Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaczunając poważnie starania

Za którym razem(po ilu cyklach) udało Wam się zajść w ciąże?

Polecane posty

Gość Zaczunając poważnie starania

ja mam dopiero za sobą pierwszy i cisza.

Gość domidla
Mi się udało po trzech cyklach mam już dwójkę cudnych synków

witaj ja zaszlam za drugim razem ale niestety poronilam w 6 tc. nie zalamuj sie ze nie zaszlas teraz bo na ciebie tez przyjdzie kolej...inne dziewczyny straja sie po 2 3 a nwet 4 lata..

Gość harlanco
hej ja juz trzy cykle. ale mam nie regularne cykle więc dopier ucze sie obserować kiedy mam dni płodne a kiedy nie. jeste,m juz mamą. a pierwsza ciąza z zaskoczenia na dodatek brałam tabletki anty:)

w pełni "kontrolowanym cyklu" czyli testy owu i temp - w pierwszą ciąże za drugim podejściem a w drugiej za pierwszym. W pierwszej ciąży w pierwszym cyklu starań nie zaszłam bo miałam cykl bezowulacyjny.

Gość Zaczynając poważnie starania
czytając rożne posty na forum dochodzę do wniosku że łatwiej jest chyba ,,wpaść,, niż się starać:)

Gość harlanco
masz troche racji... najlepiej to nie myślec o tym bo nawet potem seks wydaje sie nie tym czym byc powinien. nastawianie się na "robienie dziecka" jest strasznme i zle wpływa na związek... takie jest moje zdanie. co ma być to będzie.

Gość harlanco
poza tym zaczynam sama sie na siebie wkurzać że co miesiąc sprawdzam czy urosły mi juz piersi co chwile, doszukuje sie objawów a potem@ i rozczarowanie.

Gość dsadsa
ja wpadłam przy 4 seksie

Gość harlanco
Zdesperowana Domowa Żona powiem Ci że mój lekarz uważa to za jedną z metod zachodzenia w ciąże. przepisuje na 2 cykle tabletki a potem każe odstawić

Tak jak mówisz tylko właśnie że jak człowiek zaczyna juz się starać to automatycznie zaczyna myśleć inaczej:)Każda to wie :)

z takim wlasnie podesjcie co ma byc to bedzie, bez liczenia kiedy owulacja, jaka temperatura zabralismy sie za to "robienie" dziecka wiec myslac ze to troche potrwa sie troche przeliczylam i zamiast sprawdzic czy nie jestem w ciazy to sie zastanawialam czemu jeszcze nie mam okresu i dowiedzialam sie ze jestem w ciazy bedac w 7 tygdoniu juz.

harlanco --> no widzisz, ja znalazlam taki artykul ze po dlugim braniu tabletek po odstawieniu ma sie 50 % mniej szans na zajscie w ciaze niz osoba ktora tabletek nie brala, i w drugim miesiacu 25% a potem juz normlanie. wiec to tez inna opinia.

Gość harlanco
JoannaJ mam pytanie czy przy nieregularnych cyklach różnie 28, 30... jest jakiś szczególny moment kiedy powinno sie zrobic testy owu czy robi się je wtedy gdy śluz ma charakter płodny, czy trzeba codziennie?

Z tego co ja wiem to owul. jest po skoku temeratury:)

Gość harlanco
ok. no to mąż się ucieszy:) tylko że wg śluzu w szyjce mam juz niepłodne dni...

Gość gość
Mi się udało po cyklu :)

Gość harlanco
panna_z_de możliwe całkiem że będę w tej samej sytuacji co Ty. bo w 14 dniu miałam jeszcze wodnisty a dziś już ewidentnie niepłodny. oj sama nie wiem

zdesperowana no na pewno:)

Gość Kobiety,
co Wy myślicie, że każdej uda się po 1-2 cyklach ?Czasem lat trzeba, by zajść. My się staraliśmy 22 cykle, czyli prawie 2 lata.

harlanco panna_z_de możliwe całkiem że będę w tej samej sytuacji co Ty. bo w 14 dniu miałam jeszcze wodnisty a dziś już ewidentnie niepłodny. oj sama nie wiem no ja wtedy tez zauwazylam wodnistosc , nie taki sluz jak kurze jajko tylko wilgotno i za 1 razem udalo sie :):D

No właśnie jak tak czytam o tych staranich ile wątków tu jest to właśnie to mnie przeraża skąd po części jest moje pytanie.

Gość harlanco
ale wiesz jak to jest kobieta by chciała od razu i jeszcze drugiego dnia po stosunku widzieć dwie krechy na teście. wszystkie musimy nauczyc sie cierpliwości i dać działać naturze. choc trudno...