosze niech mnie ktos oswieci bo nie wiem czy powinnam sie gdzies rzucić z łapami czy nie:(

Gość WaliaSwanseaCaro
polacy za granica pomozcie!!!!

Gość anna......baska
no to sa drobne roznice, ktore podajesz, wiec wlasnie moga wynikac z tego, ze czasami troszke mniej lub wiecej pracujesz, ot co.

Gość WaliaSwanseaCaro
roznice sa na kazdym payslipie z 3 miesiecy a payslipy w ktorych cos tam mialo prawo sie zmienic mam 4. a co z reszta....? moga sobie zabireac tyle podadtku ile chca?????? rozumiem ze pozniej bedzie zwrot ale przeciez powinny byc jakies normy.. Czy mogla bym jakos sprawdzic ile za dany miesiac lub tydzien powinni mi odciagnac na ni i tax?

Gość kozibonk
mi w anglii razem z NIN odciagaja w sumie 26%

Gość anna......baska
ja zawsze mam identyczna wyplate i identyczny podatek - pracuje tyle samo kazdego tygodnia, wiec nie powinno byc roznic raczej.

Gość WaliaSwanseaCaro
no dobra.. np. wypłata 266,85 brutto, po opodatkowaniu ( 45,65 Ł) =221.20 tax 28,40 Ni 17,25 a np. dochod 292,90, po opodatkowaniu (43,81) =249,09 tax 27,20 ni 16,61 mniejszy podatek przy wiekszym dochodzie... nie rozumiem od czego to zalezy..

Gość WaliaSwanseaCaro
podnosze. Jakie powinno byc oprocentowanie ni i tax w Walii moze ktos wie....

Gość parapara bara
do 40K na rok tax to 20%, jesli zarabiasz roznie, to oni roznie naliczaja, pozniej mozesz sie starac o zwrot lub dostac automatycznie. natomiast nin nie wiem ile procen. poszukaj na stronach island revenue