Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość firliiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Macierzynski - ile?

Polecane posty

Jestem nauczycielem. W szkole mam umowe o prace na czas nieokreslony ale nie na caly etat(na ponad poł). Ale na ten rok szkolny mam aneks do umowy ze pracuje caly etat (kolezanka jest na zwolnieniu rocznym) i zamierzam zajsc w ciaze. Jakbym miala np poród we wrzesniu a na zwolnienie poszlabym w czerwcu to jak wygladalaby moja wyplata. Czy od wrzesnia 2011 roku bylaby taka jak na umowie o prace (czyli z mniejszym wymierem godzin) czy byloby to srednia z ostatnich 12 miesiecy?

dzieki wielkie :)

a wliczaja sie np 13 i wczasy pod grusza?

właśnie nie wiadomo bo normalnie oblicza się średnią ale gdy zmieniasz etat np z pół etatu na cały to wtedy liczy się od momentu zmiany.

hmmm...czyli? jordan nie rozumiem

z tego co wiem co jest to srednia z ostatnich 6 miesiecy wplywow... ale wiadomo, ze jak zmienilas umowe to liczy sie ta nowa, czyli jak na nowej umowie pracujesz 3 miesiace to policza Ci srednia z tych 3 miesiecy...nie licza sie dodatki typu wczasy pod grusza, ale nie wiem jak jest z 13 mysle, ze tez sie nie liczy, bo to "dodatek"

najgorsze ze jeszcze nie jestem w ciazy i nie chce pytac.... :) jak bede juz w 4 miesiacu to na pewno zapytam :)

jeśli np pracowałaś na pół etatu i zarabiałaś brutto 1000 zł a następnie przeszłaś na pełen etat i zarabiasz 3000 brutto i po 2 miesiącach idziesz na zwolnienie l4 to wysokość zasiłku naliczają tylko od ostatnich 2 miesięcy czyli od momentu zmiany etatu

no lepiej wszystko z głową zaplanować żeby było wam lepiej Tobie i dziecku. DLATEGO WARTO myśleć przed:)

DZIEKUJE POJELAM :)