Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nikka111

złamana noga

Polecane posty

Witam. Złamałam sobie nogę w . W szpitalu założono mi gips i polecono zgłosić się na kontrolę do ortopedy za 2 tyg. Poszłam i zrobiono mi zdjęcie rtg i lekarz stwierdził że ładnie się zrasta. Niestety po 6 tyg. kiedy poszłam na zdjęcie gipsu, inny ortopeda zobaczył to zdjęcie i złapał się za głowę bo noga źle złożona i wymaga łamania. Okazało się że w szpitalu źle złożyli a lekarz na kontroli tego nie zauważył. Mam pytanie, czy w szpitalu po założeniu gipsu jest obowiązek wykonania rtg? Bo niby skąd mają wiedzieć że dobrze złożyli? I kogo mam pozwać do sądu o zwrot kosztów leczenia? Szpital czy konowała u którego byłam na kontroli??? Cierpię okropnie. Będę miała śrubowaną tą nogę.

Gość Nor-bert.
przez takich lekarzy konowałów ludzie cierpią pozniej stają się wbrew własnej woli rencistami j bym oskarzył tych lekarzy lub szpitam za spartolenie roboty Poczytaj sobie i napisz do nich "Stowarzyszenie Pacjentów "Primum Non Nocere" Adam Sandauer

nie wiem jak to jest z przepisami ale lata temu mialam zlamana reke w nadgarstu - obydwie kosci z przesunieciem - po zalorzeniu gipsu nie robili kolejnego przeswietlenia, po zlorzeniu gipsu tez nie - tylko lekarz obejrzal, jak wyglada reka