Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjfkfkggkbkk

z czym można robić naleśniki? - nie na słodko

Polecane posty

Gość jjfkfkggkbkk

? oprócz szpinaku :p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość na ostro
- warzywno- mięsne - warzywne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dzidzia piernik...
ja robię z tuńczykiem i serkiem topionym, pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nic nie robie
z serem zółtym szynką, czasmi dorzuce paprykę, robiłam też z piersią z kurczaka w sosie śmietanowo czosnkowym.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Z żółtym serem, najlepiej
takim dojrzałym holenderskim (belegen kaas) i polać holenderskim syropem z cukru (stroop), ewentualnie klonowym albo Caro. Są pyszne i bardzo łatwo je zrobić. Robi się je tak, że wlewasz masę na patelnie, czekasz chwileczkę aż się podsmaży i na połowę tej wierzchniej warstwy układasz plastrer sera (nie za cienki plaster) tak by ładnie pokrywał cało 1/2 naleśnika. Następnie łopatką podważasz drugą połowę naleśnika (tą bez sera) jak tylko ciasto odejdzie od patelni i przykrywasz nią tę część z serem - czyli składasz naleśnik na pół a ser masz w środku. Teraz już tylko przekręcasz go łopatką z jednej strony na drugą od czasu do czasu, tak by naleśnik miał z obu stron ładny rumiany kolor i żeby w środku ser się rozpuścił. Naleśniki układasz na płaskim talerzu (po 3 na głowę, bo są dość syte przez ten żółty ser, więc ludzie zwyczaj nie dają rady zjeść ich więcej) i polewasz syropem stroop (możesz go kupić w sklepie z importowaną żywnością np Kuchnie Świata w prawie każdej galerii handlowej).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość z czym ci sie
podoba, ja lubie z kapusta, z miesem, z jajkiem albo z ryba

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Z żółtym serem, najlepiej
Tylko naleśnik nie może być za cienki. Można też zrobić je z jabłkami. Cienko pokrój całe jabłko w okrągłe plasterki (wykrój miejsce z szypułkami i gniazdem). Nalej masę na patelnię i od razu poukładaj na świeżym jeszcze cieście te cienkie krążki jabłka. Jak usmaży się spód (sprawdź delikatnie łopatką), to weź płaski talerz i zsuń na niego cały naleśnik z patelni (NIE próbuj przerzucać go łopatką na patelni, bo cały się porwie pod ciężarem jabłek!). Następnie przerzuć go z talerza na patelnię (odwróć szybko talerz nad patelnią, tak żeby naleśnik na nią spadł tą pół surową stroną z jabłkami). Teraz spokojnie smażysz druga stronę. :) Jak będzie gotowy, to zsuń na talerz, posyp pudrem i cynamonem. Końcowy efekt będzie wyglądał bardzo ładnie. :) O tak: http://www.individualeleven.net/wp-content/uploads/2009/04/pannekoek.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość te z zoltym serem, czytac umie
sz? Z jablkiem i cukrem to "nie na slodko"? Tepa dzida :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Z żółtym serem, najlepiej
No i najprostsze są takie, że zwykły naleśnik polewasz sokiem z cytryny (wyciskasz nad nim świeżą połówkę cytryny) i posypujesz zwykłym cukrem, robisz rulon i jesz. Są bardzo dobre. To stary sposób holenderskich dziadków.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość quinny westilkia
A ja wasnie robilam nalesniki z piecarkami, kilbasa i serem. Wymiesalam z masa nalesnikowa.Pycha.Polalam kecupem.Bede czesto je robic.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie bo sie popali
a ja do cista naleznikowego dodje: ser, wedline, papryka...co mi ram pod lape podejdzie i wylewam na patelie......posypuje serem i jest gt

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ghjkllmn
z mięsem mielonym i startym żółtym serem i jakimiś ziołami,polane sosem pomidorowym.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
naleśniki z farszem do ruskich pierogów - rewelacja :) albo z mięsem, pieczarkami i warzywkami różnymi (papryka, fasola, kukurydza), do tego ser żółty - pychotka!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
sory nie ta strona. naprawde pszepraszam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jeśli już to pRZepraszam, analfabeto ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Z pasztetowa i smażona cebulką

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
my uwielbiamy naleśniki na ostro :) jak przekrece nalesnika "na druga strone" zeby sie podpiekl to w tym czasie posypuje polowke zoltym serem, wrzucam szynke pokrojona w kostke, papryke konserwowa, kukurydze, ziarna slonecznika. skladam na pol, zdejmuje z patelni i smaruje sosem seczuanski uncle ben's - PYCHOTKA :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×