Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

NOWa narzeczona

fotograf

Polecane posty

Gość Zgadzam sie z Asiulką
Całkowicie zgadzam się z Asiulą. Zdjęcia zaprezentowane przez ajphotography są bardzo słabe i tak naprawdę często więcej jest w nich udziwnień niż zdjęć ze smakiem. Nie wiem czemu mają służyć te udziwnienia odwracające uwagę od młodej pary. Czemu na wielu zdjęciach osoby nie są rozpoznawalne? Jeśli te wybrane zdjęcia na stronie maja być najładniejszymi zdjęciami to zastanawiam się jak wygląda reszta zdjęć?

Gość PMwrzesień Wrocek
No cóż do niektórych krytyka nie trafia i cały czas uważają się za najlepszych. Lepiej rozpatrywać czyjąś składnię niż swoje błędy. Gdybyś miał zlecenia to byś się tu tak nie reklamował. Zdjęcia są naprawdę bardzo słabe i pisze to jako przyszła PM. To nie fotograf ma oceniać czy jego zdjęcia są ładne a osoby które te zdjęcia oglądają. Zresztą jak większość stron i ta twoja storna nie jest stroną wiarygodną To jest też przyczyna że musisz tutaj szukać zleceń. Jestem ciekawa co napiszesz o mojej składni?

Gość Z góry przepraszam!!!
Jesteś żałosny i kompletnie nic nie rozumiesz z tego co do ciebie inni piszą. Jesteś buńczuczny i uważasz że zjadłeś wszystkie rozumy. Dodatkowo uważasz że jesteś ze wszystkich najlepszy. PYCHA ciebie rozsadza a ten watek zamiast ciebie reklamować raczej działa wręcz odwrotnie. Wolisz dopatrywać się w wypowiedziach konkurencji zamiast przyjąć z pokorą krytykę. Powinieneś wycofać się z tej swojej głupiej reklamy robiącej więcej złego niż dobrego. A tak z ciekawości zapytam w jakim celu masz tak pokrzywione zdjęcia? Czy myślisz że tak pokrzywione wyglądają bardziej profesjonalnie? Czemu kolory twoich zdjęć są takie paskudne czy to też jest profesjonalizm? Nie jestem fotografem ale trzy lata temu ukończyłam ASP kierunek fotografia i nie muszę chałturzyć na ślubach. Po drugie w przeciwieństwie do ciebie umiem poprawnie podzielić plan zdjęciowy, wiem co to jest balans bieli i odróżniam JPG od RAW.

Gość Z góry przepraszam!!!
Wiesz masz szczeniackie odpowiedzi na to CO inni piszą i takie same są twoje SUPER PROFESJONALNE ZDJĘCIA Wiesz moich zdjęć nie muszą oceniać gówniarze co to wolą połamać zdjęcia niż pomyśleć. Czy wiesz że za jakiś czas te wypowiedzi znajdą się w googlach dy ktoś wpisze twoje nazwisko? Pomyśl czy ci się to opłaca i czemu żaden fotograf nie chce tutaj robić sobie reklamy?

Gość Przerażoooona !!!!
Jezuuuu czytam i nie wierze....co jeden to lepszy!!! Ale naprawdę trzeba być nienormalnym żeby tak oczerniać ludzi i nawet nie podać swoich danych, strony cokolwiek!!! Kim Ty wogóle jesteś "z góry przepraszam"? Brakuję ci coś w głowie?

Gość Przypieta do tematu
Przyłącze się do tematu z uwagi na fakt że ostatnio też szukałam fotografa a skończyło się na tym że kiedy podałam linki do stron fotografów zamiast pomocy naczytałam się co to za fajtłapy jakie brzydkie kolory pokrzywione zdjęcia itp. Jakaś masakra z tymi ludźmi. Znając życie to jeden drugiego oczernia by samemu złapać zlecenie ale w jaki sposób to robią przekracza ludzkie pojęcie. ŻENADA!!!

Gość przykre to
przykro mi to napisać, ale Twoje zdjęcia są na poziomie lat 90. Na plener brak pomysłów, a jeżeli są to podpatrzone na innych stronach fotografów. Praktycznie na wiekszości zdjęć Para patrzy w obiektyw albo cos podpiera albo jest z samochodem. Mam wrażenie, że zdjęcia plenerowe powstawały na szybko bez pomysłu. Dlaczego?

