Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdfsfdsfsdsdsdfsdffds

Nie stać mnie na kredyt

Polecane posty

biorąc pod uwagę "oficjalne" zarobki, choć w rzeczywistości zarabiam dwa razy tyle. Nie wiem już co robić... może mi ktoś powiedzieć, czy jeśli dałabym pod hipotekę 2 mieszkania to by coś pomogło?

upupupu

nic to nie da bank chce zabezpieczenia spłaty kredytu, czyli dochodów mniej jest zainteresowany zabezpieczeniem w postaci mieszkania, które w razie W musi wycenić, sprzedać itd - żeby odzyskac swój wkład

Gość Joooaannnaa00000
Penie jakbys dał pod zastaw 2 mieszkania to moze i by cos dalo tez zalezy na ile bank wyceni te mieszkania i pewnie zalezy od banku, (choc bank te 2 mieszkania moze potraktowac jako wkład własny) róznie jest z tymi bankami.ja bralam kredyt w zeszlym roku na mieszkanie to bank( ja bralam w PKO S.A.(ŻUBR)) liczył z pensji 2 razy rate i ile jeszcze zostaje na zycie pytali sie o samochod ile mniej wiecej wynosza miesieczne wydatki to nie jest takie latwe, jak dla mnie duzo zalatwiania, z tym ze my bralismy kredyt rodzina na swoim czyli z doplata. Troche nerwow mnie to kosztowalo ale warto bylo wkoncu mamy wlasne M.

Gość wędzony łosoś
nie masz własnego m

Nam pewnie ten kredyt nie przysługuje. Wiem, że to jest masa załatwiania, duże raty itd ale kombinuję, zobaczymy. Potrzebuję kredytu ok 700 000 zł. Jestem w stanie spłacać raty. :O

Gość wędzony łosoś
jedna z wad szarej strefy

Mam dwa mieszkania ale nie chcę sprzedawać, tylko wynajmować (jedno wynajmuję)

Gość Joooaannnaa00000
700 000 tys to chyba chcecie domek jednorodzinny, bo szkoda by bylo za tyle kupowac mieszkanie w bloku. Kredyt rodzina na swoim jest dla rodzin (małżenstw) choc teraz moze i cos sie pozmienialo.

Gość Joooaannnaa00000
a 700 000 tys kredytu to chyba zaden bank Ci nie da przy taki zarobkach

Joanna, a skąd wiesz, jakie mam zarobki? ;) Nie chcę domku, tylko śliczne, nowe, duże mieszkanie z super widokiem w mieście.

Gość Joooaannnaa00000
Napisales, na poczatku : "biorąc pod uwagę "oficjalne" zarobki, choć w rzeczywistości zarabiam dwa razy tyle. "

Gość Joooaannnaa00000
Oficjalne czyli terazniejsza podstawowa 2 razy tak?

Napisałaś* :) Tak, ale nie podałam kwoty. Napisałam też, że w rzeczywistości zarabiam dwa razy tyle i nie było by problemu ze spłatą raty... ale niestety :(

Gość Joooaannnaa00000
To niestety jak na umowie masz minmum, to nikt Ci nigdy nie da kredytu. Tylko skad masz tamte 2 mieszkania skoro kredytu Ci nikt nie chce przyznac, chyba ze kupiles je w jakiejs cenie promocyjnej 40 tys. w jakiejs wiosce.

Gość wędzony łosoś
jedno po babci , drugie małe swoje i już są dwa , :)

Po prostu mam :) Ta wioska nazywa się Warszawa :) Zarobki mam średnie (nie minimalne ale też nie wysokie, ale wyższe niż wiele ludzi) a drugie zarobki mam już z czego innego (m.in. z wynajmu)

Ot całe polaczki - krętacze, kombinatorzy i złodzieje :o a potem pretensje, że kredytu nie chcą dać :o

"Krętacze, kombinatorzy, złodzieje" :D Zapomniałeś dodac "zakompleksieni" :P

Gość Joooaannnaa00000
To ja niedaleko Warszawy jestem, ale tak ogólnie to po co nas sie pytasz idz lepiej do banku tam Ci na wszystko udziela odpowiedzi, a w Warszawie jeden kolo drugiego to po kolei do kazdego zajzyj i sie dowiedz.

Muszę się przejść :)

Gość Miluska1112
Dziewczyny, jeśli w tym momencie nie stać was na kredyt, a chciałybyście przestać wynajmować mieszkanie i zamieszkać u siebie sprawdźcie ofertę deweloperów, czasem mają fajne programy. Np. Wawel Servuce w Krakowie ma program „Wynajmij, potem kup” - skierowany jest do Klientów, którzy chcieliby nabyć na własność mieszkanie, ale w danym momencie nie posiadają wystarczającej zdolności kredytowej. Czynsz płacony w trakcie wynajmu, zaliczony jest jako wkład własny i pomniejsza ostateczną cenę mieszkania. Klienci mogą wynajmować lokum tak długo, aż zbudują swoją zdolność kredytową, która pozwoli im na zaciągniecie kredytu i zakup danego mieszkania. Może warto?