Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama w Soton

Maternity leave

Polecane posty

Gość myszka pliszka.......
elcia, ja mieszkam tutaj 10 lat z mezem i mamy spore grono znajomych Polakow i nikt z nich tak nie robi! uogolnienia sa krzywdzace!!!!!!!!!

Gość do elcia
no to musisz miec jakas niezla mortgage!

nie mam mortgage do dostalam od councilu i moge tu siedziec dozywotnio a obowiazku zameldowania nie ma, swoja droga maz zbiera peiniazki na depozyt na zakup domu ktory przeznaczy pod wynajem ale to dopiero plany na za kilka lat.

Gość o rany.........
elcia napisz prosze jak dostalas mortage i z kim jesli bierzesz benefity? mi bank przez to odmowil! nie zglaszalas tego!? to jakis duzy ten mortgage Ci dali przy zarobkach 1200 miesiecznie? pytam, bo juz sily trace

Gość jdhsjkfslkfjs
niezle kombinacje! Polak potrafii ;)

Gość madziaraaaaa1231231234
Elcia- no wlasnie tez rodzilam w styczniu i tez mi smutno mala zostawiac w przedszkolu. Ja sie troche boje tak kombinowac z reszta tez mieszkamy w domu z counsilu i jakby co trzebaby zglosic, ze sie wyprowadzil i nowy adres. A np jesli macie auto to na jaki adres macie ubezpieczone?

ja mortgagu nie mam ale moja znajoma ktora mieszka z narzeczonym udalo jej sie zdobyc motrgage tylko na nia ale musiala zplacic 70 000 depozytu, dom kosztowal 170 000 a rate placi 740 funtow

Gość polanna.....
wiecie, wstydzcie sie az tak kombinowac. pozniej chodza o Polakach kiepskie opinie, ze tylko ciagna ile wlezie z benefitow. wygonia nas kiedys stad.

madzia w coucilu tzn w housingu zglosilam ze sie wprowadzil, wyslalam forme na glosowanie, podwyzszyli mi przez to council tax ale powiedzialam ze to znajomy kto co i jak nikt nie musi widziec tylko ze dana osoba mieszka, samochod mamy zapisany na mojego tate i ubezpieczenie tez on mieszka ok 300 kilometrow stad ale wszytko przychodzi na nasz adress.

No fajnie macie z tym ubezpieczeniem. Ja mieszkam w Manchesterze wiec place sporo. Juz nie raz myslalam, zeby podac sie za samotna matke, ale zawsze jakos nie bylo problemu z kasa, wiec nie chcialao mi sie kombinowac.Moze na wiosne cos sie wymysli. Wiesz wiecznie strasza, ze beda sprawdzac czy sie nie oszukuje, wiec ja pierdziele placic kary w tysiacach funtow. Z moich znajomych to w sumie tylko kolezanka tak zrobila. Nikogo wiecej nie znam, alebo suie nie przyznaja... A z ktorego stycznia masz dziecko?

Gość grrrrrr.............
Nastepna co "sie jej nalezy" ... rece opadaj :O................

z 12 stycznia, oni strasza, znam ludzi ktorym sie nie naleza zasilki bo nawet nie maja prawa pobytu w uk i sa tu nielegalni i pobieraja zasilki, znajoma zkazachstanu ma zakaz pobierania taxcreditu przez pierwsze 5 lat wiec maz zlozyl podanie i jej nie dopisal bylo by kiepsko u nich tez maja 2 dzieci w przedszkolc a ona musi pracwac zby dostac leave to ramain po jakim czasie, jedyne co moga sprawdzic to jak dstajesz housing benefit (i zyczliwi sasiedzi cie podkabluje ze sama nie mieszkasz) wtedy moze przyjsc kontrola ale jeszcze nigdy nie slyszalam zeby do kogos przyszla, ale housing benefit nie ma nic wspolneo z tax creditem tysiace - miliony ludzi musieli by sprawdzic, nie ma takiej opcjii.

grrrrrr.... a dlaczego niby ma mi sie nie nalezec. Maz pracuje nieprzerwalnie 5 lat, ja w sumie mialam dwie roczne przerwy w pracy na macierzynski. Nigdy nie oszukiwalismy, nie zanizalismy dochodow. Nie sidze w domu na kanapie przed tv, posylam dzieci do przedszkola. Normalnie place podatki to czemu niby ma mi sie nie nalezec CHTC?????? Elcia- moja corka jest z 11! HB nam 2 razy odmowili, a potem jakos zapomnialam o tym.

ja pobieralam jak wynajmowalam dom, teraz nawet nie ma sensu bo nie duzo place, dochody podaje takie jak naprawde mam nigdynie klamie a dlczego miala bym meza dochody podawac skoro kazdy ma swoje osobne dochody, osobne oszczednosci, konta osobne a rachunkami dzielimy sie na pol jedynie ja oplacam dzieci szkoly bo n to mi pieniazki panstwo daje, mysle ze to jest uczciewe i nie ma w tym nic zlego.

