Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marika89z

diphergan w ciąży

Polecane posty

Gość marika89z

witajcie jestem w 8 tc. od 6 tygodnia biore diphergan zapisany przez mojego gina p.wymiotnie. Naprawde bez niego nie daje rady nie jestem w stanie funkcjonowac a przeciez musze chodzic do pracy. ale moja mama wierci mi dziure w brzuchu po przeczytaniu ulotki stwierdziła ze nie powinnam go brac. ja tez od początku stosowania mam wątpliwości. Wczoraj nie wziełam rano tabletki i po posiłku od razu wymiotowałam i tak trzy razy dopóki nie wziełam leku. Wziełam lek i jest ok od razu lepiej. co wy sądzicie o tym?? czy stosowałyście?? czy wystąpiły powikłania. Bardzo proszę o pomoc (w dodatku mam zapalenie oskrzeli) załamka

Gość marika89z
pomózcie kobiety !!!:(

Gość marika89z
hmmmmmmm nikt nie stosował?? cóz jutro tu zajrzę ...

Ja brałam diphergan od 6 tyg do końca 3 miesiąca p. wymiotnie. Bardzo mi pomagał. Nic się nie działo.

Gość Ell:)
Witam, Jestem obecnie w 10tc z bliźniętami, wymioty i nudności mam już od 5 tygodni, w 7tc wylądowałam w szpitalu ponieważ wymiotowałam wszystko co zjadłam i opadłam tak z sił, że złapałam infekcję górnych dróg oddechowych. W CZMP dali mi diphergan w tabletkach 10mg dwa razy dziennie i pomogło. Do domu też go dostałam ale przyznaję, że boję się go brać wszyscy mi odradzają ten środek jako bardzo niebezpieczny. Teraz jak zaczynam mocno wymiotować to biorę pół tabletki, nie więcej a i tak mam wyrzuty sumienia że robię krzywdę własnym dzieciom. Mam oczywiście świadomość, że przepisali mi go lekarze w szpitalu, którzy mają duże doświadczenie i wiedzę ale z drugiej strony co takiemu ordynatorowi zależy na tym czy ja urodzę normalne czy niepełnosprawne dzieci w końcu i tak nic mu nie udowodnię, że to po leku który mi przepisał. Czy któraś z was miała jakieś problemy z ciążą wywołane braniem dipherganu?

Gość gość
ja brałam diphergan w 1 i 2 ciąży przy silnych wymiotach w pierwszym trymestrze. Nie było żadnych problemów z ciążą ani z maluszkami.

Gość dartagnanka
Jeśli chodzi o Diphergan, to raczej silny lek, chyba bym w ciąży nie ryzykowała. Cytrusy i suszone owoce są dobre, ale nie każdemu pomagają, natomiast dobrze sprawdza się napar z imbiru albo woda z jego dodatkiem, tudzież herbatka imbirowa lub bezpośrednio żucie korzenia. No i Imbifem, bo to właśnie wyciąg z imbiru w postaci kropli, przetestowany i bezpieczny w ciąży. Ja go stosowałam, bo nienawidzę smaku, ani nawet zapachu imbiru, nigdy nie dodaję go do potraw, a tych kropelek wystarczy 25, więc można znieść ;).

Gość Dżagga
Jestem w 3 miesiącu ciąży i pomimo mdłości, nie brałam dipherganu. Było ciężko, ale wolałam brać coś pewnego i bardziej naturalnego. Poszperałam w necie, co mogłabym zażyć nie szkodząc dziecku i sobie. Znalazłam informacje o imbifemie i po konsultacji z ginekologiem zaczęłam go brać. Preparat oparty jest na imbirze oraz innych naturalnych składnikach. Ja osobiście nie lubię imbiru, a lek w kroplach idealnie mi podpasował.

Gość gość
Jestem w 30 tyg ciazy, pierwsze miesiace byly tragiczne, wymioty, mdłości, bole glowy - probowalam zwalczac imbirem, mieta- niestety malo skutecznie- w 11 tyg wylądowalam odwodniona w szpitalu- wtedy zaczelam przyjmowac diphergan 2x na dobe, po wyjsciu ze szpitala jeszcze tydzien i mialam przestac. tyle ze bez dipherganu od razu wrocily dolegliwosci sprzed 11 tyg... zamiast przybierac na wadze, tracilam kilogramy... po skonczonym pierwszym trymestrze wymioty nie ustaly, zmniejszyla sie jedynie czestotliwosc, jednak w 5 miesiacu znowu zaczelam intensywnie wymiotowac i od tego czasu jestem do dzisiaj na dipherganie... Wystarczy ze "zapomne" wziąć rano tabletki a wieczorem wymiotuje wszystkim, co zjem przez caly dzien...

Gość gość
Jestem w 13 tygodniu ciąży, gin przepisał mi diphergan 2xna dobę do końca ciąży. Skarżyłam się na ból kręgosłupa i po badaniu szyjki macicy stwierdzenie, że wszystko po naciągane mam dlatego boli. Diphergan ma rozluźnić mięśnie i traktowany jest wg mojego lekarza jako lek na podtrzymanie. Na wcześniejszej wizycie dostałam go na alergie :/. Nie wiem może modny ten lek.