Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mojnickto

Pominiece tabletki!!

Polecane posty

Gość mojnickto

Witam tabletki biorę od 4 miesięcy w 3 tygodniu brania ostatniego opakowania pominęłam jedną tabletkę, którą przyjęłam następnego dnia razem z właściwą tabletką z danego dnia. Postanowiłam połączyć dwa opakowania, niestety nie miałam możliwości jego kupienia, dlatego byłam zmuszona zrobić przerwę (w przypadku moich tabletek to 4 dni). Uprawiałam seks w przedostatni i ostatni dzień brania pierwszego opakowania. Krwawienie wystąpiło normalnie. Kolejny stosunek odbyłam w 3 dzień brania drugiego opakowania. Moje pytanie brzmi, czy istnieje w takim przypadku ryzyko ciąży oraz czy powinnam się dodatkowo zabezpieczać? pozdrawiam i dziekuje za rzetelne odpowiedzi

nie wiem co to za tabsy ze przerwa trwa 4 dni..ale ja biore harmonet i na ulotce jest napisane ze jak sie zapomni w 3 tygodniu tabsa to jak sie lyknie do 12 h to wsyztsko jest ok ale jak lykniesz po 12 h zapomniana tabletke to trzeba sie dodatkowo zabezpieczac i najlepiej polaczyc z drugim opakowaniem bez przerwy! teoretycznie bylas zagrozona jesli lyknelas zapomniana tabletke po 12 h..ale jak wystapilo krwawienie to jednak chyba wszystko powinno byc ok choc niestety reki nie mozna dac uciac sobie..bo jesli zapomniana tabletke lyknelas powyzej 12h to juz mogly jajniki zaczac pracowac ..tak przynajmniej ulotki pisza