Gość kategoryczny
kategoria dzieci tylko przypadkowe foty z wesel, masakra ;D

Gość pomaraczowa 24444444444
proponuję poszukać fotografa na stronie maxmodels.com. Jest tam kupa ludzi robiacych dobre foty za dobre pieniadze a nie za 6.000 bo to chyba jakis zart??? No i portfolio podstawa mozna od razu obejrzec. wspolpracowalam z fotografami i to takimi naprawde dobrymi :) i w zyciu by im do glowy nie przyszlo zeby taka kase od kogos wziac!!!!

Ale teraz zniźyłeś się do jego poziomu:-) Ją bym opuściła bo i tak Cię przegada. A zdjęcia masz naprawdę fajne na stronie!

Gość Zawsze czarna teraz różowa
małolata333 czemu zalogowałaś się na czarny nick sławiąc ajphotography czyli fotografa Grzegorza Bolka. Czy miało to na celu panie Grzegorzu uwiarygodnienie pana wpisu pod inną postacią? Z tego co pan pisze jest pan najlepszym fotografem w kraju ba i poza krajem. Szkoda tylko że zdjęcia pana autorstwa tego nie potwierdzają. Nie ma pan pojęcia o zdjęciach, kradnie pan pomysły na ujęcia ze stron internetowych. Pana twórcza autorska inwencja to tylko połamane brzydkie kadry. Panie Grzegorzu czy nie zauważył pan że żaden dobry fotograf tu na Kafeterii się nie reklamuje? Tak jak już ktoś napisał nie ma pan pojęcia o robieniu zdjęć ani o marketingu swoich pseudo profesjonalnych umiejętności. Więcej pan przez tą głupia reklamę stracisz niż zyskasz niech tylko roboty Google wypromują ten temat w powiązaniu z pana nazwiskiem. Czy w mojej osobie też będzie pan dopatrywał się konkurencji? Jak na razie jest to jedyna pana linia obrony na wypowiedzi innych uczestników forum. Pana strona jest tak samo wiarygodna jak zakładka na pana stronie z rekomendacjami. Szuka pan zleceń wszelkimi dostępnymi metodami nie patrząc na to czy są one uczciwe. A teraz najciekawsze. Zarejestrował pan swoją działalność gospodarcza 1 czerwca 2012r a udało się panu już w czerwcu zrobić tyle ślubów że zbudował pan swoją stronę. Zastanawiające jest też to że w tak krótkim czasie tyle par wpisało na pana stronie rekomendacje. Kłamie pan od samego początku gdy zaczął się pan tu reklamować. Czy zdjęcia na pana stronie są pana autorstwa? Radze się zastanowić zanim coś pan teraz napisze bo mam następną niespodziankę którą tu opisze na Kafe. Pierwszy raz napisałam tak długą wypowiedź ale nie lubię ludzi którzy nie są uczciwi.

Gość Zgadnij kim jestem BB
Zawsze czarna ale dowaliłaś temu Bolkowi ale nie rozumiem na jakiej podstawie napisałaś że nasz super fotograf zaczął działać od 1.06 tego roku, czy jesteś jasnowidzem. Napisz mi sześć numerów na jutrzejszego Duz ego Lotka. Od początku widać że ta cała jego strona to ściema. Blog ściema i rekomendacje ściema. Przynajmniej facet mógł poprosić swoich znajomych aby każdy swoim stylem napisał te ,,prawdziwe rekomendacje. Osoba pisząca te rekomendacje nawet nie zadała sobie trudu aby zmienić styl wpisów. Facet o ile są to jego zdjęcia nawet nie wie co to plik RAW. Na zdjęciach wali po oczach żółta dominanta tak że nie chce się oglądać tych artystycznych zdjęć super fotografa. Te połamańce zdjęciowe to już całkowity artyzm super fotografa. Aby te pary nie miały takiego połamanego wspólnego życia jak te twórcze zdjęcia. Wiele zdjęć jest mi znana z portalu chomikuj.pl

Gość kafetria kontra fotograf
Brawo tak Trzymać Panowie:) A kiedy w końcu któryś z Was poda swoją stronę i zacznie się reklamować pod Bolkiem??? Kiedy znudzi się mu Wam odpisywać?

