Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem z Wenus

Dzień dobry!!!

Polecane posty

Gość jestem z Wenus

Po prostu cieszmy się każdą wolną chwilką... Tego dnia potraktuj się wyjątkowo ciepło i łagodnie. Zatrzymaj się chwilkę..."Przynieś" ze sobą odrobinę radości ,optymizmu i wpisz coś miłego.Z pewnością kochasz ludzi,jesteś towarzyska/ki i łatwo się zaprzyjaźniasz.Jeśli tak,czekam tu na Ciebie.Do zobaczenia!! Życzę Ci udanego,słonecznego dnia!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to ja Ferdek Kiepski
Pisać na kafeterii to każden jeden by chciał, ale robić to ni ma komu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
"Z pewnością kochasz ludzi,jesteś towarzyska/ki i łatwo się zaprzyjaźniasz" Chyba pomyliłaś fora ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A dziękuję, bardzo miło czyta się takie wpisy. Tobie również życzę miłęgo dnia, ja za parenaście minut idę do pracy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość _życzliwosć_
Witam wszystkich! Czuję się super wsród życzliwych osób.Przesyłam Wam najcieplejsze pozdrowionka.Niech ten dzień przyniesie Wam dużo uśmiechów i zadowolenia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mam zamiar
upiec szarlotkę domową. Na dzień dobry dzielę się przepisem.Buziaki:) 50 dag mąki, kostka (25 dag) masła lub margaryny jajko, 2 żółtka, 15 dag cukru pudru, 2-4 łyżki gęstej śmietany, 2 kg jabłek antonówek, łyżka bułki tartej, cynamon lub skórka pomarańczowa, cukier puder do posypania ciasta Mąkę z masłem i cukrem posiekać na stolnicy. Dodać jajko, żółtka i śmietanę, nożem wymieszać składniki ciasta, a potem rękami tylko je zlepić i na 2 godz. odłożyć do lodówki. Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, usuwając gniazda nasienne. Włożyć kawałki jabłek do naczynia, podlać kilkoma łyżkami wody i podgrzewać, mieszając do chwili, aż owoce lekko zmiękną. Wystudzić je, oprószyć cynamonem lub wymieszać z pokrojoną skórką pomarańczową. Ciasto podzielić na połowę, rozwałkować na cienkie placki. Jednym plackiem wyłożyć dno natłuszczonej i oprószonej mąką blachy. Na nim rozłożyć jabłka, posypać tartą bułką. Nakryć drugim plackiem, zacisnąć brzegi ciasta. Wierzch nakłuć widelcem. Wstawić ciasto do gorącego (200C) piekarnika i piec, aż się zrumieni. Wyjąć, posypać cukrem pudrem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hej autorko...
Dobry wieczór! Wpadlam tu do was,ale zwyczajne puchy.Chyba nie odpowiada ludziom taki cukierkowy temat.Może gdyby fruwały tu obelgi,inwektywy,towarzystwo ożywiłoby się,a tak totalna nuda. Autorko,zejdż z chmurek.Polacy lubią bruździć jeden drugiemu.Wystarczy obejrzeć wiadomości czy szkło kontaktowe.Pełno tego polskiego bagienka.To tyle na dziś.Dobranoc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość oburzona na maksa
Jaki cukierkowy temat????? Nie potrafimy być dla siebie zwyczajnie grzeczni i bezinteresowni. Ludziska gdzie jesteście? Chcialabym sie spotkac z miłą osobą,a tu cisza! Pozdrawiam:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×