Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 6u4u46u

po mikrodewrmabrazji pogorszyła mi sie cera :(

Polecane posty

Gość 6u4u46u

byłam kilka dni temu na drugim zabiegu i jestem załamana :( wyskoczyły mi pryszcze, cera jest przesuszona...co jets nie tak ??

Jeżeli cera bardzo Ci się pogorszyła to nasjlepiej idź do tej samej kosmetyczki i powiedz o tym, że jesteś zaniepokojona swoim wyglądem. jeśli w gabinecie jest dermatolog, to skonsultuj się z lekarzem. Ważne też, jak tarktowałaś skórę po zabiegu: po mikrodermabrazji przez kilka dni nie wolno stosować mydła, spirytusu, toników na bazie alkoholu, dezodorantów etc. nie trzec skóry gąbką ani ręcznikiem, nie opalać się. Z doświadczenia wiem, ze jeden zabioeg nie wystarczy. potrzeba kilka by uzyskać pożądany efekt poprawy cery.

Jeżeli cera bardzo Ci się pogorszyła to nasjlepiej idź do tej samej kosmetyczki i powiedz o tym, że jesteś zaniepokojona swoim wyglądem. jeśli w gabinecie jest dermatolog, to skonsultuj się z lekarzem. Ważne też, jak tarktowałaś skórę po zabiegu: po mikrodermabrazji przez kilka dni nie wolno stosować mydła, spirytusu, toników na bazie alkoholu, dezodorantów etc. nie trzec skóry gąbką ani ręcznikiem, nie opalać się. Z doświadczenia wiem, ze jeden zabioeg nie wystarczy. potrzeba kilka by uzyskać pożądany efekt poprawy cery.

Tak. Generalnie, dzięki mikrodermabrazji można skutecznie: - zmniejszyć łojotok skóry i tym samym trądzik , - zwęzić pory, by stały się mniej widoczne - poprawić koloryt i elastycznośc skóry, - spłycić i wygładzic blizny potrądzikowe. Polecam wszystkim osobom z problemami skórnymi. Wcześniej jednak należy skonsutlować się z dermatologiem.

Zabieg polega na powolnym ścieraniu kolejnych warstw naskórka przez strumień mikrokryształków tlenku glinu.