Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grzejnik

ile energii zuzywa grzejnik 400W w ciagu godziny

Polecane posty

Gość grzejnik

Grzejnik ma moc 400 W, jeden kW kosztuje 15p(anglia). Ile energii zuzyje w ciagu godziny?

Gość nie jeden kW
tylko kWh Policz se 400W=0,4 kWh 0,4 kWh *1 h=0,4 kWh 0,4 kWh*15p=6p To dużo czy mało?

Gość napisz jaki masz rozmiar buta,
aha, czyli godzina grzania takim grzejniczkiem ma kosztowac 60 pensów, czyli niecałe 3 złote? strasznie drogo w tej Anglii, jak tam ludzie w ogóle wytrzymują :P

Gość 26lat a głupia jak but
0.4 * 15 = 60 hahahah gratuluje debilce

Gość gość
A Tobie ile wychodzi? I kto tu jest debilcem :)

Gość Anetta35
Też miałam tego typu wątpliwości, bo jestem kompletnym laikiem, a mój mąż nie miał czasu się tym zajmować. Zwróciłam się do sklepu http://elpe.pl gdzie handlują m.in. grzejnikami olejowymi i elektrycznymi i wszystko mi wyliczyli i wytłumaczyli. Korzystanie z pomocy na forach internetowych często niestety może być obarczone błędami i niewiedzą, dlatego nauczyłam się, ze najlepiej zasięgać wiedzy u źródła.

Gość gość
Mysle ze to zalezy jakie grzejniki sie kupi. tego co wiem to mozna dostac energoooszczędne.

Gość gość
u nas są grzejniki energooszczędne. Az tak bardzo to tego nie obliczałam, ale w każdym razie rachunki rzeczywiście przychodzą sporo niższe. My zamówiliśmy grzejniki w firmie Thomson http://thomson24.pl . Mysle, ze tam by wszystko wytłumaczyli bo oni mają bardzo indywidualne podejście do klineta no i spory wybór, nie to co w marketach budowlanych

Gość gość
ci z thomsom nic mi nie wytłumaczyli, z duoy strzelił