Gość Życzliwy ale nie fotograf
Chamskie zagrania raczej są ale z twojej strony. Każdy komu się twoje zdjęcia nie podobają są dla ciebie fotografami z konkurencji. W ostatnim wpisie przepraszasz a zarazem pod koniec znowu uczestników obrażasz. Dawno ci pisano abyś się wycofał bo zaczynając swoją działalność sam sobie robisz krzywdę. Nie dojść że zdjęcia masz na poziomie czysto amatorskim z mnóstwem błędów to kompletnie nie znasz zasad marketingu. Radze ci zlikwidować jak najszybciej zakładkę rekomendacji na stronie. Blogi też teraz robią więcej złego niż dobrego bo każdy wie że właściciel strony manipuluje wpisami. Zdjęcia nawet jeśli są twoje a robiłeś je jako podwykonawca nie należą do ciebie i nie powinieneś wstawiać ich na stronę. Za kilka tygodni jeśli ktoś wpisze w Google twoje nazwisko czy adres strony pokażą się mu wszystkie wpisy na kafe związane z tobą. Te wpisy będą ciebie też ciągnęły w pozycjonowaniu do dołu. Czy to się opłaca?? Przeczytałem większość wpisów dotyczących ciebie i masz w nich zawartych sporo bardzo dobrych rad. Zamiast podziękować i zmykać z kafe obrażasz uczestników forum. Ostatnia rada. Nie kradnij pomysłów innych tylko pracuj nad własnym stylem. Przeczytaj o układzie i podziale kadru. Naucz się rozróżniać mocne punkty zdjęcia. Jeśli chcesz łamać zdjęcia to naucz się to robić. Zdjęć się nie łamie poprzez trzymanie aparatu pod skosem czy obracaniu zdjęć w programie graficznym. Pomyśl jak zrobić zdjęcie aparatem bez obróbki graficznej gdzie młoda para stoi prosto a drugi plan jest całkowicie po skosie. Zmykaj jak najszybciej z tego forum choć krzywdę jaką sobie tu zrobiłeś już nie odwrócisz.

Gość życzliwy ale nie fotograf
No i teraz niech ktoś to przeczyta z Urzędu Skarbowego. Myśl co piszesz!!!! W tym roku wiele osób robiących zdjęcia ma ze skarbówką problemy i to nie za to co robią teraz ale za to co robili do tej pory. Kilku fotografów już zostało w tym roku podanych przez młode pary do sadu za wykonana usługę. W zeszłym roku był wysyp takich spraw. Życzę ci powodzenia. Masz zapał a czasami jest to najważniejsza cecha w pracy fotografa. Reszty można jak się chce nauczyć. Szkoda tylko że tak drastycznie spadła w Polsce ilość ślubów i będzie nadal spadała. POWODZENIA trzymam za ciebie kciuki i zmykaj stąd. Poproś odmiana o wykasowanie twoich wpisów.

Widzę że bardzo dużo wpisów jeden za drugim tylko pozmieniane nicki i Wy się nazywacie wiarygodnymi ????? hehehehehe śmieszne.

Gość popieram sverigg
Bardzo dobrze napisałeś. Reklama już jest od dwóch lat uwiarygadniająca czarny nick. Wiem jak trudno na wynająć teraz samochód do ślubu i jak się nie da wcisnąć samochodu to się wciska zdjęcia. Ślubów jest mało samochodów mnóstwo. Przy okazji wynajęcia samochodu można na czarno proponować zdjęcia.

Gość popieram sverigg
Cała ta firma to jakaś lewa lipa. Nie ma podanego NIP lub REGONu. Zero adresu gdzie znajduje się firma. Nawet nie wiadomo jak firma się nazywa lub kto jest jej właścicielem. Czemu skarbówka nie sprawdza takich firm?

Gość BARDZO BLISKO ŚLUBÓW
A na jakim to wy profesjonalnym super hiper sprzęcie pracujecie rodem z MM? Wygląda to na aparat za 1500 zł typu Canon 500D. Zdjęcia koszmarki i trzeba mieć talent aby wcisnąć je ludziom. Pojecie RAW jest wam też totalnie obce czemu się nie dziwie bo RAWy z 500D są bardzo lichej jakości. Nie ma jak robienie ludzi w przysłowiowe bang buko.

Ja pie**ole.... Foto Primo.... co ty człowieku sobą reprezentujesz? Zdjęcia w studio nawet debil potrafi zrobić!!! Kolory z kosmosu, zdjęcia kradzione nawet widziałem kilka na Chomikuj.pl żenada po prostu!!!! Ile ty wogóle kasujesz? Bo tak się reklamujesz że nie ukrywasz cennika a robisz ludzi w hu....i nie masz go na stronie!!!

