Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elis22

Dyskopatia a poród

Polecane posty

Gość elis22

Witam,mam pytanie czy jeśli lekarz ortopeda wystawi mi zaświadczenie,że mam dyskopatię i zwyrodnienia kręgosłupa(co jest wskazaniem do cc)To czy lekarz w szpitalu ma prawo mi odmówić cesarki i kazać rodzić siłami natury?Wiem,że takie zaświadczenie musi być,ale słyszałam,że nie każdy szpital,lekarz je uwzględnia...

niestety dyskopatiia nie jest bezwzględnym wskazaniem do cc obawiam się że pomimo zaświadczenia będziesz musiała urodzić siłami natury możesz popytać w szpitalach jak wygląda sytuacja ale wątpie...

Gość kjhj
nie, ja mam dyskopatie ledzwiowa, krzyzowa, i szyjna, plus zwyrodnienie kregoslupa, i nie mam skierowania, jedyne co, to mialam konsultacje z anestezjologiem, musial sprawdzic czy w razie znieczulenia moga mnie kluc w kregoslup,

Gość elis22
No to mnie nie pocieszyłyście dziewczyny...Po cichu myślałam,że mam duże szanse na cesarke.Po pierwszym porodzie mam taką traumę,że nie wyobrażam sobie rodzić naturalnie...

Gość zalezy gdzie
U mnie w szpitalu nie chcieli przyjąć zaświadczenia do cc na podstawie tego że mam epilepsję to jak mój mąż wkroczył na oddział to przy i po porodzie położne i pielęgniarki latały koło mnie jakbym była prezydentówną. Z kolei moja siostra miała odrzucone zaświadczenie właśnie na kręgosłup no i niestety dzisiaj nie może pracować (jest z wykształcenia ekonomistką). W czasie porodu obciążony kręgosłup został uszkodzone i do dziś cierpi na bóle nerwowe w czasie których nie jest w stanie się ruszać i wymiotuje. Regularnie musi chodzić na masaże i hydroterapię. co jakiś czas jej się pogarsza i dostaje przez tydzień ketonal. Po urodzeniu dziecka nie mogła go nosic na rękach (do teraz ma zakaz dźwigania), nie może zbyt długo siedzieć wyprostowana albo chodzić. Walczcie o swoje prawa! Tu chodzi o WASZE zdrowie!

Gość do elis22
idź do swojego lekarza i zapytaj wprost ile kosztuje cc u niego, proste jak budowa cepa, pewnie 1000 zł weźmie

Gość do elis22
albo idź do psychiatry, lepiej kobiety i powiedz jej co i jak, możesz dodać że miałaś po porodzie myśli samobójcze i boisz się powtórki

Gość gość
najlepiej załóż jeszcze z 7 tematów na ten temat i dodatkowe 8 o rwie kulszowej.... :/