Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolorowanka123

czułość testów ciążowych

Polecane posty

Gość kolorowanka123

"czułość jest mniejsza od 500 IU/l - wyniku dodatniego (czyli wykazania hCG) można się spodziewać 10 dni po zapłodnieniu (czyli u kobiety mającej regularne 28 dniowe cykle, licząc że do zapłodnienia doszło w momencie owulacji czyli 14 dnia cyklu, test będzie dodatni od 24 dnia cyklu, czyli 4 dni przed spodziewaną miesiączką) czułość 500-800 IU/l - wynik dodatni 14 dni od momentu zapłodnienia (czyli analogicznie wyniku dodatniego można się spodziewać w momencie spodziewanej miesiączki) czułość powyżej 800 IU/l wynik dodatni występuje po 3 tygodniach, a więc 7 dni po planowanej miesiączce[1]." mówi wikipedia. Test, który kupiłam w Rossmanie, ma czułość "powyżej 25 IU/L). (duże L, nie małe jak w artykule - inna jednostka?) Kiedy można robić test? Rozumie to którać z Was?

Gość kolorowanka123
wie ktoś...?

Gość Wiki 111
A jak nazywa się ten test?

Gość kolorowanka123
Facelle. Kupiony w Niemczech.

Gość Wiki 111
No właśnie, ja kupiłam test i boję się że oklamał mnie:-(

Gość a tak sobie siedze..........
a nie ma on przypadkiem czulosci 25 mlU/ml ????

Gość kolorowanka123
Właśnie nie. I głowię się nad tym, bo nie wiem, kiedy go zrobić. Zgubiłam opakowanie pigułek za granicą, w połowie, i psiakość, poprzedniego dnia (dwa tygodnie temu) uprawiałam seks - ulotki mi starczyło, żeby wiedzieć, że to klops. Gin odradził postinor, bo tabletki brałam na regulację hormonów - miałby mnie kompletnie rozregulować. Krwawienie przyszło niemal od razu, krótkie, ale plemniki żyją dłużej i tak czy siak nie stanowi to róznicy. A dzisiaj zaczęłam wymiotować. Podliczywszy siedem dni dla plemników, siedem dla zapłodnienia, zaczęłam obgryzać paznokcie. Test robi się zasadniczo 2 tygodnie po (bo w dniu miesiączki) - ale po owulacji. tzn. że teoretycznie za tydzień (zakładając, że owulację miałam tydzień temu - a gin twierdzi, że jak nic przyjdzie po zgubionym blistrze...) przy zwyczajnym teście. A jaki jest mój?

HEJ KOBIETKI;-) ja czekam na okres;-) zawsze miałam co 27 dni najdłużej,,, teraz już jest 37 dzień ,a okresu jak nie ma ,tak nie ma ;-) objawy też są ;bolące sutki,bóle w podbrzuszu ,wzdęcia. Dzisiaj zrobiłam test,ale niestety negatywny! (TEŻ KUPIŁAM W ROSSMANIE) . NIE WIEM CZY WYNIK WYSZEDŁ źLe ?! ALE 4.11 IDĘ DO GINKA, JUŻ NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ ,mam nadzieję ,że test się "pomylił"!! dodam ,że o dzidzie staram się dwa lata! chyba się załamię ,jeżeli nie będę! ! !

Gość kolorowanka123
czy ktoś umie rozgryźć te oznaczenia???

Gość ekspert antykoncepcji PO
Witam, Jako oficjalny przedstawiciel firmy GedeonRichter, producenta leku Postinor oraz Escapelle chciałbym wyjaśnić nieporozumienia, które pojawiają się na wielu forach internetowych. Na rynku polskim zarejestrowane są dwa preparaty zawierające lewonorgestrel do stosowania w antykoncepcji PO (antykoncepcja po niezabezpieczonym stosunku lub gdy zastosowana metoda antykoncepcji zawiodła). Są to Postinor Duo oraz Escapelle, który został wprowadzony na rynek polski w 2006 roku. Początkowo oba preparaty były sprzedawane równolegle. Obecnie Postinor Duo nie jest dostępny w aptekach. Oba preparaty zawierają lewonorgestrel Postinor Duo dawka podzielona 2 tabletki po 750 mcg, Escapelle 1 tabletka - 1500 mcg i charakteryzują się wysoką skutecznością, jednak zmniejszenie ilości tabletek do jednej zwiększa pewność zastosowania i co za tym idzie efektywność terapii, dlatego Postinor Duo nie jest sprowadzany i dostępny.