Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Placet

EKONOMETRIA - POMOCY:(((

Polecane posty

Gość Placet

Hej mial ktos moze taki przedmiot? lub studiujesz rachunkowosc?? bardzo prosze moze ktos mogłby mi pomoc z zadaniem??

Gość a jaaaaaa
oo ja to uwielbiałam jestem 5 lat po studiach i nie wiem czy pamiętam ale mam zeszyty w domu to mogę zajrzeć i przypomnieć sobie . O co biega?

Gość Beatkowiec
Ja też miałem na studiach to okropieństwo Może mam gdzieś notatki

Gość Placet
sorki juz pisze ja mam z taka kobitka ze do bani prowadzi cwiczenia;/ cos tam wiem ale nie za bardzo umiem tego modelu zrobic w excelu:((

Gość Placet
do o jaa...moze bysmy przeszli na gg bedzie łatwiej?? 12096739 sorki myslałam ze nikt sie nie odezwie

Gość Placet
komputer mi sie tnie i robie kila rzeczy naraz wiec dlatego zapomniałam o watku....ale milo ze mnie tak z gory okresliłes nie znajac:]

Gość Placet
uppppppp pewnie osoby, które chciały mi pomoc znikneły:((((((((((((((((((((((((

Gość ja tam nie obchodze haloween
jestem na swierzo po poprawce wiec dawaj zadanie i nie gadaj ;d

swieżo :)

Gość Placet
super....gratuluje , ze Ty jestes idealny ciesz sie z tego...ja mam swoje niedociagniecia i idealna byc nie potrzebuje-byłabym za nudna;]...

Gość Placet
mozesz napisac do mnie na gg???

Gość Placet
12096739 moje gg jeszcze raz:* ratujesz mnie hehe

daj tutaj zadanie

Gość Placet
Pan Kowalski zamierza uruchomić produkcję cukierków. Rozważa 2 rodzaje cukierków: „Ciągutki i „Karmelki. Oba rodzaje cukierków wymagają następujących surowców: cukier, orzechy, czekolada. W chwili obecnej dostępne są następujące ich ilości: 5 ton cukru, 200 kg orzechów, 1500 kg czekolady. Mieszanka dla cukierków „Karmelki musi zawierać co najmniej 20% orzechów. Mieszanka dla cukierków „Ciągutki musi zawierać co najmniej 10% orzechów i 10% czekolady. Jeden kilogram cukierków „Ciągutki może być sprzedany za 10$, a cukierków „Karmelki za 8 $. Zbuduj model PL dla wskazania planu produkcji, przy którym maksymalizowany jest przychód ze sprzedaży. Przeprowadź pełną analizę postoptymalizacyjną.

Gość Placet
dyrektore człowieku jakie wirusy ????????? o_O sory ale jak nie umiesz komus pomoc bezinteresownie to idz nie zasmiecaj watku;/

Gość Placet
zrobiłam ograniczenia ale nie wiem jak wykres poprowadzic jakos mi nie wychodzi;/

Gość Placet
ja tam nie obchodze haloween....i jak wiesz jak to zrobic?? ...wstyd mi ze tak tutaj prosze o pomoc ale babka nam klompletnie nie pokazuje jak rozwiazywac zadania , bo zatrzyma sie na jednym watku i tak gada z 2 godziny;/

Gość Placet
mamy jakies raporty wrazliwosci zrobic, ceny dualne ale nam nawet zajec w sali multimedialnej nie robia;/... jesli by wytłumaczyli klarownie na pewno bym to umiała zrobic ale ja musze miec jakis algorytm....z powietrza nie naucze sie;/

Gość Placet
słuchaj wiem co to solver pomaga wpisywac i wyliczac te ograniczenia sratytaty ale zobacz oni nam nawet nie podali podrecznika z którego sie mamy uczyc to soryy ale o co Oni Nas prosza;/.... no mam zamiar poczytac, zalezy mi na ukonczeniu studiów i tak desperacko prosze o jakas pomoc, nawet nam nie podali jakis przykładowych interpretacji tych raportów....

Gość Placet
ja tam nie obchodze haloween..... udało Ci sie moze zrobic to zadanie?

Gość Placet
Wie ktos moze jak wylicza sie te ceny dualne - skad sie biora??

Gość Placet
upppppppppppppppppppp

Gość s_ylwia07
Witam, Mam problem z pracą, którą zadała nam babka od ćwiczeń z Ekonometrii. Otóż zleciła nam zrobienie modelu makroekonomicznego. Model ma być liniowy z 3-4 zmiennymi. Będę raczej umiała go sama opracować. Ale mam problem z wybraniem chociażby zmiennej objaśnianej i zmiennych objaśniających do niej. Potrzebuję min. 50 obserwacji do każdej zmiennej objaśnianej i nie mogą być starsze niż od drugiej połowy 2010 roku. Szukałam już długo, niestety nie znalazłam żadnych tak dużych obserwacji. Znacie może jakieś strony internetowe gdzie mogłabym znaleźć coś takiego? Proszę o pomoc.

Gość s_ylwia07
Ja właśnie myślałam o zbadaniu kursu złotówki np. tylko w ostatnim kwartale 2010 ( czyli dokładnie od 1 października do 31 grudnia), ale na kurs złotówki nie wpływa tylko kurs innych walut, są jeszcze inne zmienne, takie jak: tempo wzrostu gospodarki, poziom stóp procentowych i poziom inflacji. Musiałabym znaleźć dane odpowiadające tym samym okresom dotyczące kursu złotówki, tempa wzrostu gospodarki,stóp procentowych i inflacji. A przeglądałam już masę stron i nie znajduję tak dokładnych danych dziennych.