Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfgbvdds

Przeczytałem najmądrzejsze słowa świata!!!!

Polecane posty

Gość dfgbvdds

"Szczerzę wstydzę się tego, że jestem człowiekiem, z dnia na dzień utwierdzam się w fakcie, iż zamiast iść do przodu my, ludzie zwyczajnie się cofamy. Nie ma już artystów ponad. Są tylko marne imitacje sztuki, muzyki i literatury, niczemu nie jestem w stanie oddać zachwytu jak temu co powstało z serca, a nie z myślą o wynagrodzeniu. Bo bądźmy szczerzy, nikt już nie pamięta o prawdziwej idei sztuki, teraz liczy się kasa, KASA moi drodzy! Gdzie nasza bezinteresowność? gdzie sumienie? uczciwość? gdzie jest człowiek? nie pytam o zepsutą, zgorzkniałą, pozbawioną ludzkich zachowań istotę. Pytam o człowieka, prawdziwego człowieka. Codziennie przechodzisz obok ludzi potrzebujących, obok zwierząt, które potrzebują opieki człowieka, obok roślin zepsutych przez współczesną technologię, i nawet nie przejdzie Ci to przez głowę, codziennie my ludzie niszczymy ten świat, swoją obojętnością. A co z naszymi dziećmi? w jakim świecie mają żyć? czy czasem nie w tym, który teraz kształcimy? i skoro one przejmą nasze nawyki, jak świat wyglądać będzie potem? Ja człowiek, i wy ludzie doskonale wiemy do czego dążymy, ale nikt się nad tym nie zastanawia,bo nie lubimy porażek, czyż nie? a destrukcja brzmi obiecująco." fragment z jednego bloga bardzo mnie zaineteroswał i dał do myślenia, co o tym myslice?????

Gość a ja myslę, że
"człowiek- człowiekowi zgotował ten los" a wszystko dąży ku końcowi świata

Gość alicjaztejdziwnejkrainy2
dokładnie!!! człowiek sam dąży do zniszczenia, osoba która to napisała ma racje, widać że ma rozumu wiecej niz reszta

Gość dfgbvdds
po przeczytaniu tegoż nieodpartą chęć poczułem by się podrapać po mych włochatych jądrach

Gość akukuaaaaaaaaa
raczej spod monopolowego

Gość dfgbvdds
wstydę się tego że mam małego