Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pudelsssss

pomozcie! prosze

Polecane posty

Gość pudelsssss

wiem ze moje pytanie wyda wam sie glupie ale musze je zadac bo nie bardzo wiem co robic.a wiec tak bralam tavletki cilest 3 lata przerwalam na 5 miesiecy zaczelam brac znowu, a tym ze 1 tabletke z opakowania przyjełam ostatniego dnia okresu, zarzyłam 20 tabletek poniewaz 1 tabletke zgubilam ;/ 3 dni przed zakonczeniem brania , nie wiem czy zapomnialam 1 sztuki mimo ze ja wyjełam i polozylam na stoliku czy mi sie ubzdurało a wszytsko przez to ze sie bardzo wtedy spieszylam i poprostu nie pamietam . przyjmijmy ze jej nie wzielam wtedy, po 3 dniach skonczylo sie opakowanie (piatek ostatnia tabletka) a w niedziele dostalam krwawienia co bylo dziwne bo zawsze c?dostawalam 4 dnia :) no i kolejne opakowanie powinnam wziasc po 7 dniach a spanikowalam i wzielam po 5 . wiem ze wszytsko zrobilam zle to moja wina ale pytanie jest takie czy teraz biorac 3 tabletke z tego nowego opakowania jestem zabezpieczona tak by moc w koncu wspolzyc bez innego zabezpieczenia? prosze nie piszcie ze jestem glupia itp... badzcie wyrozumiali i pomozcie , co o tym myslec?

Gość Takie tu takie tam
Najlepiej idź do ginekologa

Gość 5670990346568789789098876759
jak nie ma przerwy dluzej niz 7 dni to nic nie powinno sie stac. poczytaj dokladnie ulotke tam jest wsyztsko

wstrzymaj sie do kolejnego opakowania albo idz do lekarza..lepiej nie ryzykowac bo potem ze stresu wlosy beda tylko wypadac..i trzymaj sie juz ulotki... po to jest pewien system wypracowany zeby go nie zmieniac..a jak zmienisz to licz sie z konsekwencjami niestety POZDRO

Gość pudelsssss
kurcze... własnie w tej ulotce nie ma niczego co by mi pomoglo w odpowiedzi na moje pytanie, no i kolejny problem mam.. wczoraj byla sobota ponioslo mnie i wspolzylam bez zabezpieczenia , mimo ze maz mial nie skonczyc we mnie tak na dobre to wydaje mi sie ze troche nasienia zostalo we mnie bo bylam mokra a moj organizm raczej tyle nie wydzielal wydzieliny. no i kolejne pytanie : czy biorac 2 opakowanie tych tabletek jestem zabezpieczona ? czy mam leciec do szpitala po escapelle?

Gość natuska85
Zgadzam się, powinnaś iść do ginekologa. Skoro wzięłaś 20 tabletek, to tak jakbyś pominęła ostatnią, a skoro tak, to nie byłaś już później w ogóle zabezpieczona. Ja bym pojechała do tego szpitala i opisała sytuację lekarzowi. On zadecyduje.

Gość pudelsssss
dziekuje natuska85, ale czy uwazasz ze jesli np zgubie tabletke z opakowania przez co okres ich brania bedzie o 1 krotszy bo skoro gubie np dzisiejsza tableke a musze połknąc ja to zastepuja ja ostania tabletka z opakowania przez co moj okres brania tableek zmiejsza sie o 1 dzien wtedy robie o 1 dzien szybciej 7 dniowa przerwwe i wydaje mi sie ze jest ok a ty co o tym myslisz?

Gość bellyyyyyyyyyy
idz do lekarza!:p jak zpaomniales ostaniej tabletki to nic sie nie stalo jak przerwe zrobilas nie dluzsza niz 7 dni. i jestes zabezpieczona bo to chodzi o ta przerwe. chyba ze zpomnia sie tabletki w 1 tyg to inna sprawa.