Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Śpiąca_Królewna

co zabrać do szpitala?

Polecane posty

Gość dfghjuiyolp;
Jest masa tematów odnośnie wyprawki, pakowania torby do szpitala. Co kilka dni pojawia się taki temat. Poszukaj przez wyszukiwarkę kafeterii albo google.

Hej! Zabrałam: -Dowód osobisty (a nawet dwa, mój i męża, bo wrzuciłam wszystkie dokumenty do jednej kosmetyczki) - legitymację ubezpieczeniową - kartę ciąży i wyniki wszystkich badań Dla siebie miałam: - Szlafrok - Krótką obciętą koszulkę do porodu - Koszulę nocną do szpitala przed porodem - Dwie koszule nocne po porodzie (ja miałam te z wycięciami i fantastycznie się sprawdzają) - Enemę(choć brałam z domu to i tak tam zrobili mi swoją) - kubeczek do picia dla mnie, mały talerzyk, widelec i łyżeczkę +łyżka duża - golarka (choć na chwilę przed wyjazdem do szpitala sama się ogoliłam) - Butelka czystej przegotowanej wody do płukania rany - Stanik do karmienia - 3 podkłady na łóżko (ja miałam chyba Teny, ale nie pamiętam) - Podpaski Always Maxi i Night - b. dobre, polecam. Nie te Ultra, tylko Classic - kapciochy(ja miałam takie miękkie klapki i sprawdzały się lepiej) plastikowe japonki do kąpieli - Cztery butelki małej wody niegazowanej - Własną rolkę papieru toaletowego - Trzy pary skarpetek - paczkę Pampersów dla noworodków (całą, ale rozpakowałam pieluchy i porozkładałam je w różne miejsca torby) - Dwa kaftaniki - Dwie pary śpioszków - Jeden pajacyk - Dwie pary skarpetek - Jedne łapki na rączki - kocyk - rożek - Nosidełko od wózka - czapkę - cienką czapeczkę do szpitala - pieluchę tetrową. - cienki kombinezon Chyba o niczym nie zapomniałam . Ty pewnie musisz wziąć grubsze rzeczy bo już zimno jest .

Gość kaśka grymaśka
w kazdym szpitalu jest inaczej- u mnie np pampersy dostajesz za darmo w szpitalu i ubieraja dziecko tez w ciuchy szpitalne, a koszule do porodu tez dają

Gość dfghjuiyolp;
A w moim szpitalu pampersy, chusteczki musiałam mieć swoje. Po porodzie dziecko ubierali w ubranka szpitalne. Na drugi dzień już musiałam swoje zakładać. Koszulę zakładać musiałam swoją. Chyba ze jak ktoś nie miał to dopiero wtedy szpitalną dawali. Ale najpierw pytali czy masz swoja

w moim szpitalu nic nie zabierasz oprócz swojego recznika,i koszuli i oczywiscie swoich prywatnych srodków do higieny ....taki szpital wszytsko reszte dostejesz,podpaski,majtki jednorazowe,dla dziecka oliwki szmaponiki pampersy i ubieraja w swoje ciuszki nawet :)więc chyba to zalezy od szpitala

Gość dfghjuiyolp;
Wow ! Bogaty ten Wasz szpital :D Super! W jakim mieście znajduje się ten szpital ?

w Łodzi,szpital Madurowicza:),wiem o tym bo leżałam teraz na patologi(problemy z cisnieniem)i lezały dziewczyny do porodu i pytałam i stad wiem ze nic nie trezba brac,oczywiscie jesli chcesz to mozesz wziac i przebierac maluszka z ich ciuszków w swoje aqle czy jest sens?:)