Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 anginij

czy solarium to objaw dbania o siebie

Polecane posty

Go艣膰 anginij

Dziewczyny mam pytanie, czy waszym zdaniem solarium to wym贸g dbania o siebie? Ostatnio jedna babka w pracy podczas k艂贸tni zarzuci艂a mi ze powinnam dbac o siebie i zacz膮膰 chodzi膰 na solarium, tak jak by blada moja blada sk贸ra by艂a przejawem niedbania o siebie

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 wr臋cxz odwrotnie, to swiadczy
raczej o bezmyslnosci jesli idzie o kondycje naszej sk贸ry.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gawryn z lasu
tak, jesli przypiekanie sie i niszczenie skory to dbanie o siebie. i ten super efekt pomara艅czowej g臋by..mm palce lizac

Udost臋pnij ten post

Absolutnie nie, wr臋cz przeciwnie... Ja nigdy w 偶yciu nie by艂am na solarium i nie wybieram si臋, nie czuj臋 si臋 z tego powodu zaniedbana. Nie s艂uchaj g艂upot, szkoda zdrowia i urody!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czarnulka18
nie zgadzam sie, chodze kilka razy w tyg na solarium a bu藕ke mam jak dupcia niemowlecia a faceci na ulicy sie za mna ogladaj膮! Nie wiem w og贸le jak mo偶na wyj艣膰 blad膮 na miasto, od razu widac ze taka to jakas szaraczka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gawryn z lasu
jak mozna wyjsc blada? nowrmalnie, jestesmy rasy bialej to jestesmy biale...a faceci obejrza sie tez za panna w lateksowych kozakach i mini odslaniajacej posladki ale o czym to swiadczy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fgrvtgtrh
czesc ludzi nie wie co im grozi po solarium,a czesc wie ale sie nie przejmuje. Mnie sie podoba opalenizna,bardzo nie podoba mi sie jasna skora,ale stara sie nie korzystac z solarium tylko z balsamow brazujacych. latem przyznam ze leze na plazy cale dni,z pelna odpowiedzialnosci,po prostu to kocham,uzywam filtrow i jednoczesnie modle sie zeby nie dostac raka:P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fgrvtgtrh
aha i zeby nie bylo - mam taka skore ze sie opalam na lekki braz,ale nigdy nie wygladalam jak typowa solara, nie mam tego stylu:)

Udost臋pnij ten post

Ja nie chodz臋 i wcale nie czuj臋 si臋 z tego powodu zaniedbana. Chyba to, 偶e boj臋 si臋 o swoj膮 sk贸r臋 i zdrowie to znaczy, 偶e dbam o siebie i swoje cia艂o nieprawda偶?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no to widac ze pannie
solara mozg wypalila bo kompletnie nie wie o czym mowi :O

Udost臋pnij ten post

Wcale nie jest to objaw dbania o siebie, za to jest dowodem na g艂upot臋 - totalny brak wiedzy na temat cz臋stego oddzia艂ywania promieni UV na sk贸r臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 buzia po solarium to obciach
bo swiadczy o brakach w edukacji na temat podstawowych zasad dotyczacych zdrowia. Twoja skora zdradza tu twoj膮 inteligencje wyksztalcenie - brzmi paradoksalnie, ale tak jest - niestety

