Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ala mała

najgorsza marka telewizorów LCD to ????

Polecane posty

Gość a ja myslę, że
słyszałam, że LG

Gość ala mała
co to znaczy zwalone ? słyszałam, że LG się psują i droga jest naprawa

To znaczy, że są złe. Ja miałam kiedyś Samsunga, to po 2 miesiącach mama oddała jakiejś biedniejszej koleżance, która ma gromadę dzieciaków, bo często się psuł. Teraz mam Sharpa i chodzi elegancko.

Gość niedasiejednoznacznie
tak naprawde trudno powiedziec.... wszystkie telewizory dostepny na Europejskich rynku w przedziale cenowym ponizej 2 tysiecy to mniej wiecej to samo. Roznice zaczynaja sie wyzej. jakby patrzec na ilosc nagród IEsa(rynek Europejski) w ostanich 10 latach to chyab najwiecej dostał Philips. Sporo tez Panasonic, Sony. Sahrp czy Toshiba ma mniej ale to prtzeciez nie oznacza ze telewizory Toshiby sa słabe. moim zdaniem sa cenowo przystepne i maja ciekawe rozwiazania

najbardziej amsowym producentem LCEekó na swicei sa koreanczycy wiec zapewne dlatego tak wiel jest trefnych modeli samsunga i LG ale to nie oznacza rózniez ze wszytskie modele sa lipne. Ich high endowe modele sa na pewnoe dosc dobre

Gość defd4e
nie ma slabych marek telewizorow LCD .. Wiesz dlaczego ? Zeby wytwarzac takie urzadzenie trzeba dysponowac wysoka technologia i taki LCd na Ukrainie nie powstanie ..

obys sie nie zdziwił haha z tą Ukrainą :) wiekszosc telewizrorów dostepny w europie jest montowanych w Polsce, Czechach i na Wegrzech

Gość ala mała
pytam bo chcę kupić taki 32 '' ale nie drogi tak do 1500 zł warto ? czy lepiej droższy ?

zawsze warto kupic drozszy, no ale jak nie masz kasy :O?? mówi sie trudno

Gość iujhygtfrffdff
O jakości poszczególnych marek sprzętu elektronicznego mogliśmy mówić 10 lat temu. Dziś istnieje sieć producentów i pod producentów. Efekt jest taki, że ten sam sprzęt albo jego komponenty jest produkowany w tych samych fabryka (oczywiście w chinach), a potem jest sprzedawany pod szyldem różnych firm...

iujhygtfrffdff- w ajkich chinach?? nie wiedziaęm zadnego telewizora w zyciu made in china :)

LG , Toshiba , Sharp- Polska Samsung- Węgry Panasonic, Sony- Czechy Hiszpania- jeszce czasami jakis Sony sie trafie, ale fabryke podobno zamykają co do inncyh marek nie wiem tam sa skłądane wszystkie telwizory , baaardzo zadko ale zcasem cos jest z Azji, ale raczej nie c chin

Gość ala mała
więc na co patrzeć przy zakupie tv ?

Gość iujhygtfrffdff
:-D Skarbie, to że telewizor nie ma napisanego "made in china" nie znaczy, iż stamtąd nie pochodzi. Owszem, składane są najczęsciej w Europie i mają napis wyprodukowania z tegoż miejsca, ALE poszczególne komponenty są produkowane w chinach. Zresztą produkty Chińskie wbrew obiegowej opinii wcale nie są kiepskie. Kwestia sprowadza się do technologii stosowanej w wyrobie danego produktu, a to jest w gestii firm, a nie państwa. Zresztą suma sumar chiny już dawno nas wyprzedziły o lata świetlne pod tym względem :-O

Ja mam Toshibe - juz drugą. Pierwsza padła po roku, ale dostaliśmy w ramach gwarancji nowe TV. I póki co, a sa to już ponad dwa lata (odpukać) nic się nie dzieje..

Gość zbieram na slowniki
Gość akukuaaaaaaaaa
spadaj z tymi szmatami bo tu o tv rozważamy :p

iujhygtfrffdff- zmawwie cie ale tki LG naprawde robi panale pod wrocławiem a nie w chinach :O sahrp w ogle nie produkuje panali w Chinach ma fabryki w japonii, skałda w biednej europie. zdradze ci pewna rzecz, japonczycy nie chca juz sie uzalezniac od Chin bo wiedza ze to niebezpioecznie. Chinczycy sa madrym narodem, ejsli tam inwestujesz partia komunistyczna zadna czegos takiego jak Offset- czyli musisz udostepnic im swoja technoligie, a oni dostarcza ci tania siłe robocza. Niektóre japonskie koncerny obczaiły, ze Chiny beda dla nich konkurencja za 10-20 lat i powoli nie chca sie uzaelzniac. Faktt, telefony komórkowe, laptopy, tanie aparaty, odtwarzacze audio i drobna elektronika ejst nadal masowoa produkowana w chinach ale powlutku japonczycy sei wycofują . Polacy za 20 lat beda wiekszoa taniocha nic hina , nasz kraj zmierza do zagłądy :O

do autorki tematu, jak nie masz kasy to chyab SONY ma jeszce promocje do konca pazdzierniak - 5 lat gwarancji. KUp najtanszego Soniacza FUll HD w salioe firmowym SOny i dostaniesz długa gwarancje w prezencie to chyab najlepsze rozwiazanie. 5 latnia gwarancja to rarytas w Polsce

Gość ala mała
dzięki sprawdzę