Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Hej słuchajcie mam takie pytanie. Od dłuższego czasu skarżę się na okropny ból brzucha. Mój chłopak się bardzo martwił ,więc poszłam do lekarza i lekarza powiedział ,że czuje coś dziwnego w podbrzuszu, cos w tym stylu . I takim sposobem dostałam skierowanie na USG,które dzisiaj miałam,ale pani doktor się spieszyła bo jej zmiana się kończyła i wykonała mi 4 zdjęcia szybko objerzała i kazała mi przyjść z tymi zdjęciami , a w czwartek muszę ponownie przyjść,ponieważ pacjent powinien być na czczo i tego się trzymałam ,ale trzeba też wypić około 1 litra wody i nie oddawać moczu aby przyjść na badanie z "pełnym pęcherzem" - jest to niezbędny warunek oceny pęcherza moczowego i narządów miednicy małej , a ja nie widziałam o tym ,że na takie badanie muszę wypić około 1 litra i nie można było sprawdzić co się dzieje w moim układzie moczowym, dlatego w czwartek wypiję litr wody i lecę na usg pęcherza moczowego razem z tymi 4 zdjęciami jamy brzusznej . Wyników nie omawialiśmy dopiero mamy zrobić to w czwartek po drugim usg. Nie wiem co o tym wszystkim myśleć,ponieważ od 3 miesiecy biore tabletki antykoncepcyjne cilest,a u ginekologa byłam dwa miesiące temu i nie miałam zrobionego badania usg;/ Z tego stresu kupiliśmy dwa testy ciążowe , ponieważ miałam dziwne objawy do tego powiększyły mi się piersi i brzuszek. Jeden test zrobilam 1,5 miesiąca temu , a drugi ze 3 tygodnie temu i wyszło obydwa negatawnie. A mnie okropnie boli brzuch mam mdłości,jestem nerwowa i czasami po alkoholu mi nie dobrze. Mam też różne zachcianki i stałam się wymagająca co do jedzenia. A słodyczy sobie nie odmówię codziennie muszę zjeść coś słodkiego i często mam zachcianki na pyszne obiadki mamusi i na te niezdrowe fast-foody po których ledwo co się ruszam i mam mocne bóle brzucha ...czasami nawet odruchy wymiotów ;/ Do tego wszystkiego mam małe rozstępy z boku na pośladku i zmiany na ciele..chodzi mi o małe krostki na rekach ,udach ,ale na szczęście mam przepisane tabletki i maść bo podobno to alergia . Zapomniałam dodać ,że podczas stosunku z moim facetem innego zabezpieczenia oprócz moich tabletek nie używamy ,a po wytrysku jest we mnie. Co o tym myślicie bo ja mam mieszane uczucia..mogę być w ciąży>? Czy raczej jestem na coś chora? :( Przepraszam za takie mieszanie ,ale o takiej godzinie to człowiek myśli o śnie. Dziękuje wszystkim za pomoc. Pozdrawiam .

Jeśli bierzesz tabletki regularnie to jest mało prawdopodobne abyś była w ciąży,a poza tym miałaś robione usg więc coś by było na nim widać.Jesteś teraz zestresowana i pewnie dla tego wkręcasz sobie różne rzeczy.A jeśli nawet byłabyś w ciąży to na pewno nie powiększał by ci się jeszcze brzuch a tym bardziej rozstępy.Spokojnie poczekaj na to następne badanie być może złapałaś po prostu jakąś infekcję albo przeziębiłaś pęcherz.

Dzięki wielkie od razu kamień spadł mi z serca , a co do tabletek to w ostatnim czasie brałam z opóźnieniem 1 lub 1,5 godziny ;/ Moja mama stwierdziła,że to może być na tle nerwowym,dlatego tak bardzo boli mnie brzuch bo ja z natury nerwus jestem ;p lub coś z pęcherzem mam;/