Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kwiatuszkowa93

Jaki balsam do ciała przy kłopotach z trądzikiem?

Polecane posty

Gość Kwiatuszkowa93

A więc jak w temacie. Jaki balsam jest odpowiedni do ciała przy skłonnościach do wyprysków. Jeśli posmaruję się tłustym to będę mieć wypryski na dekolcie i ramionach. Moje ciało jest suche a jak zechcę je czymś posmarować to zaraz następuje nawrót trądziku. Jaki balsam polecacie? PS Tylko niezbyt drogi ;-)).

Gość mrowa 09435
Odpowiedni olejek wymieszany ewentualnie z kwasem hialuronowym. Tu masz kompendium wiedzy o pielęgnacji tłustej cery z wyliczeniem co jest dobre a co nie: http://mazidla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=279&Itemid=73 http://www.laboratoriumurody.pl/forum/tradzik-zwyczajny-porcja-teorii,t1069.html Możesz też balsam z odpowiednim olejkiem i np. mocznikiem sama zrobić, najprościej używając tego: http://www.zrobsobiekrem.pl/?360,baza-kremowa-1-1-3

Gość mrowa 09435
Ona pytała o balsam niezbyt drogi ;> W tej cenie to lepiej już chyba kupić Xerial SVR.

Gość Macie odwage
wlasnorecznie krecic kremy? hmmm. A skad masz pewnosc jak sa przechowywane skladniki? Jak sa przepakowywane? Raz dalam sie skusic na zakupy chyba w mazidlach. Dostalam zamowiony olejek i kilka innych specyfikow zapakowane w buteleczki i pudeleczka bez jakichkolwiek zabepieczen, nakladane najwyrazniej z duzych opakowan zbiorczych. Bez dat przydatnosci do uzycia, narazone na otwarcie przez kazdego. Olejek z dzikiej rozny okazal sie byc zjelczaly, maslo shea tez. Nigdy wiecej. Mieszajac samodzielnie tez nie masz pewnosci czy robisz to sterylnie. A przy tradziku czystosc i sterylnosc kosmetykow to podstawa.

Gość Tak, tylko że
tu chodzi o wyciąg ze śluzu ślimaka a nie o coś innego. Nie jest drogo jeśli weźmiesz pod uwagę pojemność i wydajność. Plecy są smarowane juz drugi miesiąc i nie kupiliśmy drugiego opakowania.

Gość mrowa 09435
Tak, mam odwagę, bo wiem z doświadczenia i z licznych opinii na różnych forach, że są to rzeczy sprawdzone i uczciwe, zabezpieczone oczywiście (tak, jak są zabezpieczane butelki z mineralną w sklepach nie wiem, jak się ten „pierścień fachowo nazywa). A przecież wszystko, co kupujesz w sklepie jest ze „zbiorczych opakowań, i to duuuuuuuużych; widziałaś kiedyś z od środka fabrykę kosmetyków (bo ja tak, i to jedną z największych w Europie, to jest dopiero „zbiorcze opakowanie!)? Data przydatności do użytku jest na każdej buteleczce i każdym pudełku z produktem z mazideł czy ZsK (te mam pod ręką, sprawdziłam). Produkty złej jakości trzeba było reklamować i napisać o tym na odpowiednich forach (pisałaś? Dostałaś odpowiedzi? Udowodnij!). Ja kupuję od prawię dwóch lat i NIGDY nie dostałam produktu złej jakości. A co do sterylności to to czego używam jest raczej sterylniejsze niż krem ze słoiczka do którego pchasz paluchy, zapewniam! I ma lepsze efekty, o kiedy przestałam używać byle czego moja cera znacznie się poprawiła (a portfel podrósł, bo taka pielęgnacja jest sporo tańsza). Wyciąg ze śluzu ślimaka to też żadne cudo nie jest, a na pewno nie warte takiej ceny.

Gość mrowa 09435
A swoją droga to już się przyzwyczaiłam do ataków różnych koncernów i dystrybutorów, którzy za wszelką cenę kłamliwie oceniają naturalne kosmetyki, i nie mam zamiaru z tym walczyć, to świadczy tylko o was. Ja podaję prostą drogę do prostych informacji, ludzie inteligentni będą potrafili wyciągnąć wnioski, reszta pozwoli zarobić wam.

Gość nadzieja52
Moja córka miała ten sam problem.Do dzisiaj stosuje naturalny balsam do ciała Hand& Body Lotion.Uważam, że będzie dla Ciebie odpowiedni. Składniki w nim zawarte to:Skwalen -zapobiega wysuszaniu skóry, Witamina E - ma działanie przeciwzapalne., przyspiesza gojenie ran i wygładza blizny, Pantenol - odżywia skórę i przyspiesza jej regenerację, Dimetikon - zapobiega nadmiernemu wysuszeniu skóry, Bisabolol - koi podrażnienia skóry, działa przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie.Balsam szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustej warstwy i czyni skórę aksamitną. Zawartość opakowania 1 litr Cena - 60 zł, a dla klubowicza cALIVITA 45 ZŁ Więcej na www.zdrowie-natura.info.pl Pozdrawiam i życzę zdrowia!