Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miarka się przebrała

moja mama jest chora psychicznie, nie chce się leczyć, mam tego dosyć

Polecane posty

Gość miarka się przebrała

witam, wszystko zaczęło się 3 lata temu, gdy moja matka po wypadku nie mogła wrócić do pracy i musiała przejść na rentę, teraz ona ogląda tylko seriale :O, m jak miłość, klan , samo życie, moda na sukces i wszelkie inne :O, nie robi nic w domu, nie posprząta, nie ugotuje obiadu, tylko siedzi je i ogląda te głupie seriale, ona nie jest stara, nie, jest po 40, w ciągu tych ostatnich 3 lat strasznie przytyła, kiedyś była bardzo ładna, a teraz jest upasiona jak jakieś prosie :O, mało tego to ona jeszcze jeździ na jakieś kastingi do Warszawy :O przecież bilet tani nie jest, marnuje tylko pieniądze, do tego zamawia jakieś gówna w telezakupach, jakieś magiczne plastry, opaski jakiś doktorów, przepuszcza na takie bzdety całą rentę ale teraz przebrała się miarka, ona grała w m jak miłość, żadna tam rola, statystowała, no i wiecie, ktoś ją rozpoznał i teraz jestem pośmiewiskiem w klasie, jestem w pierwszej klasie liceum, ledwo 2 miesiące szkoły, a cała klasa się ze mnie nabija że moja matka grała w m jak miłość :O tato też ma tego wszystkiego dosyć, straszy ją rozwodem jeśli nie zacznie się leczyć, ale do niej nic nie dociera, tato tylko rozkłada ręce i nie ma siły z nią nawet rozmawiać :O a zmusić jej nie ma jak do leczenia :O jakby moi rodzice się rozwiedli to ja nie chcę z zostać z mamą, ja z nią nie wytrzymam, wyprowadzę się razem z tatą, ale mam wyrzuty sumienia że chcę zostawić mamę samą, boję się co wtedy z nią będzie, przecież ona umrze z głodu jak zostanie sama :O to w sumie tyle, chciałam się wygadać :O

Gość anette11111
jak taka mądra jesteś to nie zdziw się jeśli ciebie też to kiedyś spotka

Gość koyanish
moja droga,można złożyć w sądzie wniosek o leczenie bez zgody pacjenta.Twój ojciec zapewne wie o tym.

Gość koyanish
mhm.Spróbuj o problemach w domu porozmawiać z psychologiem.Tobie się trochę ulży i być może to pomoże również w sprawach leczenia.Taki wniosek może złożyć również poradnia lub opieka społeczna. Trzymaj się dziewczyno.Nie jesteś odpowiedzialna za poczynania rodziców.Psychologa doradzam zdecydowanie.To obiektywnie bardzo trudna sytuacja dla każdego kto by się w niej znalazł.

Gość unc un cun
strasznie CI wspólczuje, jakie to nie sprawiedliwe ze musisz ciepriec za matke, sprobjcie ja wyslac jeszcze raz na przymusowe leczenie...

Gość .NATALA..............
Rozmawiałąś z nią,że potrzebna jest pomoć terapeuty. A szczerze żal mi jej. Trzymaj się!!!!!!!!!pozdrawiam