Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutno mi ...........

mam 28lat,nie mam faceta a chce miec rodzine i dziecko

Polecane posty

Gość Sama na zawsze
Owszem, są pozajmowani. Najlepsze jest to, że cały syf w mojej głowie jaki mam zrobiła mi moja matka. Przez nią (miedzy innymi) rozpadł się mój poprzedni związek. A teraz jestem sama. Już przestałam szukać. A marzę o wielkiej miłości, takiej gdzie nic innego nie będzie miało znaczenia tylko ja i on...

Gość Sama na zawsze
Mam dopiero 24 lata uważasz? Pracuję w wojsku, mam wygląd 17latki, mała, chuda, okularki. Nie wyglądam na dobrą partię do związku, ewentualnie do przeruchania. A najlepsze jest to, że na 300 chłopa ŻADEN się mną nie zainteresował. Nie wspomnę już o tym, że facet żołnierz to dla mnie ostateczność, ale chodzi o sam fakt, że powodzenie mam zerowe.

Gość god_is_nowhereeeeee
Sama na zawsze ---> jak dożyjesz starości to nie umrzesz sama. Wtedy pójdziesz do domu spokojnej starości , a jak już umrzesz to znajdą cię bardzo szybko , więc się nie martw ;)

Gość smutno mi..............
ciesze sie ze watek sie tak rozkrecil:) ja czasami sie zastanawiam czy lepiej sie juz poddac i jakos wybic sobie z glowy arzenia o rodzinie/dziecku czy zyc nadzieja dalej? to nie jest takie proste kiedy od najlepszych kolezanek sie slysze ze one chociaz maja dzieci a ja sama, sama:O no coz, bedzie co ma byc/...

Gość ja mam to samo niestety
"A marzę o wielkiej miłości, takiej gdzie nic innego nie będzie miało znaczenia tylko ja i on..." To powodzenia, w takim toksycznym związku :o Ja byłam w takim i do dzisiaj się leczę. Byłam księżniczką, przyzwyczajona do takiego myslenia. Później księzkniczce korona mi spadła i księzniczka do dzisiaj się nie mogę pozbierać :O

Gość Sama na zawsze
No szybko. Pomijam już ten fakt. Najgorsze jest to, że matce tego nigdy nie wybaczę. Nie wybaczę jej tego, że muszę sama zasypiać, sama się budzić, a jedyne co trzyma mnie przy życiu to ta cholerna praca... Przynajmniej mam się do kogo odezwać.

Szczerze wam współczuje, bo po sobie wiem, że facet w okolicy 30tki, który nie ma dziewczyny, ma całe mnóstwo wad i nikt przy zdrowych zmysłach nie określi go przymiotnikiem "fajny" :o

sama -musisz się otrząsnąć z tego-a matka pewnie chcaiła dobrze...ale jej nie wyszło-wiesz już jakich błędów nie popełniać...

Gość Sama na zawsze
Zależy jakie wady masz na myśli.

Sama na zawsze, a Ty nie chcesz czasem na silę tego faceta? Jakby Cię kochał to by się nie pocieszył tak szybko. A po co Ci facet, który by Cię nie kochal? Bez sensu. Lepiej się budzić samej niż przy kims, kto jest z Tobą tylko dla samego bycia.

Sama na zawsze a moge zapytać dlaczego winisz swoją matkę , co ona ci takiego zrobiła??? Wmawia ci ze jesteś bezwartościowa?

Gość Sama na zawsze
Jak mam się z tego otrząsnąć? Byłam z facetem 5 lat, teraz on jest już po slubie, ja jestem sama jak palec, nikt się mną nie interesuje, chociaż jak mówi pani psycholog, która jest na etacie w naszej jednostce mam wiele super cech cenionych w związkach - i pytam się co z tego? Nic! Taki mój los. Zacznę kiedyś pewnie gadać do siebie.

Gość god_is_nowhereeeeee
A widzicie , ja nie tęsknię do bliskości , pocałunków czy nawet seksu bo nigdy nie zaznałem tych przyjemności. Z mojego punktu widzenia to chyba nawet lepiej bo nie wiem jak to jest ;) Samotne życie to także same plusy np. - tańsze życie , opłaty i rachunki - nie muszę się martwić o kogoś jak będzie chory etc. - zawsze mam czas dla siebie , swoje zainteresowania itd. - mogę jechać o każdej porze gdzie mi się podoba - nie muszę znosić złych nastrojów drugiej osoby - gdy coś mi się nie uda to nie zwalę winy na kogoś innego itd. Spójrzcie na to z tej pozytywnej strony , chociaż ja nie jestem obiektywny :)

Gość god_is_nowhereeeeee
i jeszcze jedno: mogę iść na imprezy z kim chcę i o każdej porze i nikt mnie nie kontroluje :)

Gość Sama na zawsze
Dla mojej matki zawsze byłam gorsza niż siostra. Tak bardzo zabiegałam o jej miłość i szacunek, że całkowicie zatraciłam siebie. A mój związek rozpadł się m.in. latego, że ona tak bardzo go nienawidziła, że zakazała mu pokazywania się u mnie w domu, zakazała mi o nim wspominać itp. Więc zaczęły się 2 smutne lata ukrywania mojego związku co tylko prowadziło do coraz większej mojej i jego frustracji. I się skończyło...