Gość Do tematu Alek
Tylko idiota umieści cennik usług fotograficznych na stronie. Każdy powinien mieć swoje tajemnice a jedną z nich są ceny. Po to podaje się nr. telefonu adres poczty że można się o ceny zapytać. Na stronie jednak powinien być podany adres i NIP. Jeśli tego nie ma to coś jest tutaj podejzanego.

Gość p-a-t-i
ja mogę polecić rewelacyjnego fotografa z warszawy, który ceny ustala zazwyczaj indywidualnie z klientem. Oczywiście ma jakieś swoje stałe stawki, ale przy pełnym pakiecie z pewnością można wynegocjować jakiś rabacik :) www.fotografslubnywarszawa.com Studio Łukasz Kwapień

Gość darreckixx
A ja mam pytanie, skąd u tego super fotografa zdjęcia tej samej pary, które widzę u innego fotografa? http://www.fotografslubnywarszawa.com/2011/12/28/danusia-i-borys-slubna-sesja-plenerowa/ A tutaj ta sama para na zdjęciach innego fotografa: http://www.zbigniewswiderski.pl/blog/?p=1879 Wymieniacie się parami, czy jak? A jeśli to wynajęci modele, to wypadałoby wspomnieć o tym na stronie i nie robić sobie jaj.

Gość fffhnb
może dla tego ze wlascicielem tych obu stron jest jeden i ten sam koles - Zbyszek

Gość Główny doradczy Kafeterii
Hahahahah dobre ;DDD Bravo darreckixx - wreszcie konkret z dowodem rzeczowym, pięknie ;D Dla mnie sprawa oczywista, obydwa te fotoziutki były na tych samych tzw. warsztatach fotografii ślubnej i oba fotografowały tych samych podstawionych modeli. Jeśli ktoś zaczyna karierę od udawania i podglądania ten nigdy nie wychyli się poza ramy swojej znikomej i tak wyobraźni, oto właśnie business made in poland, podpatrzeć, odgapić, skopiować, nic od siebie, nic samemu żałość i nędza.

Gość też fotograf
Jestem fotografem i prawdę mówiąc to brzydzą mnie takie praktyki. To nie może być tak, że zamiast prawdziwej pary młodej wykorzystuje się zawodowych modeli, robi im zdjęcia, a potem te zdjęcia sprzedaje jako autentyczne. To jest jawne wprowadzanie potencjalnych klientów w błąd. A wystarczyło napisać, że "byłem na warszatach, fotografowałem modeli".

Gość Główny doradczy Kafeterii
Ktoś im (owszem za ich kasę) sprowadził modeli, wszystko ustawił, podłączył światło i jeszcze do tego pożyczył 85/1.2 - a potem ciołki się na to nabierają, niejedna z kafeterii ma za sobą taki wybór, to pewna. A potem zdziwienie, że nasze takie brzydkie... A miało być tak pięknie, nasz to robi świeeeeeetne zdjęcia, nie widzę różnicy i za pół ceny!! ;D Co za wstyd............ Żenada jak skuuurrriera wycięta. Przyłapani in flagranti.

Gość też fotograf
Taki fotograf jest dla mnie spalony. Przecież jaką pewność mają mieć pary, którym pokazuje zdjęcia, że te zdjęcia są w ogóle jego? Ja nie mam nic przeciwko warsztatom, sam brałem udział w dwóch i mam te zdjęcia pokazane na swoim blogu. Ale u mnie po prostu wpis ma tytuł "warsztaty ślubne - kilka moich zdjęć". W treści jest napisane, że robiłem zdjęcia modelom, mam też parę zdjęć z tzw. backstage. Wszystko jest jasne i klient nie zostaje wprowadzony w błąd. A tutaj kolega bezczelnie pisze, że zdjęcia są z sesji ślubnej, którą wykonał jakiemuś niby Borysowi i jakiejś niby Danusi. W dodatku strona główna jest tymi zdjęciami zilustrowana. Jawne kpiny z ludzi, którzy na taką stronę wchodzą.

Gość Dziuuunia
hehehe wreszcie ktoś to wychwycił i pokazał, ale bezczelność, ciekawe ile par się na to nabrało i jeszcze nabierze ;]