Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość quinny westilkia

Stracilam prace.Jestem zalamana.

Polecane posty

Gość quinny westilkia

Niewiem co teraz bedzie ze mna i corka.Nie przedluyli mi umowy.Gdzie teraz znalesc prace.

Gość quinny westilkia
Nie przedluyli mi umowy jako jedynej.Zawolali mnie o 14.55.I wreczyla kadrowa swiadectwo pracy i ksiazecke zdrowia. I co teraz.Gdie ja znajde prace w moim meiscie.

Gość quinny westilkia
niewiem

Gość quinny westilkia
kadrowa,ze,chyba,przez,zwolnienie,lekarskie,

Gość quinny westilkia
nie chce isc na bezrobotne.Za to nie przezyje. Ja musze racowac.Chcociaz zarobic 1000zł+alimenty.opALT OK.900ZŁ.400Ł MI OSTANIE NIE BEDZIE TAK ZLE. Bylam na wychowawczym.Miesiac mam pracy.Mala w zlobku a ja nie moeg jej wypisac.Ja nie cche siediec w domu bo zwariuje. Powod- niewiadomo mi dlaczego.Nikt mi nic nie powiedial.Spytalam sie kadrowej a on nic niewie, i mowi e bylam na zwolenieniu.Bylam.I po tym czulam ze cos jest nie tak w pracy.Panie kierwoniczki hali ,Nie prychodzila nie sprawdala mi mojej pracy.Czyli decyja o moim zowlnieniu apadlA JUZ WCESNIEJ.

ale nikt ci nie karze siedzieć w domu. idź na bezrobocie żebyś cokolwiek miała zanim prace znajdziesz. no i szukaj szukaj. nie wiem może jekieś sprzątanie dorywczo, opieka nad dzieckiem

Gość quinny westilki
A wazne.Na swiadectwie pracy jest tak napisane. Zailek opiekunczy 18.10.2010.-22-10.2010. dni, za ktore pracownik nie zachowal prawa do wynagrodenia zgodnie , z art.92 kodekjsu pracy, prypadajace w okresie od dnia 1 stycnia 2003-3112.2003 NIEDOTYCZY. zAPLACA MI ZA TE DNI NA ZWOLNIENIU.?

Gość quinny westilki
dZIECKO inne odpada .Niecche.A corke i tak bede zaprowadzac do lzobka.Ma miejsce to nie wypisze jej.

Gość quinny westilkia
Niezmusze sie do pilnowania innego dziecka.Nie mam warunkowdo tego.Wystraczzy mi moja cora.

Gość quinny westilkia
pojde na zasilek w ostatecznossci.

Gość quinny westilkia
up

Gość znajdx sobie sponsora
jak ladna jestes

Gość quinny westilkia
tak sponsora.Musze miesc prace bo nie mam juzz ubepieczenia dla siebie i dziecka.

Gość mozesz tez kupic pieluchy
Ludzie, nie naskakujcie na nia ze nie chce sie zajmowac cudzymi dziecmi, szczegolnie jesli nie ma do tego warunkow mieszkaniowych jak pisze. Nie kazdy ma do tego talent i cierpliwosc. Dlatego stara sie zatrzymac corke w zlobku zeby znalezc inna prace. Powodzenia autorko!

dlatego ja polecam iść na bezrobocie jak ci sie tu umowa skonczy przynajmniej bedziecie miały ubezpieczenie. jak znajdziesz prace to sie wypiszesz z bezrobocia ale musisz mieć ciągłość płacenia składek zus rozumiesz? żeby nie mieś problemu jak bedzie trzeba do lekarza iść

Gość quinny westilkia
Dlatego tak zrobie.Umowe mam do 31,pazdiernika.A we wtroek ide zarejestrowac sie do uredu pracy.I bede cos szukac.Dostane zasillku jakies bo mam tylko .Wlasnie.Od kiedy ja pracuje. Czzy mam prepracowane ponad 5 lat.Cy dopiero 4,5 roku. PRace zacelam od 30 marca 2005 roku.Potem od 2009 roku od 18.wrzesnia bylam na wychowawcztym.Dnia 4 .10.2010 roku zacelam prace i a 3 .10 rowiaalam umowe z poprednim pracodawca. I moze bede miala zasilek 100%.

Gość quinny westilkia
up

Gość quinny westilkia
Dzis bylam na rozmowie w u kierownika.Prywrocil mnie do pracy.Od jutra zaczynam.Dal mi szanse.Mam miesiac czasu na wykazanie sie.Ta praca to nie szcyt moich marzen ale musze pracowac.Ale sie boje, co to jutro bedzie.

Gość 1233210
Panienka przesiedziała na wychowawczym, czyli wcześniej na macierzyńskim, a jeszcze wcześniej na zwolnieniu w związku z ciążą, wróciła do pracy na poczatku października a 18-tego juz polazła na zwolnienie i dziwi się, że ją zwolnili. I nie wie biedna za co! Cóż za niesprawiedliwość na tym świecie.

Gość vvvnnnmmm
czyli to nowa praca ? Pracowałas tylko 1 miesiąc ? I byłaś w tym czasie na zwolnieniu na dziecko ? To było do przewidzenia ze Cie zwolnią , no ale wiadomo dziecko zachorowało wiec nie mogłaś posyłac do żłobka . Moim zdaniem powinnaś w miedzy czasie szukac innej pracy- bardziej pzryjaznej mamom , bo co jezeli mała znowu zachoruje ? Najlepsze pod tym wzgleem sa urzedy państwowe, typu zus, urząd skarbowy , urzad gminy itp. Nikt nie robi problemu jak idziesz na 3 lata na wychowawczy lub na zwolnienie bo dziecko chore, z tym że kokosów sie tam nie zbija, no ale cos za coś .