Gość god_is_nowhereeeeee
korjonos ---> no właśnie z ludźmi jest jak z towarem z markecie. Dobry produkt rozchodzi się szybko , a na półkach zostaje tylko ten z wadami , którego nikt nie chce ;)

"Samotne życie to także same plusy np. - tańsze życie , opłaty i rachunki" No nie wiem :) "- nie muszę się martwić o kogoś jak będzie chory etc." To fajnie mieć się o kogo marteić i troszczyć - zawsze mam czas dla siebie , swoje zainteresowania itd. "jedno nie wyklucza drugiego" - mogę jechać o każdej porze gdzie mi się podoba "też mozesz, ale o ile przyjemniejsze jest jechanie z kimś" - nie muszę znosić złych nastrojów drugiej osoby "czasem wściekanie się jest dużo przyjemniejsze niż śmianie się" "- gdy coś mi się nie uda to nie zwalę winy na kogoś innego" tym mnie przekonałes :p

Gość zbieram na slowniki
Gość mmkoiklo
God, miłość - bezcenna ... za wszystko inne zapłacisz czym tam tylko sobie chcesz ... Miłość = Szczęście = Życie ... bez tego nie żyjesz. " Samotne życie to także same plusy np. - tańsze życie , opłaty i rachunki - nie muszę się martwić o kogoś jak będzie chory etc. - zawsze mam czas dla siebie , swoje zainteresowania itd. - mogę jechać o każdej porze gdzie mi się podoba - nie muszę znosić złych nastrojów drugiej osoby - gdy coś mi się nie uda to nie zwalę winy na kogoś innego itd. " Marne pocieszanie się, a te "samotne" plusy zamieniają się w minusy "when you fall in love" :-)

Sama na zawsze to widzę że przeszłysmy dokładnie to samo. Też zawsze byłam w cienkiu mojego rodzeństwa , wiecznie matka mi czegoś zakazywała. Z mojego faceta też była na tyle niezadowolona że nie mógł się pojawiać u mnie w domu :( Pamiętam tamte wymówki , ten straszny strach że ona i mój chłopak spotkają sie na ulicy. Moj związek też strasznie na tym ucierpiał pomimo tego ze bardzo się kochaliśmy. Teraz mam innego faceta i o moim byłym wypowiada sie poprawnie więc już niczego nie rozumiem:( A gadanie samemu do siebie przyjdzie nawet niewiadomo kiedy :(

no nie wiem czy to sa plusy bycia samemu, jakos trzeba sobie to tlumaczyc poza tym moze sa to plusy ale na dluzsza mete po kilku latach samotnosci zamieniaja sie juz w minusy

ja juz sama do siebie gadam:O

Po kilku latach samotności człowiek się przywyczaja i już nawet nie chce mu sie tego zmienić.

Gość god_is_nowhereeeeee
Jak to mówią u mnie w rodzinie "dwóch biedaków prędzej dorobi się czegoś niż jeden" ale to nie jest prawdą. W Polsce łatwiej żyje się samemu. Koszty życia są o wiele mniejsze. Podam wam przykład z branży w której siedzę czyli budownictwo. Ja planuję budowę domu dla siebie tylko i wyłącznie , czyli małego domu parterowego. Gdybym uwzględnił przyszłą rodzinę to budynek musiałby mieć powierzchnię dwa razy większą , co za tym idzie koszty budowy automatycznie rosną. Nie mówię już o późniejszych kosztach ogrzania , utrzymania w czystości itd. To tylko przykład , ale jest prawdziwy i tak jest ze wszystkim.

Oooooo....wlasnie dostałam SMSa...od Mamy :o :(

nie wiem gdzie tkwi u Was problem. kurde z całego serca chciałabym pomóc bo jak Was czytam to az serce sie kroi... ale nie wiem co poradzić. wiem jedno to nie kwestia wyglądu. nawet przecietne dziewczyny sa w zwiazkach. wg. mnie chodzi o charakter, otwartość na ludzi, radość życia czy coś takiego. ja jestem mocno średnia z wyglądu, co więcej mam grube kulosy (nosze rozmiar 42) ale mam to gdzieś ;) . ładnie sie ubieram, jestem radosna i zawsze uśmiechnięta i ciągle ktoś mnie podrywa; nie są to podrywy na one night stand. też mam 28 lat. może to jest mój sekret. uśmiech :) dziewczyny trzymajacie się!

Gość god_is_nowhereeeeee
Ale ja nigdy nie byłem zakochany , nigdy nie byłem w związku więc brak miłości do kobiety to dla mnie żaden minus. To tak jakby mówić komuś kto nigdy nie pływał , jaką radość daje pływanie. Gdy coś jest sam przez całe życie to tak naprawdę staje się obojętny. Z wami jest trochę inaczej bo już byłyście w związkach.