Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomaranczowaaa

mam 16 i jestem w ciąży..

Polecane posty

Gość pomaranczowaaa

Mam 16 lat i jestem w ciąży jestem już w 7 miesiącu pisze tutaj bo ja nie mam nikogo z kim mogła bym porozmawiać mam termin na 3 tyg przed moimi 17-stymi urodzinami. Ojciec dziecka zgwiłcił mnie. On nadal chce ze mną być i uznaje dziecko ale ja czuje do niego tylko wstręt i obrzydzenie. Moja matka jest chora na schizofremie paranoidalną nie mam w niej żadnego wsparcia z ojcem nigdy nie miałam dobrego kontaktu a teraz to już całkiem mam też dwie siostry (starsze) do nich też nie mam po co iść...:( oni wszyscy twierdzą , że powiennam być z ojcem dziecka ze względu na dziecko i , że niezgwałcił by mnie gdybym tego tak na prawde nie chciała..Adam (ojciec dziecka) teraz bardzo się stara pracuje za granicą i wraca raz na miesiąc do polski na ok. 2 tyg. Daje mi pieniądze na zakupy dla dziecka,kupuje kwiaty, itd.. Kiedy jest w polsce mieszka u mnie w domu (pomysł mojej matki) ale śpimy w oddzielnych pokojach próbuje się jakoś do niego przełamać ale nie potrafie jego dotyk mnie brzydzi. Uważacie , że powiennam z nim być mimo wszystko?

Rozumiem twoje obrzydzenia. Ale uwzględniwszy że masz mieć dziecko i masz niewielkie szanse na znalezienie pracy, to chyba jednak powinnaś z nim być. Chociaż nie ukrywam że ogólnie sytuacja jest patologiczna.

Gość istna patologia
ale tak to jest ze patologia rodzi patologie.gwalcil mnie ale z nim mam byc dla dobra dziecka:)kawal roku czy co??????????nie rozumiem tez jak mozna isc do lozka z kims w tak mlodym wieku,nie pojme tego nigdy i wcale mi nie szkoda takich matek a raczej dzieci bo sex to nie zabawa.Zal mi tylko twojego dziecka bo widac po twoim toku rozumowania ze lepiej od ciebie nie bedzie mialo.Lepiej go trzymaj z daleka od tatusia bo moze je tez zgwalci. A tak powaznie to chyba masz nie pokolei w glowie zeby byc z tym facetem.Pierwsze zglos sie na policje a potem do domu samotnej matki i zacznij myslec mozgiem dziewczyno bo matka za kilka miesiecy zostaniesz.

Gość a.owszem
"ze względu na dziecko" "dla dobra dziecka" kto powymyślał te bzdurne hasła? dziecko nigdy nie będzie miało dobrze z rodzicami, którzy są ze sobą na siłę. już lepiej być wychowywanym w domu bez jednego rodzica niż w domu bez miłości.

Gość pomaranczowaaa
Ale w domu samotnej matki można być tylko kilka miesięcy a gdzie później pójde z dzieckiem ? Ja je już kocham z całych sił więc nie wyobrażam sobie żebym miała je oddać, ale ja poprostu tak na prawde nie mam nikogo

Gość rjfbrk3bfkjr
skoro jest dla ciebie dobry, kocha , kupuje kwiaty, zalezy mu na tobie, a ty poczekaj, nie odbieraj tak latwo ojca swojemu dziecku, znam przypadki gdzie milosc przyszla po czasie :) poczekaj, powiedz mu ze potrzebujesz czasu, opowiedz co czujesz, musi wiedziec ze zrobil zle, moze on tego tak nie postrzega

Gość pomaranczowaaa
Ja już z nim rozmawiałam pyatłam się dlaczego mi to zrobił on mi odpowiada , że on nie wie co nim kierowało

Bardzo Ci współczuje , jesteś bardzo młodziutka a już musisz w kroczyc na dorosłą ścieżke życia ,napewno nie kieruj sie hasłami typu dla dobra dziecka bo bedziesz nieszczesliwa a jak ty bedziesz nieszczesliwa to tym bardziej twoje dziecko, musisz pomyslec czy jestes w stanie wybaczyc ojcu dziecka. Nie napisałas ile on ma lat , moze masz jakas ciocie czy babcie u ktorej bedziesz mogla sie zatrzymac ?

Gość pomaranczowaaa
Ojciec dziecka ma 23 lata. Moja rodzina faktycznie jest bliska patologicznej i doskonale zdaje sobie z tego sprawe u mnie w domu nigdy nie było miłości wiecznie tylko kłutnie i problemy co zniechęciło do nas całą moją rodzine (kiedy czytam to co napisałam to naprawde może wydawać się to niemożliwe ale tak wygląda moje życie a ja nie potrafie sobie z tym poradzić to jest zbyt dużo jak dla mnie :()

Gość pomaranczowaaa
chcąc polepszyć sobie życie ciągle je sobie pogarszam