Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość frghrea

fobia na punkcie kłucia igłą

Polecane posty

Gość frghrea

Panicznie boje się igieł a jutro ide do pobrania krwi jestem w ciąży 28 tc więc czeka mnie jeszcze kłucie w palec wiem, że pewnie napiszecie że pród gorszy że mam nie schizować ale na samą myśl aż mi sie ciemno przed oczami robi macie jakiś sposób żeby sobie z tym radzić?

Gość bibulecka
nie koncentruj sie tak na tym, mysl intensywnie o tym, co bedziesz robic wieczorem albo co musisz kupic na kolacje - albo popros pielegniarke, zeby ci nawijala jakies glupoty albo sama jej cos opowiadaj; po prostu skup uwage na czyms innym

Ja mialam to samo, ale przeszlo mi, gdy zalecono mi samodzielne badanie poziomu cukru. Tak sie stresowalam, ale raz sie uklulam, potem codziennie, a po miesiacu poszlam na badanie krwi i przeszlo mi jak reka odjal! I dzieki temu, ze nie bylam spieta, zupelnie nie bolalo! Mozesz kupic to sama w aptece, moze ci pomoze. Dobrze jest poprosic pielegniarke o polozenie sie na kozetce i uprzedzenie jej, ze boisz sie igiel, one wiedza, co robic z takim pacjentem. Najlepiej zaczac jakas rozmowe o czymkolwiek, po prostu peplaj o pierdolach i bedzie lepiej.

Gość frghrea
dzięki będzie ciężko ale chyba dam rade ;)