Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bytomianka20

Powiklania po cesarskim cieciu ,czy ktos przechodzil?

Polecane posty

Gość gość
Ja nie mam żadnych komplikacji, ale ktoś napisał jakieś glupoty ze od razu po znieczuleniu wstal. Haha y mnie byl zakaz podnoszenia glowy przez 24h a gdzie tu mowa o podnoszeniu tylka.

Gość gość
Ja po 10 godzinach moglam wstac, a ze rodzilam w nocy to przed poludniem chcialam wstac. I tak nie wstalam ale to przez silna anemie i zwyczajnie mdlalam gdy nawet siadalam. A mialam znieczenie ogolne. Wiec moge uwierzyc w to

Najwcześniej po ok 10 godzinach zganiaja po cc na nogi. A w niektórych szpitalach po dobie. Ja tez przezyłam horror po drugiej cc. Też nieplanowana, jak pierwsza, ale że liczono się z taka ewentualnoscią, to nie dawano mi jeść. W trakcie porodu małej znikło tętno, cc na wariata - usypiana byłam, bo tak szybciej. Potem mi się sączyło z rany, mówili, że to nic, wszystko mnie bolało, skurcze brzucha gorsze niż porodowe - miały to być skurcze zwijające macice rzekomo, ale dziś wiem, że to nie było to. Nie mogłam nic jeść, czułam się jak zatruta. Dwa tygodnie po porodzie dostałam dziwnej rewolucji , a prawie nic nie jadłam (pół talerza zupy i góra dwie kromki chleba na dzień - więcej nie wchodziło, tylko woda litrami). Miesiąc po porodzie mąż mnie zawiózł na ostry dyżór - diagnoza po ||USG - niedrożność jelit, ropień pod macicą, cała otrzewna w ropie - zagrożenie sepsą. Błyskawiczna operacja, 2 tygodnie w szpitalu na 3 antybiotykach , brzuch pocięty dodtkowo pionowo - do pepka, rozstęp mięśni prostych. Rany po nowym cięciu nie chciały sie goic, też miałam takie otwarte dziury, gdzie tkanke było widać - takie długości ok 2 cem, głębokośc***onad cm. Goiło się to jeszcze z półtora miesiąca, dopiero wtedy mogłam wyjść w lżejszej sukience na dwór, bo tak to ciągle z opatrunkiem i przemywanie i psikanie. zakaz dżwigania, a tu dwoje małych dzieci. Córke urodziłam w marcu, a do siebie jako tako doszłam dopiero w połowie czerwca. Najgorszy okres w moim zyciu to był i dziś jak patrzę na dziwewczyny, które 3 tygodnie po porodzie biegają z dziećmi wszędzi, podnoszą, wszystko robią to płakac mi sie chce, że los mnie tej radości z poczatków drugiego macierzyństwa pozbawił. Zwłaszcza, że mam porównanie jaka byłam szczęśliwa, jak się urodził pierwszy synek, a tu myslałam tylko jak przeżyć kolejny dzień i nie zwariowac z bólu.

Gość gość
Leżałyśmy na sali we 3 dziewczyny, 2 miały planowane cc ja nie, wszystkie bez ruchu przez 24h

Gość gość
jestem po 3 cc Od ostatniej minelo 2 lata Mam problemy z miesiaczkowaniem Po drugiej cesarce pierwszy dzien m-czki byl straszny "lalo "mi sie jakbym byla dopiero po porodzie Teraz po tych 2latach od trzeciej mam problematyczny bol brzucha w okolicach szwu Trudno mi uprawiac seks gdyz odczuwam bol dyskomfort ,trudno mi osiagnac orgazm a gdy juz jest to czuje taki klujacy bol :-( Na drugi dzien po stosunku wystepuje plamienie ktore utrzymuje sie kilka dni Bylam u lekarza ale niewiele mi to dalo