Gość post it notes....
jakie uczciwe? nie podajesz meza w formie, sama napisalas wczesniej! a maz zyje z toba, ma z toba dzieci, i macie na nie dochod WSPOLNY! boze takie rozumowanie, to kazdy by mial zasilek bo maz ma osobne dochody!!!!!!!!!!

Gość post it notes....
w jakim srodowisku ty sie obracasz, ze tam wszyscy tak robia????

Gość grrrrrr.............
madziaraaaaa1231231234 --> to nie do Ciebie bylo... Ty nie piszesz ze "ci sie nalezy" :P... Nie mam nic przeciwko tym ktorzy otrzymuja pomoc, bo sa w ciezkiej sytuacji (pomijajac fakt ze niejednokrotnie z wlasnej winy ;) ) ale jak czytam posty takich kombinatorow jak elcia to mi sie noz w kieszeni otwiera :O ...

Gość do grrr
mi tez sie noz otwiera!

Gość drhjlbhjvhkcgjk
ale wies laska robi, i jeszcze sie chwali tym na necie ) takie wlasnie puste kurewki psuja nam opinie

elcia ja mieszkam z partnerem nie mężem i normalnie o benefity podaje jego dane bo tu czy maż czy partner to to samo niezła jesteś nie boisz sie ze sie wyda , ze ktoś życzliwy może donieść?

Witajcie dziewczyny. Ja robie tak samo jak Elcia dlatego ze doradcy benefitu kiedy dzownilam sie o niego pytac sami powidzieli mi ze mam meza nie wpisywac skoro jemu jako cudzoziemcowi sie nie nalezy i mialby z tego powodu problemy a niestety zarabiajac 212 funtow na tydzien i przedszkole kosztuje 150 oj kiepsko by bylo przezyc. Nasza solicytorka takze doradzila zeby pobierac tylko na mnie ale na zupelnie osobne specjalne konto. pozdrawiam

Gość chyba nie..........
robisz tak samo jak elcia, bo ona nigdzie nie napisala, ze jej mezowi sie nie nalezy. oni jak najbardziej maja kase, bo maz odklada na depozyt na inny dom za kilka lat, ona w 3 ciazy, a wiec to taka polska benefit factory :( poza tym ma council flat, w ktory mieszka jej maz jako jej znajomy oficjalnie. o zgrozo! wywala nas stad zobaczycie. a glowny argumentem dla niej jest, ze wszyscy tak robia! no ludzie... co to za durny argument?!

Gość yuyuyuyuyu
zauwazcie ze ELCIA I LETTUCE ta sama osoba, wystarczy nacisnac na nick, wyskakuje na obu profil lettuce

Gość ale fakt faktem
o takich "sposobach" zostalam poinstruowana przez tubylcow. Znam kolezanke ktora caly czas podaje ze jest sama, ma 3 dzieci (ale jedno juz studiuje i ma ponad 20 lat to chyba sie nie wlicza),mieszka z partnerem (nie jest ojcem dzieci) i nie wykazuje go, ba nawet on pobieral zasilek dla bezrobotnych podajac inny adres :)

Gość ale fakt faktem
z tego co wiem to ja ktos zakablowal kiedys, jeszcze kiedy byla z ojcem jednego z dzieci ze nieprawnie pobiera zasilek. Kazali jej oddac chyba 15 tysiecy a ona splaca to w ratach po....20 funtow miesiecznie :D Raczej nie wyrobi sie do emerytury :P

Gość temat sie robi nudny
oszukujacy system beda probowali przekonywac ze im sie nalzey i ze nic zlego nie robia...

Gość bele de jour1
heh faktycznie wychodzi na to, ze elcia to lettuce. Dziwne bardzo, bo moj maz to tez obcokrajowiec i jakos podalam jego dane i zarobki kiedy skladalam podanie o CTC i TC. No i przyznali nam i to nawet sporo. Wiec to, ze nie podaje sie meza bo obcokrajowiec i moga byc problemy to nie tylko sciema ale i oszustwo:o. Nie ma sie czym, szczycic