Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama230709

podwiazanie jajnikow

Polecane posty

Gość mama230709

witam mam 23 lata i mam dwoje wspanialych dzieci qw wieku 3 i 1 roku, o0kazalo sie ze znow jestem w ciazy i przewidywany termin porodu jest na maja 2011 roku. okazalo sie na dodatek ze to ciaza blizniacza i chcialabym zapytac czy ze wzgledu na moj wiek i ilosc dzieci lekarz zgodzi sie na podwiazanie jajnikow ze wzgledow medycznych bo slyszalam ze prywatnie to teoche kosztuje

Gość Jak Ty to zrobiłaś?

Gość mama230709
te dwa byly jak najbardziej chciane, a to trzecie wzielo sie zupelnie nie wiadomo skad;-( a kiedy sie dowiedzialam to lekarz mi powiedzial ze nie zapisze mi tabletek na poronienie bo to nie legalne i zyczy mi szczesliwego rozwiazania

Gość Jak Ty to zrobiłaś?
Z jednej strony rozumiem Cię 23 lata 2 dzieci i jeszcze bliźniaki w drodze ... powiem Ci, ze ja mimo długotrwałych starań z mężem o dzieciątko nadal nie mam rezultatów w postaci dziecka - mam też za sobą poronienia - i bardzo chciałabym żeby wreszcie nam się udało zaciążyć i donosić ciąże - lecz mimo moich przykrych doświadczeń to Ciebie rozumiem.Cóż teraz postaraj się o te bliźniaki bo mówię, ze przyniosą Ci kiedyś szczęscie jak to bliźniaki. A po rozwiązaniu pomyśl o tabletkach anty lub spirali bo jak podwiążesz jajniki to szybko się zestarzejesz tak podobno to działa. Nie odbieraj sobie młodości ... życzę powodzonka.

Gość Jak Ty to zrobiłaś?
Odnośnie tej młodości to nie wiem ile w tym prawdy ale wiele jest tego w necie więc może najlepiej zapytaj o to ginekologa.

Gość mama230709
do tabletek nigdy nie mialam glowy a je podobno trzeba brac o stalej porze, a spirala daje marne efekty a wiem to od kolezanki ktora w rok po zalozeniu spirali zaszla i jej pewnosc a przy okazji moja przestaly wierzyc w spirale i jej dzialanie;-/

Gość mama230709
a majac 23 lata i czworke jak sie okazuje juz dzieci mam dosc kolejnych

Gość Jak Ty to zrobiłaś?
to może jeszcze plastry też są dobre. Albo niech Twój mąż sobie podwiąże nasieniowody. Naprawdę nie wiem co Ci doradzić. Ja proponuję tabletki ale jak o nich zapomnisz to fatal error.