Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

calvadoss

marzec

Polecane posty

dziewczyny czy jest cos zlego jesli slub weźmiemy ślub to nie jest jeszcze post ostatni weekend przed postem jak dobrze mowie doradzcie czy to odpowiedni termin

Gość model diana
przeczytaj swój pierwszy post i powiedz czy jest napisany z sensem???!!!! co ci można poradzić jak nie idzie zrozumieć tego bełkotu

Aaa ja juz kapuje ;) brakuje paru przecinkow bo chyba to powinno byc cos takiego: "dziewczyny czy jest cos zlego jesli slub weźmiemy ? ślub to nie jest jeszcze post, ostatni weekend przed postem, jak dobrze mowie doradzcie czy to odpowiedni termin?" chyba chodzi o to chyba wypada w czasie postu zrobic wesele ?

Przepraszam to nerwy. Post zaczyna się 8marca a ślub chcemy mieć 5marca czy to wypada? Jest to czas przed postem. Ja jestem neutralna w sprawach religijnych i nie wiem czy to wypada aby w tym terminie brać ślub, liczę na osoby bardziej lub mniej wierzące. Po prostu, potrzebuje pomocy czy wypada w tym terminie brać ślub.

Przepraszam to nerwy. Od nowa chodzi o to że ślub chcemy 5marca a post zaczyna się 8marca. Tylko czy to tak wypada nie wiem i czy dobrze mówię bo raczej jestem nie praktykująca i chciała bym was spytać czy dobrze mówię i czy 5marca można brać ślub biorąc pod wzgląd święta

Jasne, że wypada. Jeśli Wam tylko nie przeszkadza pogoda to jak najbardziej jest to dobra data. :) Nie ma nigdzie zapisane, że zabaw przed postem się nie urządza, wręcz przeciwnie, przecież zawsze są ostatni we wtorek przed środą popielcową. :)

" jestem neutralna w sprawach religijnych i nie wiem czy to wypada aby w tym terminie brać ślub, liczę na osoby bardziej lub mniej wierzące. Po prostu, potrzebuje pomocy czy wypada w tym terminie brać ślub" wypada;-) zwlaszcza ze jak sadze z wypowiedzi bedzie to slub bez udzialu sutannikow - skoro Ty jestes neutralana w sprawach religii - no chyba ze partner katolik. z reszta USC chyba nie sa zamykane na czas postu katolickiego - mam wielka nadzieje;-)

Gość szafirek....
Jak najbardziej mozna wziac slub kosicleny bo to jeszcze nie post a ciagle karnawal.