Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocyyyyyyyyyyyy

porada prawna- zerwanie umowy

Polecane posty

Gość pomocyyyyyyyyyyyy

witajcie mam taki problem otórz podpisałam umowę na tv pozniej jak sie ona skonczyła to chciałam przejsc do innej firmy okazalo sie ze miesiąć wypowiedzenia jest. więc stwierdziłam że trudno w jednym miesiącu zaplace dwa abonamenty, po czym jak juz podpisalam druga umowę to okazało się że w tamtej firmie przedluzyla mi sie ona na 12 miesięcy bo jej nie wypowiedziałam wcześniej, teraz musze zapłacić jeszcze 3 abonamenty i zaplacic karę umowną ile to może być? na umowie jest ulga przyznana abonentowi 50zł. Czy to jest to?

Gość pomocyyyyyyyyyyyy
i czy będę musiała opłacić cały abonament czy tylko te trzy( bo okres wypowiedzenia jak jest na czas okreslony to 3 miesiące)

Gość dobry wacet wart jest grzechu
Niestety podpisując się pod umową zgodziłaś się na jej warunki w tym przedłużanie. Tak z innej beczki czy jakby na umowie widniał zapis że trzeba przyjść w różowych kalesonach i żółtym berecie w celu wypowiedzenia umowy, to byłby zgodny z prawem ?

Gość vgi;fg;ifu/vuf.j
Niestety, ale bylby zgodny. Wlasnym podpisem potwierdzasz dane w umowie i się stosujesz. Dlatego najlepiej wcześniej ja czytać, ale kto to robi....

Gość pomocyyyyyyyyyyyy
ale pytam tylko czy ulga przyznana abonentowi to kara za zerwanie umowy?

Gość a.owszem
no tak to jest jak się nie wczytujesz dobrze w takie umowy. zapamiętaj, że żadna telewizja nie konstruuje umów tak, żeby było wygodnie klientowi,bo w jakim celu? w końcu mamy uzależnione społeczeństwo i nawet na "żółte kalesony" się zgodzą,tylko po to, by cały dzień się gapić i dawać otumaniać. enjoy! :D