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gkgnmsk
nigdy nie by艂am na solarium:) mam 40 lat:) i moje ostatnie do艣wiadczenie 偶yciowe z przyjemno艣ci膮 opisz臋 Prowadz臋 w艂asn膮 firm臋, zatrudniam akurat 4 pan贸w:), bo to taka bran偶a, ostatnio dosta艂am telefon od klienta (znamy si臋 dobrze), ze skarg膮, 偶e jego 偶ona zosta艂a 藕le obs艂u偶ona, dodam, 偶e jestem prawie codziennie w firmie i 贸w przypadek sobie przypomnia艂am:), 贸w klient ostrzega艂 mnie przed moimi pracownikami, po czym da艂 s艂uchawk臋 偶onie (i ona nakre艣la艂a sytuacj臋, 偶e obs艂ugiwa艂a j膮 m艂oda kobieta i jeden pan), to si臋 zgadza艂o, tylko, 偶e akurat, to ja obs艂ugiwa艂am t臋 pani膮, bo innych kobiet nie ma:) Wed艂ug mnie zosta艂a obs艂u偶ona wzorowo, sytuacja si臋 wyja艣ni艂a, a ja by艂am taka dumna, 偶e upiera艂a si臋 przy swoim, 偶e ta kobieta nie mog艂a mie膰 wi臋cej lat ni偶 20 par臋:) Pogratulowa艂a mi wygl膮du:) Moja 19 letnia c贸rka, z kt贸r膮 walcz臋 o solarium ju偶 przypomina kobiet臋 25 letni膮:( Bior膮 nas za siostry na ulicy:( a mi jej 偶al, 偶e ulega takim g艂upim modom.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 SrebrnaPer艂a102
R贸偶nie mo偶na na to patrze膰...Jak dla mnie blada sk贸ra jest aseksualna i o wiele lepiej czuj臋 si臋, jak jestem lekko opalona, bo staram si臋 nie by膰 ani zbyt blada, ani spalona, ani jedno ani drugie nie jest atrakcyjne... Chocia偶 nie powiem, bo s膮 dziewczyny, kt贸re super wygl膮daj膮 z blad膮 karnacj膮... Ja chodz臋 na solarium raz w tygodniu i to zdecydowanie mi wystarcza :) Nigdy nie opalam twarzy, zawsze stosuj臋 kremy przed i po opalaniu, pij臋 du偶o wody i dbam o nawil偶enie cia艂a - balsamy, mas艂a, kremy...

Udost臋pnij ten post

Ja chodze na solarium przed latem i przed jakimi艣 imprezami. Wiec w mi臋dzy czasie nie dbam o siebie ? Nie no 艣miech po prostu nie przejmuj sie gadaniem jakiej艣 g艂upiej zazdro艣nicy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ann//
Solarium, a dok艂adnie promieniowanie ktore dzia艂a na sk贸re powoduej raka sk贸ry czerniaka. Jest to z艂o艣liwy nowotw贸r ktory szybko przezuca sie na inne czesci cia艂a. Poczytajciem om tym zanim kolejny raz po艂o偶ycie sie na 艂贸偶ku opalaj膮cym. Kole偶anka mojej siostry lubi艂a czasem isc na solarium, nie robi艂a tego bardzo czesto. Teraz jest po usunieciu pieprzyka, okaza艂o sie ze to czerniak, mia艂a wycinany jeszcze fragment sk贸ry dooko艂a tej zmiany i badane w臋z艂y ch艂onne, p艂uca i bjam臋 brzuszna pod katem przezut贸w. Nikomu nie zycze 偶ycia w takim strachu. Dziewczyna do konca 偶ycia musi bardzo uwazac bo czerniak moze powr贸cic

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Podoba mi si臋
jasna karnacja, jak膮 niekiedy maja osoby rudow艂ose. Je艣li opalenizna, to lekka, daj膮ca brzoskwiniowy efekt. A pierwsze skojarzenie, jakie mam na widok mocnej opalenizny, to prowincjonalna "elegancja", pokrewna s艂uchaniu disco-polo i noszeniu tips贸w. Ale to jest moja subiektywna opinia... W tym programie tv, w kt贸rym dwie Brytyjki "ubiera艂y Polsk臋", krytykowano opalenizn臋, 偶adna z prowadz膮cych opalona nie by艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 SzukajacaUkojenia
Ja za ka偶dym razem jak poszlam na solarium to trafialam na mega mocne lampy nie bedac poinformowana, tzn no mo偶e nie za ka偶dym, ale by艂y mo偶e ze 4 przypadki gdzie si臋 dos艂ownie poparzy艂am :/ by艂am cala czerwona i wszystko mnie piek艂o :( te偶 chodz臋 tylko przed imprezami, a tak to nie:) osobi艣cie uwa偶am 偶e jak kto艣 3-4 razy w roku skorzysta z solarium to przecie偶 nic si臋 raczej nie stanie:)

Udost臋pnij ten post