Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taaka jedna

Walka z pryszczami

Polecane posty

Gość taaka jedna

Hej. Mam okropne czerwone pryszcze na czole:( to znaczy nie jest ich dużo ale straszliwie ich nie cierpię.Walcze z nimi już rok.Kupywałam różne maści żele ale żaden nie przynosił skutków. Jutro wybieram sie do Apteki czy polecacie jakieś szczególny krem bądź żel i tp? Chodzi mi o to zeby był skuteczny , silny, i dawał szybkie efekty z góry bardzo dziękuje :)

ja właśnie walczę z jednym :o vratizolem z dziadem walczę :o mała tubeczka, koszt ok. 8zł, bardzo dobry i szybki :D

Epiduo żel, może uda się kupić bez recepty. Dość drogi, ale skuteczny. Chociaż po namyśle, stwierdzam, że może pochopnie to napisałam. Najlepiej było by, żeby ktoś jescze wypowiedział się na temat tego leku, czy też mu pomógł.

Gość Liza@22
Powiem ci te wszystkie powyżej wymienione rzeczy to badziewia które żadko komu pomagają,wiem bo miałam już pół apteki wypróbowane .Za 12pln kupisz w aptece krem redukujacy tradzik z ziaji med ,to jedyny produkt który mi naprawde pomógl w walce z pryszczami.Do kompletu uzywam żelu oczyszczającego z tej samej firmy ,tanie a dobre

Gość Liza@22
Dokładnie ten mój cudasny kremik nazywa się ziaja med kuracja antybakteryjna ,krem redukujacy tradzik i żel z tej samej serii

Gość pfffffffffffffffffffffffffffff
Tu będziesz miała komplet informacji: http://www.laboratoriumurody.pl/forum/problemy-skorne,f5.html&sid=d0770a8834fa9c43eb987263629732f2 Ogólnie to kwasy i retinoidy, a nie żadne Ziaje (Ziaja jest dokładnie tyle warta ile kosztuje, a że kosztuje niedużo...)

Gość ajjjjccc pryszcze
a ja Ci powiem co mi pomoglo, nie dopisuje zazwyczaj na watki, raczej czytam, ale Tobie napsize, bo u mnie sukces po latach. Mama 26 lat i od 6 lat zmagam sie z tradzikiem, dermatolodzy, badania itd. nic nie wykazalo, co ejst przyczyna, jadlam antybiotyki kilka razy i stosowalam amse kremow i masci. Jakies 5 tyg. temu kupilam krem byl z zelem w pomoccji z la roche ... EFFACLAR DUO, no i musze Ci powiedziec, ze juz od ok. 3 tyg. nic mi nie wyskakuje, wygladam tak jak nie wygladalam dawno, moze nei bede zachwalac.. bo jeszcze wroci na zlosc ;0 ale powaznie, krem jest niesamowity, ja bralam wszytsko co mozliwe na recepte i uwierz mi nagle mam przelom. zobacz na allego tam sa te zestawy z zelem w bardzo dobrej cenie. pozdrowienia

Olejek herbaciany :) lub skinoren, wcierać nie pozostawiać warstwy na syfie jest dobry na pryszcze i przebarwienia.

Gość na topie Corii
ja używam brevoksylu... czy jakoś tak. peeling z ziaji w takiej czerwonej buteleczce przyniósł efekt. maść brevoxyl też daje efekty, ale ja mam dużo takich małych pyczków nie zeszły wszystkie ale jest ich duuużo mniej :)

Gość Wankla
Ja na dwa sposoby walczyłam. Po pierwsze możesz zastosować krem/maść punktową, robi je wiele firm np. beauty formulas. Plus druga rzecz, działanie od wewnątrz, myślę, że ważniejsze na dłuższą metę. Ja brałam preparat o nazwie Acnelot - tabletki, które poprawiają właśnie wygląd skóry zapobiegając powstawaniu pryszczy, wągrów etc. Nie jest to tani specyfik, zależy gdzie kupujesz, w Łodzi mogę polecić aptekę za grosze w manufakturze, można go tam dostać znacznie taniej. A kapsułki + działanie od zewnętrz dadzą najlepsze rezultaty i co ważne długotrwałe.

najlepiej to isc do dermatologa bo to moze byc gronkowiec ja tak mialam zarlam antybiotyki oxytetracykline przez pol roku, poprawa niezla. ale czytalam gdzies na forum ze kapsulki z ekstraktu liscia oliwnego sa super tez zamierzam je kupic

przejdź się na wszelki wypadek do dermatologa. od siebie natomiast mogę polecić kosmetyki aanatural, tych na trądzik sama nie próbowałam, ale nawilżające z lanoliną działają bardzo pozytywnie :)